kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: aniag »

Alice pisze:
aniag pisze:a co ja mam powiedziec ,moj numerek to 28250 i tyle czekania ,jeszcze przedemna ,a co do wypowiedzi alicji ,ja uwazam ze wlasnie fajnie jest jak tak sie tu podniecamy i wszyscy czekamy tu razem ,informujemy siebie nawzajem co i jak ,a czym blizsza kolejka to podniecenie wzrasta i super tak trzymajmy kciuk w gore :D :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Ale ja również uważam,ze tak jest fajnie jak się czeka razem......co innego miałam na myśli pisząc ten post.Myślałam o tym skrupulatnym zliczaniu,sumowaniu i tylko napisałam,ze to nic nie zmieni...tak z lekkim w moim pojęciu humorem.Matematyka jest nieubłagana niestety,a radość ze zbliżającego się wyjazdu jest fajna i ja wszystkim kibicuję.Naprawdę nie chciałam być zołzą,co poucza :roll:
wiem wiem ,wcale tak nie mysle ze jestes zolza :lol: i nikt z nas tu tak nie mysli ,alicjo glowa do gory ,a przedeman jeszcze ponad rok czekania :lol:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Beataa2702 pisze:
Alice pisze:Zastanawia mnie to podniecanie się wszystkich spadającymi lub nie numerkami. :lol:
Ludziska rachunek jest prosty,każde sanatorium ma określoną ilość umów,NFZ podpisało umowy na konkretną ilość łóżek,miejsca niewykorzystane bywają zazwyczaj tylko w styczniu więc o co chodzi?W każdym turnusie wyjeżdża określona liczba osób do określonych sanatoriów,więcej nie pojedzie mniej może się zdarzyć,ale to dosłownie parę osób mniej w skali miesiąca.A okres oczekiwania się wydłuża....bo coraz więcej osób składa wnioski.Najgorzej jest tam gdzie są duże miejskie aglomeracje,czyli Śląsk i Mazowsze.
Alice - cyt.'' Zastanawia mnie to podniecanie się wszystkich spadającymi lub nie numerkami '' - jak już dojdziesz do jakiś konkretnych wniosków - to napisz co wymyśliłaś - a mnie zastanawia po co ta prelekcja, żyjemy w dobie internetu,media,tel. itd... wiec każdy wie jak działa system lecznictwa uzdrowiskowego, gdziekolwiek się nie pojawiasz tam wszystkich pouczasz - czyżbyś się chciała w ten sposób ''dowartościować ''- wydaje mi się że to nie jest najlepsze miejsce ... forum jest po to żeby się dzielić informacją , radością , smutkiem, wymienić poglądy, pomóc..... a ja Twoim postem czuję się urażona .......
Alice - cyt . .... '' miejsca niewykorzystane bywają zazwyczaj tylko w styczniu więc o co chodzi?'' (tu postawiłaś znak zapytania) - co miałaś na myśli to pisząc - ja odebrałam to jako cynizm - a od siebie powiem że mogłabym jechać i w styczniu też - bo jestem chora potrzebuje fachowej pomocy, a w styczniu tak samo leczą jak w innych miesiącach - cyt .'' Ludziska rachunek jest prosty,każde sanatorium ma określoną ilość umów,NFZ podpisało umowy na konkretną ilość łóżek '' to też każdy wie że jest określona ilość miejsc bo stąd czas oczekiwania i kolejka - uważam że nie trzeba tego nagminnie przypominać - skoro ktoś czeka już ponad 20 miesięcy i cieszy się nawet spadkiem o kilka cyfr też należy się cieszyć z daną osobą że coś idzie w dobrym kierunku - też się cieszyłam jak zmniejsza mi się kolejka i cyferki spadały wiec rozumiem tych ludzi - za nim klikniesz '' WYŚLIJ '' przeczytaj raz jeszcze to co napisałaś - nie twierdze że nie posiadasz wiedzy owszem , lecz posiadaną wiedze trzeba umieć przekazać czy to z przymrużeniem oka czy też w inny bardziej delikatny i przemyślany sposób - a skoro nazwałaś się zołzą to może faktycznie coś w tym jest - chociaż ja tak nie uważam bo nie oceniam ludzi których nie znam - pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 12:30
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: himera86 »

Alice - cyt . .... '' miejsca niewykorzystane bywają zazwyczaj tylko w styczniu więc o co chodzi?'' (tu postawiłaś znak zapytania) - co miałaś na myśli to pisząc - ja odebrałam to jako cynizm - a od siebie powiem że mogłabym jechać i w styczniu też - bo jestem chora potrzebuje fachowej pomocy, a w styczniu tak samo leczą jak w innych miesiącach - cyt .'' Ludziska rachunek jest prosty,każde sanatorium ma określoną ilość umów,NFZ podpisało umowy na konkretną ilość łóżek '' to też każdy wie że jest określona ilość miejsc bo stąd czas oczekiwania i kolejka - uważam że nie trzeba tego nagminnie przypominać - skoro ktoś czeka już ponad 20 miesięcy i cieszy się nawet spadkiem o kilka cyfr też należy się cieszyć z daną osobą że coś idzie w dobrym kierunku - też się cieszyłam jak zmniejsza mi się kolejka i cyferki spadały wiec rozumiem tych ludzi - za nim klikniesz '' WYŚLIJ '' przeczytaj raz jeszcze to co napisałaś - nie twierdze że nie posiadasz wiedzy owszem , lecz posiadaną wiedze trzeba umieć przekazać czy to z przymrużeniem oka czy też w inny bardziej delikatny i przemyślany sposób - a skoro nazwałaś się zołzą to może faktycznie coś w tym jest - chociaż ja tak nie uważam bo nie oceniam ludzi których nie znam - pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)[/quote]

Dobrze to ujęłaś
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 12:30

Post autor: himera86 »

hala5102 pisze:Ja ten tydzień zakończyłam 4335, ale...wczoraj dzień zakończony numerem 4337, dziś rano rozpoczęty numerem 4339 :o, a zakończony numerem 4335. Fajnie, co?
Wiem, wiem...to jest mega irytujące, nie martw się, za niedługo numerki ruszą z kopyta ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Beataa2702 oceniłaś mnie i w poprzednim i w tym poście,więc nie pisz,ze nie oceniasz.Nie jestem w stanie przewidzieć z góry jak może być przez niektóre osoby odebrane to co piszę.Nie miałam złych intencji i już za to przeprosiłam.Kajać się nie będę.
NIE napisałam,ze jestem zołzą,lecz,że nie chciałam nią być ,różnica może nie dla wszystkich.
W styczniu na stronie między innymi lubelskiego oddziału NFZ było ogłoszenie,ze wszyscy którzy są zakwalifikowani na leczenie mogą skorzystać bez kolejki z wolnych miejsc.Tutaj też kilka osób o tych zapisach informowało.Trzeba było zgłosić się po prostu i wyjechać.I to nie jest cynizm.
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice pisze:Beataa2702 oceniłaś mnie i w poprzednim i w tym poście,więc nie pisz,ze nie oceniasz.Nie jestem w stanie przewidzieć z góry jak może być przez niektóre osoby odebrane to co piszę.Nie miałam złych intencji i już za to przeprosiłam.Kajać się nie będę.
NIE napisałam,ze jestem zołzą,lecz,że nie chciałam nią być ,różnica może nie dla wszystkich.
W styczniu na stronie między innymi lubelskiego oddziału NFZ było ogłoszenie,ze wszyscy którzy są zakwalifikowani na leczenie mogą skorzystać bez kolejki z wolnych miejsc.Tutaj też kilka osób o tych zapisach informowało.Trzeba było zgłosić się po prostu i wyjechać.I to nie jest cynizm.
Alice - nie oceniłam Ciebie tylko Twoją wypowiedź.... i sposób jaki się wypowiedziałaś - a co do wyjazdu w styczniu - owszem może i było z tym że np. ja nie mogłam skorzystać, bo nie minęło 18 mies. od ostatniego pobytu, i schorzenie nic nie miało się do oferty i myślę że wiele osób było w podobnej sytuacji jak ja ...aaa cyt. '' Naprawdę nie chciałam być zołzą,co poucza'' tak sformułowałaś zdanie ... fakt tu się już przyczepiłam :|

UWAŻAM ŻE TEMAT ZOSTAŁ JUŻ WYCZERPANY I NIC NIE MA WSPÓLNEGO Z '' kolejka do sanatorium 2014 rok''
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Piątek weekendu początek :lol: :lol: :lol: przeglądarka ma wolne :lol: zostało tylko czekać poniedziałku w nowym tygodniu z nadzieja która umiera ostania :oops:
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

witam wszystkich :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: Mój numer na dzień dzisiejszy to.........81440 ;) ale pocieszam się ze jeszcze z dwa lata i pojadę do wód kurować się :D
Ale nie martwię się bo wiem ze z wami czas szybko leci,i tak samo jak wy lubię codziennie sprawdzać numerki, w tym tygodniu spadło 663 numerki. Nie pisze tak często ale zaglądam codziennie :lol: :lol: i czytam was i cieszę się razem z wami, jak ktoś dostanie skierowanie w fajne miejsce. Życzę spokojnego wieczorku i dobrego tygodnia : :kwiat:
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27

Post autor: Agnes »

Witam, witam i o zdrówko wszystkich oczekujących pytam :P mam nadzieję, że już niedługo zwolnię swoje miejsce w kolejce, ponieważ jak się dowiedziałam w NFZ jadąc pierwszy raz nie muszę czekać "wieki" na przydział tylko jak nadano mi numerek mogę starać się o wyjazd ze zwrotów :o byłam w szoku bo pani z którą rozmawiałam zaproponowała mi chyba z 6 miejscowości z pobytem już na początku czerwca ale niestety byłam zmuszona odmówić - szef urlopu mi nie da :x postanowiłam, że będę nękać NFZ w połowie czerwca i może coś wybłagam ze zwrotów z wyjazdem na koniec czerwca :?: nie ważne gdzie byle sie rehabilitować ;) trzymajcie za mnie kciuki, oby mi się udało :lol: pozdrawiam jeszcze z kolejki ;)
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Agnes pisze:Witam, witam i o zdrówko wszystkich oczekujących pytam :P mam nadzieję, że już niedługo zwolnię swoje miejsce w kolejce, ponieważ jak się dowiedziałam w NFZ jadąc pierwszy raz nie muszę czekać "wieki" na przydział tylko jak nadano mi numerek mogę starać się o wyjazd ze zwrotów :o byłam w szoku bo pani z którą rozmawiałam zaproponowała mi chyba z 6 miejscowości z pobytem już na początku czerwca ale niestety byłam zmuszona odmówić - szef urlopu mi nie da :x postanowiłam, że będę nękać NFZ w połowie czerwca i może coś wybłagam ze zwrotów z wyjazdem na koniec czerwca :?: nie ważne gdzie byle sie rehabilitować ;) trzymajcie za mnie kciuki, oby mi się udało :lol: pozdrawiam jeszcze z kolejki ;)
Agnes :kwiat: ... ważne gdzie pojedziesz, zwróć uwagę na bazę zabiegową,najlepiej jeżeli dane sanatorium wszystko ma na miejscu i nie trzeba chodzić chole... wie gdzie i o której, a co też ważne aby hotelowa nie pamiętała czasów PRL - jeżeli będziesz miała taką możliwość wybierz to co najlepsze :) oczywiście trzymam kciuki oby się udało w dogodnym dla Ciebie terminie i w najlepszym miejscu :kwiat: - pozdrawiam :kwiat:
Zablokowany