Zwroty skierowań.

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Zwroty skierowań.

Post autor: forumowicz »

Czy ktos jechał do sanatorium ze zwrotów skierowań.
Prosze o opinie czy warto skorzystać z tej opcji? 8-)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Re: Zwroty skierowań.

Post autor: Bunia »

Warto :!: 8-)
Czytaj więcej:
Dział sprawy formalne
Wyjazd ze zwrotów
forumowicz

Dzięki Bunia :roll:
forumowicz

nigdy nie byłem ze zwrotów,ale wydaje mi sie że masz przynajmniej jakiś wybór miejsca!
forumowicz

Dlatego tez zwróciłem się z prośbą o zwroty do miłej Pani z NFZ-tu :lol:
Mam dzwonic w sierpniu,a wyjazd na wrzesień. Z tego co powiedziała to zaproponuje przynajmniej dwa sanatoria 8-)
Słodka kobieta,juz ją kocham :serce: :lol:
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: madzia »

Witaj,ja dostałam sanatorium ze zwrotow po 20 miesiacach oczekiwania,czasu do wyjazdu mialam 2 tygodnie.Pani rzeczywiscie podała mi pare miejscowosci .a wiec probuj.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Byłam ze zwrotów 4 razy i udało mi się być w luksusowej Arce w Kołobrzegu (listopad), w pięknym Zameczku w Kudowie (czerwiec), we wspaniałym choć nie tak luksusowym Horyńcu (sierpień) i w Polańczyku (wrzesień). Miałam przynajmniej jakiś wybór choć znacznie mniej czasu na pakowanie. Wybór jest oczywiście tym większy im mniej atrakcyjna pora. W wakacje trzeba mieć fart, aby skorzystać ze zwrotów, w marcu jak dzwoniłam było 17 propozycji. Jest jednak warunek bo wyjechać można po 18 miesiącach od powrotu z ostatniego sanatorium i trzeba mieć ważny wniosek czyli przed weryfikacją lub po niej.
Obecnie przy takich poślizgach w weryfikacji wniosków wyjazd ze zwrotów przynajmniej w mazowieckim nfz staje się problemem. gdyż po 18 miesiącach od złożenia wniosek jest nieważny i pozostaje takim przez 5 a nawet 7 miesięcy do czasu weryfikacji, a po niej z reguły zaraz jest przydział. Tak więc myślę, iż wyjazd ze zwrotów w obecnej sytuacji staje się niemożliwy.
Ostatnio nie korzystałam ze zwrotów i byłam po raz 3-ci w Krynicy
Pozdrawiam Bietka :kwiat:
forumowicz

Mam pytanko 8-)
Czy komus udało się przed wyjazdem zarezerwować pokoj jednoosobowy?
Oczywiście ze zwrotów :roll:
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

Ciężka sprawa, bo jeśli nawet sanatorium przyjmuje rezerwacje, (co się ostatnio prawie nie zdarza) to jedynki są już zarezerwowane przez tych, którzy dostali skierowanie w normalnym trybie. Zawsze jednak trzeba mieć nadzieję ;)
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

O rezerwację jedynki zawsze jest trudno. Mnie nigdy to się nie udało jadąc nawet wg normalnej kolejki.Jedynek jest mało głównie dla komercji, poza tym przeważnie usłyszymy że nie ma żadnych rezerwacji.A tak wogóle nie chciałabym teraz jedynki, wiele osób czuje się potem odseparowanych, a nie każdy ma umiejetność wejścia do danej grupy towarzyskiej, te często nie są chętne do przyjmowania osób spoza kręgu wynikajacego ze wspólnego zamieszkania czy stołówkowania.
ODPOWIEDZ