Idziesz do gabinetu fizykoterapii ze skierowaniem od lekarza na zabiegi rehabilitacyjne, gdzie fizjoterapeuta wyznaczy Ci termin tych zabiegów. Chodzi się na te zabiegi w wyznaczonym terminie codziennie na wyznaczoną godzinę. Wsio. Nic szczególnego. Tak jak w sanatorium, tyle tylko, że nigdzie nie wyjeżdżasz i z własnego domu...tup, tup, tup...musisz dotrzeć na rehabilitację do szpitala lub do przychodni - zależy, gdzie się zarejestrujesz. Pozdrawiamaniag pisze:"...na czym polega leczenie ambolatoryjne wykonywane w miejscu zamieszkania..."
Sanatorium z ZUS
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Sanatorium z ZUS
- kociu
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 24 sty 2013 18:51
- Staż sanatoryjny: 0
Drugą komisje mam 27 maja w sprawie wyjazdu to sie zobaczyaniag pisze:kociu a ty jak ?? udalo sie?kociu pisze:Ze bedziesz chodzic na zabiegi w miejscu zamieszkania ,do szpitala ,lub do przychodni![]()
![]()
![]()
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Znam pośrednio prewencje ZUS od pierwszych skierowań od roku 2000 wtedy to było jeszcze w powijakach.
po ostatnich pobytach w Kołobrzegu miałem przyjemność dwukrotnie przebywać na turnusie wraz z osobami skierowanymi z ZUS.
Różnice ;
-zakwaterowanie -pokoje dwu osobowe o lepszym standardzie
-zabiegi w pierwszej kolejności ZUS
-wyżywienie podobne ,choć wg karty jedna surówka więcej a i był DOSTĘPNY ..dżem jak i ..przyprawy ( SKANDAL )
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Byłam z ZUS , miałam o wiele więcej zabiegów niż co osoby z NFZ, jedzenie tez było o niebo lepsze ( przynajmniej tak twierdzili osoby z NFZ), wszyscy kuracjusze z ZUS, mieszkali z ZUS-owcami, nie było mieszania z NFZ. Sanatorium było olbrzymie , 10 pięterWILGA 55 pisze:Jadę pierwszy raz z ZUS-u. Czy to prawda, że ZUS- owscy kuracjusze są traktowani , oględnie mówiąc, "inaczej"? Jak na przykład wygląda zakwaterowanie? Czy człowiek z ZUS-u może być w pokoju z kimś z NFZ-u? A posiłki? Nie chciałabym czuć się dyskryminowana. Marzy mi się komfort fizyczny, ale i psychiczny. Będę wdzięczna za informacje.
-
forumowicz