Polańczyk PLON

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Polańczyk PLON

Post autor: Atina »

Karena05 a tak tak widziałam p. Adama :lol: bywał tu i tam... :lol: generalnie sympatyczny.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Byłam w Polańczyku z ZUS w 2012 roku.Część pokoi była po remoncie, natomiast niektóre były brudne , stare.Tak było wtedy, ale od tego czasu napewno juz wszystkie wyremontowano.Ogólnie porównujac inne sanatoria to nie jest żle, a nawet bym powiedziała że był to jeden z milszych pobytów sanatoryjnych.Baza zabiegowa dobra, problemem był tylko brak basenu, bo ja uwielbiam wode.Natomiast dowożono nas busem na basen do innej miejscowosci.Świetna muzyka w Zakapiorze, karaoke,spacery po połoninach.Super towarzystwo sie nam wtedy udało stworzyć, ogniska,spiewy.
Karena05
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2012 10:12
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: Karena05 »

O tak pan Adam sympatyczny aż za bardzo , myśle że już odpuścił sobie , bo zdrowie nie te dlatego co roku siedzi w Polańczuku od maja do listopada . w Polnie był codzennie w kawiarni , potem Amerpol i Dedal co wieczór rudna honorowa . To Zakapior beszczadzki :)
.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Witam Wszystkich zainteresowanych Plonem . Mój pobyt wszedł właśnie w drugą połowę. Mnie osobiście bardzo się tutaj podoba. Mimo tego że jest dość ciasno , bo pokoje to dwójki przerobione na trójki, wiadomo że mało miejsca . Jednak baza zabiegowa jest całkiem niezła. Mówię tu o sali ćwiczeń fajnie wyposażonej . Trochę gorzej jest z innymi zabiegami, ponieważ sprzęt jest dość stary a borowina to jak dla mnie nieporozumienie. Personel jest natomiast na ogół miły, posiłki są bardzo dobre i w sporej ilości. Okolica też cudna , chociaż po dwóch tygodniach można już się znudzić tą samą trasą spacerową. Dostęp do internetu , co prawda jest ale płatny 3 zł za godzinę i brak zasięgu w pokojach. Działa kawiarenka internetowa w tej samej cenie , ale za to z dość szybkim łączem . Proponuję uważać na roaming w telefonach, ponieważ często wykorzystywana jest sieć ukraińska. Jeszcze chcę pochwalić panie rehabilitantki, młode fajne dziewczyny które bardzo się starają aby ćwiczenia dobrać do schorzenia . Ktoś pisał tu o gimnastyce, której jest faktycznie dużo gdyż każdy ma przepisane 4 dziennie. Basenu brak, ale jeśli kogoś to interesuje, jest możliwość skorzystania z krio komory . To już w Dedalu, więc trzeba trochę przejść. Wszystkie sanatoria są dość blisko siebie, jedynie Solinka jest trochę oddalona. Wieczorami oczywiście codziennie można potańczyć, czy pośpiewać. Wszystkie knajpki są dosłownie na przeciw Plonu . Więcej po powrocie. Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Byłam w Plonie 4 lata temu.Była piękna złota jesień a ta w Bieszczadach jest wyjątkowa.Zgadzam się z moja przedmówczynią prawie w 100%. Dodam jeszcze że w Plonie nie podobała mi sie opieka lekarska i oszczędności jakie robiono na obsłudze.Pani od inhalacji była w recepcji, na inhalacjach i w gabinecie zabiegowym.Koleżanka miała sytuację zagrażającą życiu (wstrząs anafilaktyczny) i gdyby nie koleżanki nie wiem jak by to sie skończyło. Byłam w Krynicy w Continentalu, tam stale były w gabinecie 2-3 pielęgniarki i dało sie odczuć troskę o pacjenta. W Plonie - nie.Baza zabiegowa średnia,mało mokrych zabiegów.Dobrze wyposażona sala gimnastyczna, ciasnota na stołówce i w pokojach. Polecam świetne wycieczki po pięknej okolicy. :kwiat:
Awatar użytkownika
gratburg
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2013 18:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gratburg »

PLON jest super kadra bardzo miła,posiłki bardzo smaczne.A Polańczyk jest naprawdę piękny. :D
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19

Post autor: madzia »

Moja opinia o Plonie jest pozytywna,byłam tam na przełomie lutego i marca 2013,mialam pokoj 2 osobowy,posilki wystarczajace i urozmaicone,a zabiegi? wedlug mnie dobre,super masaze u p,Eli.Okolica przepiekna,wycieczki na Wegry i do Lwowa oraz po okolicy,mozna chodzic po gorach,Polanczyk jest piekny ,a Plon tez.Mile towarzystwo to podstawa,Życze ci tak milych znajomych jak ja mialam i udanego pobytu.
taka_tam
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2013 14:13

Post autor: taka_tam »

Witam i serdecznie dziękuję za informacje :-) Dzięki Waszych opinii pojadę pozytywnie nastawiona bo już się obawiałam po wcześniejszych wpisach, że jest fatalnie. Jechać trzeba ;-) a jak będzie to się okaże..........mam nadzieję, że towarzystwo będzie ok to i na resztę człowiek popatrzy pozytywnym okiem.
Pozdrawiam wszystkich !!!!
Awatar użytkownika
gratburg
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2013 18:08

Post autor: gratburg »

:D Na pewno się nie zawiedziesz .Życzę miłego wypoczynku i powrotu do zdrowia. ;)
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

witam. wróciłam właśnie z Plonu, byłam razem z niką, więc nie będę się powtarzać, bo we wszystkim się z Nią zgadzam. Dorzucę tylko, że jeśli to możliwe proponuję przyjazd dzień wcześniej. Opłata za dobę tylko 25 zł a jest wtedy większy wybór pokoju. Rzeczywiście pokoje są ciasne bo to 2 z 3 łóżkiem, ale można też dostać 2. Ze wszystkimi problemami radzę zwracać się od razu do Dyrektora, który jest bardzo miły i otwarty na problemy kuracjuszy. Z paniami na recepcji trudno jest cokolwiek załatwić, bo wszystko jest niemożliwe. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, chętnie odpowiem. pozdrawiam wszystkich :) :) :)
ODPOWIEDZ