Szczawnica- ,,Dzwonkówka"

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
barbaros
Na forum od: 15 paź 2010 20:03

Szczawnica- ,,Dzwonkówka"

Post autor: barbaros »

Wybieram się od 3 listopada do tego sanatorium. Czy ktoś mógłby mi udzielić jakiś wskazówek o tum miejscu? Dodam, że jadę pierwszy raz do sanatorium. A może też ma ktoś skierowanie w to miejsce i w tym terminie i moglibyśmy nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: Szczawnica- ,,Dzwonkówka"

Post autor: syrenka »

Witam! Byłam w Hutniku ale dzwonkówka jest powyżej .Zewnątrz wygląda strasznie .Nie otynkowane ściany sypiące balkony kiepsko trafiłeś albo trafiłaś .W środku też nie lepiej.Spotykałam osoby które tam mieszkały.Spróbuj zamienić miejsca.Miejscowość super ale budynek do bani.
barbaros

Dziękuję za odpowiedź, choć nie brzmi to zachęcająco... Nie bardzo wiem jak można zamienić miejsce i czy to jest możliwe. Podkreślam, że nigdy nie byłam w sanatorium.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Robisz pismo do NFZ z prośbą o zmiane terminu .Ale musisz to poprzeć konkretnym powodem.Nie wiem czy to nie za krótki termin wyjazdu .Jeden plus tego sanatorium jest taki że tam jest ciepło a w hutniku wiatr wieje na korytarzach.Tak jak napisałam miejscowość super .Każdy znajdzie dla siebie coś co go interesuje.Jest masa wycieczek na każdą kieszeń.W poprzednich postach pisałam o Muszynie .I powiem ci coś jeśli ja ją przeżyłam w listopadzie to ty masz większe szanse i lepsze widoki .Tam wszystko było pozamykane po godz.18 nikogo nie było na ulicach.Sezon tam kończy się 30 września i totalnie mieścina zamiera.Więc ratunkiem były tylko wycieczki.Brałam je i zwiedzałam na potęgę.Mogę cię tylko pocieszyć że jak wyjeżdżałam coś tam remontowali ale to tylko przypuszczenia i nadzieja że szybko i sprawnie to robili.Pozdrawiam.
barbaros

Dzięki Ci poznanianko za wyczrerpujące informacje. Raczej nie będę przekładała, bo ten termin nawet mi pasuje. Myślę trochę podleczyć swoje drogi oddechowe i odpocząć, choć nie ukrywam że i poznać interesujących ludzi. Jestem zdania, że brak komfortu zrekompensuje mi przyjemne towarzystwo. Z tego co piszesz byłaś już kilka razy w sanatorium, ja dopiero zaczynam i mam nadzieję, że tym pierwszym razem się nie zrażę.
Pozdrawiam serdecznie z Zamościa.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam! Wychodzę z tego samego założenia że to my tworzymy atmosferę .A budynek nie ma znaczenia.Byle nie padało na głowę i był porządny sanitariat.Życzę miłego pobytu i dużo wrażeń.Na pewno będzie super masz dobre podejście do wyjazdu.Owszem sprawdzam wszystko ale budynków na zawołanie nie od remontują.Pozdrawiam
stach
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2010 15:37

Post autor: stach »

DO BARBAROS:W Szczawnicy byłem w sanatorium "Nauczyciel" to jest powyżej od "Dzwonkówki".Co słyszałem o "Dzwonkówce" to,że jest b.dobre jedzenie,pokoje są 1 lub 2 osobowe,a budynki sanatoryjne są gorsze jak np."Papiernik",wg mnie to "Dzwonkówka' ładniej wygląda niż "Hutnik".Szczawnica jest piękna o każdej porze roku,NIE będziesz się nudziła,są wycieczki,na tańce do "Malinowej","Zdrojowej","Hutnika",wszędzie jest blisko.O zabiegach nie wiem,prawdopodobnie w budynku,ale jak pisałem powyżej wszędzie jest blisko.Wycieczki piesze czy rowerowe:szlak na Słowację do Leśnicy,Bryjarka,Palenica,Wysoka,Homole,Sobczański .NIE będziesz żałować.Przyjemnego pobytu
barbaros

do STACHA

Dziękuję za informacje. Brzmi to zachęcająco. Postaram się spędzić ten czas jak najlepiej. Widzę, ze atrakcji jest sporo. Napiszę jak było po powrocie.
Pozdrawiam. ;)
ODPOWIEDZ