Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wiola_la22
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2014 19:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Post autor: wiola_la22 »

witam , możecie mi powiedzieć jak to wszystko wygląda , czyli do której się śpi, o ktrórej zabiegi, i ile ich przeważnie jest , i od której jest już wolny dzień,......ja jestem śpioch i w domu do 10:00 śpie, boje się ze trudno będzie mi się przestawić, ale jak trzeba to trzeba .... pozdrawiam:)
wiola_la22
Kuracjusz
Kuracjusz

jeszcze jedno , czy można z basenu korzystać do woli, :D
cyberduck
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 09:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: cyberduck »

Pan z pokoju 267 to zaden gbur jak ktos mnie tutaj nazwal.
Poprostu to jest moja wczesniejsza opinia, ktora na koniec turnusu podtrzymuje.
Chcesz zobaczyc zdjecie porownawcze ?
Prosze : to jest zdjecie tak jak jest obecnie :

[ obrazek zewnętrzny ]

a teraz proponuje sobie obejdzec zdjecie lazienek z strony sanatorium, oddzial aleksandrow.
Jesli nie widzisz roznocy...

Jesli chodzi o pranie to na wlasna reke poprostu w lazience. Ja mialem to szczescie, ze przez 2.3 tygodnia
ciagle bylo zimno i padalo wiec raczej wycieczki piesze odpadaly. A nawet jesli to ile razy mozna chodzic
do lasu albo przejsc sie po okolicy, która się zwiedza w 10 min ?

Mialem jednak pisac o samym sanatorium
Zabiegi sa rozlokowane od godz 7 do 14. Sa tutaj ludzie z NFZ i ZUS. Ci z ZUS maja "ograniczone" mozliwosci.
Tylko na tym turnusie uslyszalem notabene od lekarza, ze masazy dla ZUS nie ma :)
"czy moge prosic pani doktor masaż ? "
"dla ZUS nie ma" :P powaznym stanowczym glosem.

Ten pan co tak pisze, ze tylko po zdrowie tutaj przyjechalismy ma po czesci racje, ale mysle
ze duzo to w domu nie robi. Jesli ktos sie przyzwyczail do siedzenia przed TV z piwem w reku to
bedzie mial super, ale jesli do czegos wiecej no to przykro mi bardzo. Zreszta. O czyms to swiadczy
jesli pol tunusu juz chce stad uciekac i ta sama ilosc pisze podania o wczesniejszy wyjazd z sanatorium.
Wypisy sa w niedziele rano. Po sniadaniu maja byc dostepne na recepcji i dopiero wtedy mozna opuscic
budynek. Zabiegi koncza sie w sobote okolo 13 . Wiec moze ktos mi odpowie po co nas tutaj trzymaja
do niedzieli ? Odpowiedz jest prosta. ZUS musi zaplacic za jedna dobe dodatkowo. Pewnie tlumaczenia
sa trywialne. Chocby koniecznosc przygotowania dokumentacji.

Pan Dyrektor ktory obiecal zalozyc w koncu internet dla calego sanatorium nie dotrzymal slowa
chodzac z dumnie podniesiona glowa po korytarzach. Totalna zlewka pacjentow i ludzi tutaj przebywajacych.
Internet jest wylacznie w centralnej czesci budynku. Po tym co opisalem wczesniej pan Dyrektor zadzwonil
do mnie w srodku tygodnia i oznajmil mi, że internet bedzie dostepny w sobote juz w calym budynku.
Mnie udalo sie na szczescie wyrwac stad do domu na weekend, ale po powrocie jakiez to bylo dla mnie
zaskoczenie kiedy zauwazylem, ze Pan Dyrektor zrobil z twarzy ...

Nie napisalem, ze jest tragicznie tylko opisuje stan faktyczny. Jesli chodzi o personel przy zabiegach
jest calkiem fajnie. Basen jest dostepny wylacznie w wyznaczonym czasie. Mozna czasami
sobie zamienic godziny, ale o ile lekarz nie przepisze basenu, albo nie przepisze go czesciej
to nie ma mozliwosci dokupienia sobie dodatkowych godzin. Cwiczenia w basenie wykonuje
sie przez 20 min pod dyktando instruktora, a pozostale 10 min z 30 mozna wykorzystac
dowolnie. Moze to i dobrze bo basen jest na tyle duzy ze wystarczy sie odepchnac nogami i machnac
dwa razy rekoma zeby znalezc sie na drugim brzegu :)

Warunek konieczny do przertwania sie dluzacych popoludniowych godzin :
1. dobre towarzystwo.
2. wodka
wiola_la22
Kuracjusz
Kuracjusz

:D no to ładnie będzie.... kurcze miałam nadzieje , ze rozerwę się na basenie, :( , a wygląda na to ,ze będę po lesie chodzic......może znajdę na miejscu koleżanke która ze chce mi potowarzyszyć.... :D
Awatar użytkownika
WiKaPi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 21:54
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: WiKaPi »

No ciekawe po czym się wnioskuje że w domu dużo nie robię, :D Łazienka z wanną , jedna z nielicznych...... :lol: Poprostu pech ..... albo i nie bo jak dobrze pamiętam jak były łazienki z wannami to pokoje były jednoosobowe ;)))))))
Może nastąpiły jakieś zmiany bo masaże były normalnie dostępne dla ZUS - u. Lekarz się mnie pytał jakie zabiegi by mi odpowiadały i to co chciałem to dostałem ....
No cóż Polacy co jak co ale narzekać potrafią..... to naprawdę potrafimy....
Ja teraz jadę do sanatorium w Osieczeku koło Grójca w samym środku sadów... przecież Aleksandrów Kujawski w porównaniu do niego to kurort :D

Nie narzekać, stworzyć fajną grupę na turnusie i czas sam szybko minie....

......
wiola_la22
Kuracjusz
Kuracjusz

Czas tak szybko leci, pora się powoli pakowac...:)
cyberduck
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

To fakt. Radze od raze z podejscia trzymac sie razem. Wtedy bedzie fajnie, ale najczesciej prowadzi to
do tego o czym napisalem wczesniej.

Narzekanie moze i jest w naturze polskiej, ale ...
... narzekac bedzie ten co jest przyzwyczajony do lepszych warunkow niz te ktore zastal.
Jesli ktos nie ma w domu lazienki albo tapete zamiast kafelek to zrozumialym jest, ze cos takiego
jak na zdjeciu bedzie dla niego rarytasem.
Ale prosze mi napisac jesli musielibyscie zaplacic sto pare zlotych za pobyt to takie warunki
traktowalibyscie z poczuciem, ze Was oszukano. Ja nigdzie nie spotkalem sie w hotelu placac
za pokoj aby byla dodatkowo platna TV, a jesli juz warunki byly jak w motelu niskiej klasy to
i cena za pokoj jest sporo nizsza. Ja wiem, ze nikt z Was nie placi tutaj za pobyt, ale jakto Polacy
zawsze znajdzie sie sposob na to aby wyciagnac dodatkowe pieniadze.

A i na koniec. Jutro wyjezdzam wiec chcialbym dodac jeszcze brawa dla Dyrektora Administracyjnego.
W koncu panowie ala informatycy zamiescili na II pietrze acess point pozwalajacy na korzystanie z internetu
wiekszej ilosci uzytkownikow z internetu. Jednak nadal nie dotrzymal slowa. Szkoda, ze nie zapytalem
o ktorej sobocie mowi. W kazdym razie acess point jest umieszczony w takim miejscu, ze po zlosci i tak
nie moge korzystac w pokoju z internetu. Cos tam zaczal robic. Dzisiaj pilnowal aby ludzie nie zdeptali mu
polozonych swierzo 3 m kwadrat plytek w holu przed jadalnia :mrgreen:

Pozdrowienia dla przyszlych kuracjuszy.
cyberduck
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ale wtopa :D Sorki za bledy, ale na koniec zauwazylem ze pisze sie "swiezy" .
wiola_la22
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo się cieszę z wyjazdu, podreperuje,zdrowko tz.kregosłup, dla mnie netu może nie być..... najważniejsze ,że wrócę wypoczęta i w lepszej kondycji... :D
Co do tv , to też może nie być,zdecydowanie wolę książki, a słyszałam , ze maja bibliotekę....mam nadzieję ze poznam wspaniałych ludzi i ze kolezanka w pokoju będzie ok.Pozdrawiam
wiola_la22
Kuracjusz
Kuracjusz

a jak będzie nuda to za tv tez zapłacę, przedmówco proszę powiedz ile sobie liczą za tv za turnus, ja na 24 dni
Zablokowany