Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: forumowicz »

Sorki za ...Tobie ;) :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Kruszynko
Tobie jak tobie, ale Wilet :?:
Ale i tak dobrze, że nie filet :lol:
Pozdrawiam
forumowicz

Wiolet 58 :) :) :) Mam dzisiaj dzień przeprosin :( :lol: jestem roztargniona czy co ;)
forumowicz

..." Wszystko się może zdarzyć...gdy głowa pełna marzeń...." :) ;)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie pozostaje nic innego, tylko życzyć ich spełnienia.
Miłego weekendu
Pozdrawiam
forumowicz

Do Wiolet 58
Możesz zapytać w oddziale wojewódzkim, z jakimi ośrodkami sanatoryjnymi mają podpisane umowy. War-Maz jeździ do Gołdapi. Powodzenia ;)
forumowicz

Dziękuję ,również życzę miłego ,spokojnego weekendu :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basiu, wydaje mi się że oddziały nie podpisują indywidualnie umów z sanatoriami. ZUS jako taki podpisał umowy, a oddziały pewnie dostały wytyczne aby kierować jak najbliżej miejsca zamieszkania, skoro Zakład zwraca koszty przejazdu. Stąd pewnie Gołdap dla Warmii i Mazur. Tak sobie zerkam na mapkę ośrodków rehabilitacyjnych współpracujących z ZUS-em w bieżącym roku i dla układu krążenia wychodzi że najbliżej jest Wieniec :( Bardziej odpowiadałyby mi górskie klimaty Ustroń, Rabka, Wysowa....
Teraz jednak już wszystko w rękach Wydziału Prewencji ZUS, mnie pozostaje cierpliwie czekać. Trochę zaskoczyło mnie stwierdzenie lekarza-orzecznika, że zawiadomienie o wyjeżdzie mogę otrzymać nawet na dwa dni przed wyjazdem :o
Pewnie to już taki urok miejskich aglomeracji, ale chociaż dobrze że rehabilitacja nie w systemie ambulatoryjnym 8-)
forumowicz

Wiolet58,
może masz rację, jeśli chodzi o zasadę kierowania przez ZUS do sanatorium.
Rehabilitacja w miejscu zamieszkania jest faktycznie męcząca, brak czasu na pełny relaks po zabiegach. :!: Pozdrawiam. Basia61
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Właśnie dlatego poprosiłem o rehabilitację sanatoryjną, aby móc połączyć ją z odpoczynkiem psychicznym i fizycznym. Tu ukłon w stronę pani orzecznik, że prośbę tą zaakceptowała :)
Tylko to oczekiwanie i niepewność są denerwujące, a do tego ten termin poinformowania o wyjeździe, nawet dwa dni przed rozpoczęciem turnusu. Muszę zaznaczyć, że jestem osobą aktywną zawodowo i z pewnością nie spotka się to z aplauzem pracodawcy. A tak btw, może ktoś wie gdzie łódzki ZUS kieruje ludzi ze stabilną wieńcówką i trochę mniej stabilnym kręgosłupem;
Dziękuję za wszystkie pozdrowienia i również serdecznie pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ