Wczoraj zobaczyłam w przeglądarce, że przyznano mi leczenie w oddziale sanatoryjnym w szpitalu uzdrowiskowym ( Szpital Uzdrowiskowy nr II Chopin w Dusznikach Zdr.). Czy będę musiała dopłacać do pokoju (zgodnie z obowiązującymi stawkami)i płacić klimatyczne? Wiem, że za pobyt w szpitalu sanat.nic się nie dopłaca, ale mnie dopisano na skierowaniu- oddział sanatoryjny. Dodam, że mój wyjazd nie jest poszpitalny. Pozdrawiam.
dopłata do leczenia sanatoryjnego
dopłata do leczenia sanatoryjnego
Wczoraj zobaczyłam w przeglądarce, że przyznano mi leczenie w oddziale sanatoryjnym w szpitalu uzdrowiskowym ( Szpital Uzdrowiskowy nr II Chopin w Dusznikach Zdr.). Czy będę musiała dopłacać do pokoju (zgodnie z obowiązującymi stawkami)i płacić klimatyczne? Wiem, że za pobyt w szpitalu sanat.nic się nie dopłaca, ale mnie dopisano na skierowaniu- oddział sanatoryjny. Dodam, że mój wyjazd nie jest poszpitalny. Pozdrawiam.
-
przedszkolanka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 sty 2012 10:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
Re: dopłata do leczenia sanatoryjnego
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Serdecznie dziękuję Wam za odpowiedz.
-
forumowicz
Witaj Aniu!ania pisze:Witam!
Serdecznie dziękuję Wam za odpowiedz.. Będę próbować dzwonić do Dusznik i prosić o zamianę Chopina na Jana Kazimierza
.Obydwa są pod tym samym zarządem, więc warto spróbować. W Chopinie byłam 12lat temu na leczeniu poszpitalnym ( był to mój pierwszy pobyt w sanatorium).Warunki lokalowe koszmarne.Pozdrawiam
Wróciłam z Chopina 3 tyg. temu. Warunki jakie tam były wymagają wiele do życzenia. Nie wiem jak było 12 lat temu, ale zakładam że nie wiele się zmieniło. Ale muszę Cię sprowadzić na ziemię. Nie zamienią Ci na Jana Kazimierza. Też próbowałam. Za pokój 3 os. płaciłam 203zł i obowiązkowo klimatyczne 73 zł. Pozdrawiam jeśli chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
a czy Masz dopisek wytłuszczony w RAMACH ZWOLNIENIA LEKARSKIEGO ?ania pisze:Witam Forumowiczów !![]()
Jeżeli na skierowaniu masz taką adnotację to wg obowiązującego Rozporządzenia NIE POWINNAŚ NAWET PŁACIĆ OPŁATY KLIMATYCZNEJ w innym przypadku jesteś Normalnym kuracjuszem sanatoryjnym
Niestety nie mam takiej adnotacji , że w ramach zwolnienia