Słowacki Spa Busko Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
marinero
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 22:49

Re: Słowacki Spa Busko Zdrój

Post autor: marinero »

Witam, właśnie jestem w Słowackim z NFZ i wszystko co czytałem to brednie,pokoje przestronne,czyściutkie i komfortowe,jedzenie bardzo smaczne,personel miły i kompetentny,wszystkie zabiegi ,96 na miejscu,basen,po prostu super.Gdybym miał wybór to następnym razem też bym ty przyjechał,był Michał Bajor,bardzo miły człowiek, fotki sobie robił kto chciał.Polecam to sanatorium,na wszystkie pytania odpowiem.Pozdrawiam.
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wandzia »

Marinero zgadzam się z Tobą ,byłam z NFZ w 2012r.Było super pod każdym względem :)
marinero
Kuracjusz
Kuracjusz

Cieszę się że byłaś zadowolona z pobyty w Słowackim,bo nie wiem jak można nie być :D Pozdrawiam
astrid
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2013 11:38
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: astrid »

elfik pisze:Witam wszystkich
W słowackim byłam w 2010 r, i dziękuję więcej nie chce.
pochlebne opinie, to pewnie przez płacących. Pacjenci z NFZ - II kategoria, pokoje ciasne z 2 zrobione 3, masakra. :cry: , a Pani przełożona - porażka.
Personel pozostały miły i kompetentny. Jedzenie - nie dla diety lekkostrawnej.
A ta przełożona to jeszcze pracuje?. wpadał babsztyl do pokoju ani dzień dobry ani jednego miłego słowa, potrafiła od razu otworzyć pokój kartą, kapo jakieś.
Dziwię się, że biorą kuracjuszy z funduszu a potem nimi pomiatają. My nie jeździmy za pieniądze?,Tak się zraziłam, że nawert jak prywatnie miałabym pojechać to na pewno nie do tego sanatorium. pozdrawiam :oops:
Czytając tę opinię mam wrażenie,że Elfik pomyliłaś sanatoria!Czy to na pewno opinia o Słowackim w Busku????Byłam w nim kilkakrotnie właśnie z NFZ-U.Nie odczułam gorszego traktowania niż kuracjuszy prywatnych.Pokoje duże i przestronne(mówię o trójkach).Owszem jedynki niezbyt duże,ale wystarczająco dużo miejsca dla jednej osoby,z pełnym węzłem sanitarnym i balkonem.Dwa razy miałam jedynkę w najstarszej części budynku,raz z widokiem na piękny ogród i raz z balkonem wychodzącym na ulicę.Gdy byłam z dwiema koleżankami w trójce w nowszej części budynku(pokój obok windy) nasz pokój był ogromny-nawet można było potańczyć.Kuchnia serwuje doskonałe,dosmaczone posiłki,a wszystkie zabiegi na miejscu:basen,kriosauna,kąpiele itd.A oddziałowa ani razu nie zajrzała do pokoju...ani rano ani wieczorem.Pozdrawiam malkontentów i serdecznie wszystkich zadowolonych.
marinero
Kuracjusz
Kuracjusz

Do astrid, nie mąć ludziom w głowach,bo jestem z NFZ w Słowackim i nie zauważyłem gorszego traktowania,jest super tak jak wcześniej pisałem.Pozdrawiam
astrid
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2013 11:38
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: astrid »

do Marinero!
Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałam....
Awatar użytkownika
MARIOLA69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2013 21:16

Post autor: MARIOLA69 »

Jadę w sierpniu do Buska ...pozdrawiam wszystkich .. :D
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Ja też będę w sierpniu, mam nadzieję,że jednak wszystko będzie o.k. :)
Awatar użytkownika
MARIOLA69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2013 21:16

Post autor: MARIOLA69 »

Ja jadę prywatnie do Bajkowego ;-) więc raczej może spotkamy się gdzies w parku ..przechodząc obok :roll: ale zawsze mozemy sie umówić na kawę ;-)
Krzysztof Kordeusz
Na forum od: 14 lip 2016 12:44

Słowacki Spa Busko Zdrój

Post autor: Krzysztof Kordeusz »

Moja opinia nie dotyczy bezpośrednio usług sanatorium, ale w dzisiejszych czasach opisane niżej wydarzenie też wg mnie zasługuje na odnotowanie.
Moja Mama miała od dwóch miesięcy zarezerwowany pobyt w Sanatorium Słowacki. Zgodnie z regulaminem, zwrot zaliczki przysługuje jedynie przy rezygnacji na nie mniej niż 28 dni przed terminem wyjazdu. Jednakże, 2 tygodnie przed planowanym pobytem okazało się, że Mama musi poddać się pilnej operacji i wyjazd jest niemożliwy. Bez wielkiej wiary zwróciłem się do dyrekcji Sanatorium o rozważenie zwrotu zaliczki ze względu na "stan wyższej konieczności". Bez wielkiej wiary, bo w dzisiejszych czasach z reguły wszystkie firmy zdecydowanie dochodzą swoich praw, rządzi pieniądz.
Tymczasem, z sanatorium otrzymałem bardzo miłą odpowiedź z życzeniami powrotu Mamy do zdrowia i potwierdzeniem, że praktycznie cała zaliczka zostanie zwrócona (koszty manipulacyjne pomijam).
Na podkreślenie zasługuje także wyjątkowo miła obsługa w recepcji - zarówno przy rezerwacji jak i rezygnacji.
Tak się buduje uznanie i zaufanie Klienta. Jestem pewien, że moja Mama ponownie wybierze to sanatorium, kiedy tylko stan zdrowia jej na to pozwoli. Tym bardziej, że była już w nim raz wcześniej i wróciła zachwycona.
ODPOWIEDZ