CKR KONSTANCIN JEZIORNA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
stanislaw
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 20:06
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7

CKR KONSTANCIN JEZIORNA

Post autor: stanislaw »

prosze o opinie na temat tego sanatorium
stanislaw
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: CKR KONSTANCIN JEZIORNA

witajcie, gdzie moge znalezc inf. o CKR Konstancin Jeziorna
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Witaj Stanisławie :kwiat: ...na głównej stronie forum po prawej stronie na górze jest tzw. wyszukiwanie zaawansowane. Wpisz sobie w ta wyszukiwarkę"Konstancin Jeziorna" i zobaczysz ile wyświetli ci sie tematów oraz postów, które beda ci przydatne. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Stanisławie serdecznie witamy na forum :)

Ja uzupełnię wypowiedź Słoneczka. Opinie są i to aktualne. Zajrzyj proszę tutaj:
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/se ... n&fid[0]=3

Pozdrawiam :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Stanisławie chciałabym napisać Ci same dobre wiadomości na temat CKR-u ale po mojej kuracji w Konstancinie jest to niemożliwe. Zabiegi na bardzo niskim poziomie, jedynie gimnastyka z indywidualnym rehabilitantem jest OK. Bardzo dobra jest KRIOKOMORA a pozostałe zabiegi - głównie elektryczne - wykonane w pośpiechu, byle jak, przez mało sympatyczny personel. Basen jest ale płatny i dostępny dla mieszkańców Konstancina. Pokoje wyremontowane ale tylko na piętrze, parter to nory w których czuć stęchliznę. Podobno coś tam się zmieniło ale ja przeżyłam tam HORROR.
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Witam i udzielam informacji, jeśli chodzi o CKR Oddział Sanatoryjny Uzdrowiskowy. Byłam na tym oddziale na przełomie lutego i marca b.r. Jest to nowy, funkcjonujący od niedawna oddział, czyściutki, z 2-osobowymi pokojami, przy każdym łazienka. Dystrybutorki z gorącą wodą na korytarzu. W pokojach brak szklanek, kubków, sztućców, no i po raz pierwszy spotkałam się również z brakiem ręczników (miałam własne, bo wcześniej zadzwoniłam i o różne rzeczy wypytałam). Telewizor w pokoju bez dodatkowej opłaty. Telefon w pokoju. Basen na miejscu, oczywiście płatny, dostępny dla ludzi z zewnątrz także, koniecznie trzeba mieć czepek, klapki. W budynku malutkie sklepiczki , kawiarenko-bary. Jaskinia solna - bez opłaty dla kuracjuszy!!! Większość zabiegów na tym samym piętrze co baza hotelowa (cieniutkie). Stołówka ogromna, na dwie zmiany, ale dla kuracjuszy sanatoryjnych wydzielona , mieszcząca 40 osób , bo tyle jednocześnie może przebywać na turnusie. Pani doktor sympatyczna, miła, każdego dokładnie przebada, pielęgniarki - bez zarzutu, codziennie wieczorem obchód! Panie na zabiegach - bez zarzutu. Acha, na przeciwko budynku głównego, po drugiej stronie ulicy jest jednopiętrowy budynek gdzie również mieszkają kuracjusze, ale i tam są pokoje duże dwu-osobowe z łazienkami. Najbliższy sklep ok.800 m. gdzie można zaopatrzyć się we wszystko. Do centrum Konstancina - daleko! Zainteresowanych odsyłam do mojego poprzedniego opisu tego tematu, zaraz po powrocie z kuracji . Ogólnie Konstancin zaniedbany, cała masa kiedyś pięknych, zabytkowych kamienic od lat nie remontowanych, rozsypujących się, po prostu ruin, robiących strasznie przygnębiające wrażenie.
Udanej kuracji życzę i powrotu do zdrowia!
IGA56
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 15:31
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: IGA56 »

ewiko chyba pomyliłaś CKR ze stocerem
stanislaw
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

dziekuje wszystkim za udzielone inf. o CKR Konstancin
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Igo, zapewniam Cię że doskonale wiem gdzie się kurowałam przez ponad 4 tygodnie.
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

CKR - tak, tam można być i kurować się na różnych oddziałach, ale oddział uzdrowiskowy - sanatoryjny jest od nowego roku, wszystko po remoncie, czyściutko, tak że nie należy tego mylić, bo to wszystko mieści się w jednym budynku, pod jednym dachem ale różnie wygląda. Tak że nie należy mylić oddziałów.
ODPOWIEDZ