Amer Pol Polanczyk

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Amer Pol Polanczyk

Post autor: henryk44 »

Witam! Interesuje mnie czy na wyposażeniu pokoi jest radio,czajnik, szklanki i czy można to ewentualnie kupić na miejscu w Polańczyku.
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2012 22:16
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ededi12 »

henryk44 pisze:Witam! Interesuje mnie czy na wyposażeniu pokoi jest radio,czajnik, szklanki i czy można to ewentualnie kupić na miejscu w Polańczyku.
Witaj :kwiat:
Radio było,tv za opłatą ale jaką uduś nie pamiętam,czajnik na korytarzu.Szklanki i talerzyk pożyczyłam z jadalni.Ale sklepy są nie ma problemu z zakupem.I będziesz miał luksusik jak mało kto Amer-Pol posiada PRALKĘ :shock: :shock:( była na bank w 2012r) taka na monety.
Pozdrawiam i wspaniałego wypoczynku życzę :kwiat: :kwiat: ;)
kaka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2012 13:52

Post autor: kaka »

Wiesz ja tam zawsze wolę miec swój czajnik ,bo w samochodzie nie przeszkadza a czasem sie przydaje. Generalnie czajnika nie wolno mieć w pokoju ale jak masz swój to chowaj przed sprzątaczkami bo te donoszą.Zreszta wszystko przed nimi chowaj bo mają długie języki. Radio i telewizor to sobie musisz kupić w sensie wypożyczyć za opłatą. Ja wziąłem ostatnio telewizor i wcale go nie oglądałem więc jak kto woli. Szklanki są ,jedna na osobę. Ja z domu zawsze biorę swoje szkło, sztućce, ostry nóż. Generalnie powiem tak-- jadę do Amer-polu drugi raz i bardzo się cieszę bo to najlepsze miejsce. Niczego się nie czepiają ,fajna atmosfera no i można być po 22 ,wystarczy uzgodnić z ochroniarzem i cicho pukać, nie ma problemu. Nie to co w Plonie albo w Dedalu. Tam po 22 chodzą czasem po pokojach i sprawdzają. Tak że Amer -pol górą. Personel też super. A masażyści naprawdę przesympatyczni no i Panie w recepcji bardzo fajne,zawsze pomocne i bardzo miłe. A kiedy jedziesz może się spotkamy bo ja 26 maja.
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

Dzięki za obszerne informacje,które są dla mnie satyswakcjonujące.Potrzebuję ponadto rozległego obszaru i ścieżek do pieszych wędrówek ponad 10km dziennie na świeżym powietrzu.
Awatar użytkownika
gratburg
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2013 18:08
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gratburg »

AMER-POL jest naprawdę fajny latem tańce na zewnątrz parasole,ławeczki,podłoga jak w remizie.Piękny park,solina,knajpki i spacery na cypel.Piękna sprawa :shock:
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Witam ja moge byc w Dedalu od 27 sierpnia ale tak czytam może zmienic na Amer-pol co z jedynkami sa dostepne bo w Dedalu bede miał jedynke. :D
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Witaj krzysiek23.Byłam w Dedalu i chodziłam do Amer-polu na takie elektryczne łóżka....Nie zamieniłabym osobiście Dedala na Amer -pol....Jak ja byłam w maju 2012...to te tańce na powietrzu to był totalny ''niewypał''....Najwięcej schodziło się na tańce do Dedala...choć ja potem już wolałam mieć lużniej to bywaliśmy w Amer-polu czy nawet kilka razy w Plonie....Pozdrawiam i życzę pływania po zalewie solińskim...tego też nie opuszczałam żadnego dnia ;)
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzieki za info zostane przy dedalu . Wyjść zawsze można gdzie sie chce a po 22 nie musze spacerować pozdrawiam :D
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Dobry wybór krzyśku23...po powrocie przyznasz mi racje.Dedal ma swoją przystań więc w recepcji możesz wynająć rowerek do pływania....a potem na tzw.''lewo''...od pana który wydaje....wtedy masz super cenę na długi czas a nie na godzinę...czy dwie.W pokojach masz lodówkę talerze szklanki czajnik....praktycznie wszystko ...tylko jedynki są chyba bez balkonów..ale mają suszarkę na pranie też rozkładaną więc....
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Hm jedynki bez balkonów to lipa na pewno tak jest? Lubie balkony. A jak z opłatami ile jest do jedynki dopłaty?
ODPOWIEDZ