kolejka do sanatorium...
Re: kolejka do sanatorium...
witajcie.Jestem z lubelskiego na dzień dzisiejszy mam numer 9116.Jak myślicie ,pojadę we wrześniu?
Na różne schorzenia jest różna kolejka, również różne kasy NFZ mają różne limity dzienne na rozdzielnictwo. 
-
forumowicz
Do Oli
Nie nastawiaj się raczej na wyjazd w tym roku. Możesz się jednak upewnić w NFZ, czy masz szanse. Myślę, że sympatyczne panie odpowiedzą. Ja tak zrobiłam w 2010 roku, ponieważ trzymałam urlop na sanatorium więc zapytałam. Pani stwierdziła, że mają poślizg w realizacji wniosków (brak środków, wtedy też była powódź na południu) i mogę spokojnie pójść na urlop wypoczynkowy. Skierowanie dostałam w połowie grudnia 2010, a wyjechałam 30 stycznia 2011. Przeglądarka internetowa nie pokaże tego. Pozdrawiam. Basia
Nie nastawiaj się raczej na wyjazd w tym roku. Możesz się jednak upewnić w NFZ, czy masz szanse. Myślę, że sympatyczne panie odpowiedzą. Ja tak zrobiłam w 2010 roku, ponieważ trzymałam urlop na sanatorium więc zapytałam. Pani stwierdziła, że mają poślizg w realizacji wniosków (brak środków, wtedy też była powódź na południu) i mogę spokojnie pójść na urlop wypoczynkowy. Skierowanie dostałam w połowie grudnia 2010, a wyjechałam 30 stycznia 2011. Przeglądarka internetowa nie pokaże tego. Pozdrawiam. Basia
-
agata8
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 lut 2012 19:51
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Ja mając nr 3500 i 20 miesięcy oczekiwania , mam informację że moje skierowanie zostało zwrócone do lekarza, do ponownego rozpatrzenia gdyż utraciło ważność.Poprzednim razem jak tylko odesłałam wniosek , to otrzymałam skierowanie już do sanatorium z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Jeśli ta sytuacja się powtórzy , to pewnie w czerwcu powinnam wyjechać, a ten termin najbardziej mi odpowiada .
-
forumowicz