Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dlatego tez zwróciłem się z prośbą o zwroty do miłej Pani z NFZ-tu
Mam dzwonic w sierpniu,a wyjazd na wrzesień. Z tego co powiedziała to zaproponuje przynajmniej dwa sanatoria
Słodka kobieta,juz ją kocham
Witaj,ja dostałam sanatorium ze zwrotow po 20 miesiacach oczekiwania,czasu do wyjazdu mialam 2 tygodnie.Pani rzeczywiscie podała mi pare miejscowosci .a wiec probuj.
Byłam ze zwrotów 4 razy i udało mi się być w luksusowej Arce w Kołobrzegu (listopad), w pięknym Zameczku w Kudowie (czerwiec), we wspaniałym choć nie tak luksusowym Horyńcu (sierpień) i w Polańczyku (wrzesień). Miałam przynajmniej jakiś wybór choć znacznie mniej czasu na pakowanie. Wybór jest oczywiście tym większy im mniej atrakcyjna pora. W wakacje trzeba mieć fart, aby skorzystać ze zwrotów, w marcu jak dzwoniłam było 17 propozycji. Jest jednak warunek bo wyjechać można po 18 miesiącach od powrotu z ostatniego sanatorium i trzeba mieć ważny wniosek czyli przed weryfikacją lub po niej.
Obecnie przy takich poślizgach w weryfikacji wniosków wyjazd ze zwrotów przynajmniej w mazowieckim nfz staje się problemem. gdyż po 18 miesiącach od złożenia wniosek jest nieważny i pozostaje takim przez 5 a nawet 7 miesięcy do czasu weryfikacji, a po niej z reguły zaraz jest przydział. Tak więc myślę, iż wyjazd ze zwrotów w obecnej sytuacji staje się niemożliwy.
Ostatnio nie korzystałam ze zwrotów i byłam po raz 3-ci w Krynicy
Pozdrawiam Bietka
Ciężka sprawa, bo jeśli nawet sanatorium przyjmuje rezerwacje, (co się ostatnio prawie nie zdarza) to jedynki są już zarezerwowane przez tych, którzy dostali skierowanie w normalnym trybie. Zawsze jednak trzeba mieć nadzieję
O rezerwację jedynki zawsze jest trudno. Mnie nigdy to się nie udało jadąc nawet wg normalnej kolejki.Jedynek jest mało głównie dla komercji, poza tym przeważnie usłyszymy że nie ma żadnych rezerwacji.A tak wogóle nie chciałabym teraz jedynki, wiele osób czuje się potem odseparowanych, a nie każdy ma umiejetność wejścia do danej grupy towarzyskiej, te często nie są chętne do przyjmowania osób spoza kręgu wynikajacego ze wspólnego zamieszkania czy stołówkowania.