Szczawno-Zdrój ,,Zacisze" 1.07-22.07.2014r.
-
ulmadz
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 25 maja 2014 13:53
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 1
Szczawno-Zdrój ,,Zacisze" 1.07-22.07.2014r.
Re: Szczawno-Zdrój ,,Zacisze" 1.07-22.07.2014r.
-
ulmadz
- Aktywny Kuracjusz

Witam! A nie orientujesz się, czy możliwa jest zmiana sanatorium?WILGA 55 pisze:Pojedzie tam pewnie niezbyt wiele osób. Jest to przede wszystkim Ośrodek Opiekuńczo-Rehabilitacyjny. Niewiele miejsc wygospodarowano dla kuracjuszy. Koleżanka stwierdziła, że gdyba była tam dłużej, depresja murowana.
-
ulmadz
- Aktywny Kuracjusz

DZIĘKI:-)WILGA 55 pisze:Myślę, że muszą być jakieś ważne powody. Może wypowie się ktoś bardziej obeznany w tej kwestii.
-
ulmadz
- Aktywny Kuracjusz

-
margola30
- Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2016 18:16
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 2 razy
I sluszna miala racje. Jak juz gdzieś wczesniej pisalam na forum o zaciszu, bylam tam z nfz jakies 2 lata temu na przelomie października/listopada. Pozytywnych wrazen raczej nie mam jedynie udala mi sie wspaniala grupa kuracjuszy ok 24 osob. Budynek usytuowany na szczycie gory otoczony parkiem i las ze sciezkami (jest gdzie pochodzić). Do dyspozycji kuracjuszy jest parter gdyz pietro wyzej sa osoby objete leczeniem opiekuńczym w trybie prywatnym. Na parterze jest pokoj pielegniarek (w razie czego znslezc je czesciej mozna na pietrze wyzej), stolowka oraz komputer stacjonarny na korytarzu. Sanatorium bardzo male - prawdziwe zacisze. W piwnicach jest sala gimnastyczna z tzw mala siłownia oraz pokoje zabiegowe gdzie prowadza bardzo strome schodki dlatego polecam winde. Rechabilitantki w porzadku. Pokoje jak ja bylam dawały duzo do zyczenia. Lewe skrzydlo odremontowane ale zimne. Prawe skrzydlo brak remontu za to cieplej aczkolwiek zdarzaly sie ogromne slady grzyba (byla pisana skarga do nfz). Pokoje z lazienkami aczkolwiek zdarzaly sie jedynki ze wspolna lazienka na korytarzu (prawe skrzydlo). Jedzenie hmmm w miare ok szalu nie bylo ale do ogarniecia (biedronka niekdaleko do tesco kawałek jest ewentualnie mozna autobusem podjechac). Diety nie byly pilnowane i byly skargi kuracjuszy. Pomine juz epizot z zatruciem pokarmowym bo nie chce kogos zniechecac i chce byc rowniez obiektywna. Wycieczki organizowane ale malo chetnych bylo. Okolica przepiekna zwlaszcza jesienia. Kuracja baletowa szeroka liczne dancingi, koncerty w domu zdrojowym, kawiarnie, cukiernie... Jezeli mialabym jeszcze raz tam pojechac to jak najbardziej do szczawna ale nie do zacisza bo fakt odliczalam dni do konca jak we wojsku. Prosze tez nie sugerowac sie moja opinia bo gusta i wymagania sa rozne pozatym duzo czasu minelo i z tego co wiem dyrekcja tez sie zmienila (mam nadzieje ze na lepsze). Zatem zycze milego wypoczynku i z ciekawosci dajcie znac jak jest teraz obecnie.WILGA 55 pisze:Pojedzie tam pewnie niezbyt wiele osób. Jest to przede wszystkim Ośrodek Opiekuńczo-Rehabilitacyjny. Niewiele miejsc wygospodarowano dla kuracjuszy. Koleżanka stwierdziła, że gdyba była tam dłużej, depresja murowana.
-
forumowicz
-
forumowicz
Witaj oj nie radziłabym oddawać skierowania ,lepiej zadzwonić jakoś uzasadnić swoją prośbę o zamianę .Ten NFZ jest ok i na pewno Ci zamieni .ulmadz pisze:No i wybiera się się ktoś do tego ,,Zacisza" od 01.07 do 22.07?
Powodzenia