23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: Felice »

Magosia5 pisze:
Alice pisze:W Pawilonie III i Domu Weterana nie kwaterują ze skierowaniem z NFZ,tam są tylko miejsca szpitalne.
myślę Alice, że nie powinnaś wypowiadać się w temacie gdy nie masz pewności. ja ani razu nie miałam skierowania ze szpitala tylko z zus-u, w ramach prewencji rentowej, a mieszkałam w budynkach 3 i 3A.
jak to skomentujesz?
Wypowiadam się wtedy,kiedy wiem.Napisałam nie kwaterują,a nie że nie kwaterowali.Tak to skomentuję,ze na ten rok nie ma umowy z ZUSem na rehabilitację,a psychosomatycy mieszkają w II.W ubiegłym roku w IIIa mieszkał ZUS,teraz te miejsca są dla pacjentów ze skierowaniem NFZ.
Pawilon III zawsze był oddziałem szpitalnym.
Możesz sprawdzić jak uważasz,ze wymyślam.
ssit
Na forum od: 13 maja 2014 19:31
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ssit »

Drogie Panie /Bunia, Alice, Magosia5/ serdecznie dziękuję za wszystkie informacje i porady. Sprawiłyście, że już teraz mamy ochotę jechać do Lądka. Niestety przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać ale jestem przekonany, że nie będzie problemów logistycznych i organizacyjnych. A to sprawi że będziemy miło wspominać nasz czas odpoczynku . Dzięki Wam miłe panie /jw./. Gdyby jeszcze coś to z góry dziękujemy i pozdrawiamy. Barbara i Stefan.
Awatar użytkownika
magdulla
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2014 20:15
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: magdulla »

Ja tez bardzo dziekuje jade 2.08 to jeszcze troche czasu wiec bede tu zagladac aby dowiedziec sie nowinek:-) ja mam napisane pawilon I i z tego co tutaj wyczytalam to aktualnie jest w remoncie. Mam nadzieje ze zdaza do sierpnia i nie zrobia z niego hotelu z piecioma gwiazdkami:-) bo bardzo chcialam zobaczyc te pozostalosci po czasach Gierka. Jezdzilam w tamtych czasach nakolonie i takie warunki to byly same atrakcje:-):-). Ilosc schodow tez nie przeraza mnie (mieszkam na 4 pietrze) a okolica ma mnostwo atrakcji do zwiedzania wiec jestem happy:-).Jednak najwazniejsze to towarzystwo.Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy.
Kolczyk2051
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2011 18:30

Post autor: Kolczyk2051 »

Witam- odnośnie paw I Lotnik. Zapewniam Cię kochana ,że nie chciałabyś oglądać tych resztek z okresu Gierka. Miałam nieprzyjemność być na turnusie w Lotniku. Makabra. Naprawdę czas najwyższy na remont. Niektóre pokoje były remontowane. Najfajniejsza to zasłonka w drzwiach wejściowych. Mróz pow. 20 stopni i zasłonka w drzwiach. Dyrektor powinien z miejsca wylecieć z pracy. Taka była rzeczywistość.Pozdrawiam
Magosia5
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2014 05:41
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Magosia5 »

Alice, po co ta irytacja?
zasady umieszczania pacjentów zależne są od wielu czynników, cywil czy wojskowy, zus czy nfz...... itd.
chciałam tylko powiedzieć,że na każdym turnusie może być inaczej, w zależności skąd są pacjenci w danym czasie.
na przykład w ubiegłym roku w budynku 3 A mieszkaliśmy wszyscy- zus, nfz i komercyjni.
pozdrawiam ekipę z maja 2013 !!! to był cudowny pobyt :D
Ciebie Alice też pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja się nie irytuję,skąd ten wniosek? Również pozdrawiam mieszkałam w tym czasie w Hotelowcu. :D
Zarzuciłaś mi,że nie mam pojęcia o czym piszę w kwestii III i Domu Weterana,nie IIIa 8-) Broniłam się po prostu.Również pozdrawiam.
Magosia5
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Alice pisze:Ja się nie irytuję,skąd ten wniosek? Również pozdrawiam mieszkałam w tym czasie w Hotelowcu. :D
Zarzuciłaś mi,że nie mam pojęcia o czym piszę w kwestii III i Domu Weterana,nie IIIa 8-) Broniłam się po prostu.Również pozdrawiam.

oki :-)
Magosia5
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

dzień dobry :-)
cisza nastała. drodzy Kuracjusze napiszcie proszę jak tam jest teaz?
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam byłam kuracjuszką 23 wojskowego sanatorium Ladek Zdrój pawilon 2 tzw nowy miałam szpital uzdrowiskowy , z nfz moja koleżanka z pokoju sanatorium kuracjusze
zus byli w pawilonie 1 Lotnik .Następny pobyt 23 wszur Ośrodek Rehabilitacji obecnie Dom Weterana pawilon 3 skierowanie z oddziału klinicznego przyjmowała mnie oddziałowa pani Drewniak nie chciałam iśc na pawilon 3 ona mi powiedziała że mam leczenie szpitalne i pacjęci są przydzielani na ten pawilon szpitalny i tym sposobem tam byłam .Mieliśmy zebranie na małej stołówce i doktor powiedział że na pawilonie 3 są wszyscy pacjęci szpitalni .Oni wiedzą jak gdzie kwaterować kuracjuszy jak nie ma miejsca dawają gdzie wolne .Czytałam posty każdy post ma swoją racje.
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Witam a powiedz prosze czy miły był ten doktorek bo jak ja byłem to było bardzo nie miło . Wybieram sie tam jesienią . Generalnie nie było żle tylko ten doktorek to kawał gnoja.
ODPOWIEDZ