UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Post autor: Narewka »

Wiadomo,że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony.Ale ja,przez kilkadziesiąt lat bywania w tak wielu i tak różnych sanatoriach,teraz chcę tylko,aby były dobre zabiegi,fajni ludzie i dobra pogoda.A reszta jakos się ułoży.Zresztą,jak mówi mój sąsiad,'te 3 tygodnie to i na gwoździu można przesiedzieć".

Dodam jeszcze że niedaleko Piasta jest nieduzy lokalik,gdzie podają przepyszne pstrągi.Nie jest to bardzo tanie,ale raz na jakiś czas można sobie zaszaleć,a co tam.
W czasie mojego pobytu było organizowane dużo wycieczek pieszych i autokarowych też,po pobliskich okolicach.Dobre buty,teraz jeszcze chyba kijki i mozna chodzić,a jest naprawdę co oglądać i podziwiać.
A jeśli chodzi o dojazd,to z Warszawy jechałam pociągiem do Krosna,albo można tez autobusem,a stamtad też chodzą autobusy do samego Iwonicza.Tam tylko pod górke trzeba się wdrapać,ale mnie za 10 zł taki młody chłopak to wtargał do budynku.
Pozdrawiam ,życzę udanego pobytu i czekam na wrażenia po powrocie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Narewka :D Uwielbiam góry... już mam za soba wspinaczkę na Rysy (od polskiej strony!), jak i Giewont i pomniejsze góreczki. Planuje wycieczke nad Solinę, widziałam,ze to od Iwonicza zaledwie 70km. Dawno temu byłam w Bieszczadach zaliczajac Tarnice, zatem mam cel.
Wszystko zniose, oby było gdzie spać, co zjeśc i nie było nudy....
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za opinie.
Na 100% zamieszczę tu opinie po powrocie :D
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Gratuluję Jovanko,w końcu się :D doczekałaś.Daje to nadzieje ,ze i ja się doczekam.Życzę wspaniałego pobytu :)
forumowicz

evora :D dziękuje za miłe słówko. Tobie życze fajnego miejsca, super terminu i wspaniałych wrażeń :)
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Zazdroszczę wam tych wyjazdów teraz.Ostatnio w sanatorium byłam w listopadzie,wysłałąm nowy wniosek,ale jeszcze nawet numerku nie mam.A przede mną czekanie,pewnie ponad 20 miesiecy.Dobrze,że mogę wyskoczyć prywatnie,na 2 tygodnie od czasu,do czasu,ale pewnie też do czasu.
Miłych wrażeń zyczę.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Witaj Jovanko! Jedziesz 28 maja to jest poniedziałek a w poniedziałki jest (tylko jeszcze sprawdź)autobus bezpośredni Opole-Krosno o 22,20 . W Krośnie o 5,35 rano. Z Krosna autobusów do Iwonicza jest dużo a ja jak jechałam to po 3 osoby do TAXI i zapłaciliśmy po 12 zł z dowozem pod drzwi. Byłam tam w 2010. Mnie jak i innym miejsce się bardzo podobało . Piasta nie znam byłam w Górniku. Z pewnością będziesz zadowolona . Pozdrawiam. Zosia
forumowicz

Zosiu, dowiedziałam sie o tym połączeniu też. Ale ja mam się stawić 28.05.2012r. w sanatorium, a przyjazd mam we wtorek, jeżeli jechałabym tym połączeniem. i co zrobić?
forumowicz

Jadę 1,50 z Opola do Krakowa, w Krakowie czekam godzinke, mam potem do Iwonicza i 10.56 jestem na miejscu. Od 14-tej sa przyjecia kuracjuszy, to poczekam tam z 3 godzinki. Trudno. Spowrotem mam wyjazd tez dzień wcześniej, bo w niedziele z Krosna o 20,30 i o 4-tej jestem w Opolu. Do domu z Opola mam 60 km. ale to juz ktos mnie podwiezie:)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

No to dobrze ,że jakoś udało Ci się dopasować . Pozdrawiam :)
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2012 22:12

Post autor: Bea71 »

A czy ktoś może mi cokolwiek powiedzieć o szpitalu uzdrowiskowym Exscelsior? Jadę tam za kilka dni i jestem pełna obaw:(.
ODPOWIEDZ