Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
W Heliosie byłam w 2005 i do dziś mam cudowne wspomnienia. Miałam to szczęście że miałam pokój jednoosobowy z łazienką ( wszystkie są z łazienkami) W pokoju był telewizor.Niestety okna moje wychodziły na ulicę .Z trzech storn widać morze. Jedzenie bardzo smaczne urozmaicone i duże porcie ( nie lubię zup a tam jadłam wszystkie ) Z zabiegów najbardziej ceniłam sobie bicze szkockie. Wolny czas wypełniałam sobie jazdą na rowerze ( wtedy była wypożyczalnie za symboliczną kwotę) oraz wykupiłam sobie karnet w sąsiednim Novotelu na basen. Bardzo ciekawa była wycieczka do Szwajcarii Kaszubskiej. Dla mnie to był "raj"
No to tylko pozazdrościć....
Duży budynek, łatwo trafić - chyba największe sanatorium w Sopocie, a już napewno najwyższe.
Byłem co prawda w PERLE, naprzeciwko, ale do Heliosa tez zajrzałem i żałowałem że mieszkam
po drugiej stronie. Bez porównania - dzień do nocy.
Bliziutko do morza, kamieniem dorzucisz, a jak trafisz na pokoje od strony zatoki - widoki, aż
dech zapiera, po sam Hel.
Fakt, że do mola i Monciaka daleko, ale w odróżnieniu od PERŁY, mieli tam wypożyczalnie rowerów,
co przy wspaniałej infrastrukturze ścieżek rowerowych znacznie skraca dystans całego Trójmiasta.
Tylko Sopot to kurort, i to dosyć drogi...
Udanej kuracji i wypoczynku
pozdrawiam
Byłem w" Heliosie " 2krotnie. Proszę, odczytaj moje opinie w tym temacie. Naprawdę warto. Dodam tylko, że w okresie wakacyjnym wejście na sopockie molo jest płatne ale przestrzeń dla długich spacerów nad morzem to ile sił starczy. Przystanek MKS przy sanatorium, do kolejki podmiejskiej przez "monciak" lub na skróty. Uliczki od centrum każda prowadzi do morza.Nie zabłądzisz.Na wędzone rybki morskie nie żałuj kaski, przy barze "Przystań". W nowym centrum hotelowym przed molem super basen, można wykupić karnet.W "Heliosie " zabiegi w budynku sanatoryjnym , 4 windy .Jedzenie super, nie dokupywałem prócz wędzonych morskich rybek .Czajnik gratis w pokoju,TV płatna, parking płatny. Z jedynką nie miałem kłopotu, nie trzeba dzwonić i rezerwować ,otrzymałem bez problemu oczywiście z dopłatą. Położenie sanatorium przy samym morzu.
Witam
Kiedy byłeś Rychu w tym sanatorium, mój małżonek był w maju tego roku i niestety nie było możłiwości zarezerwowania pokoju jednoosobowego. A co masz na myśli pisząc za dopłatą.
Pozdrawiam
Hania
W drodze Rozporządzenia z dnia 22.XII 2010 Minister Zdrowia zmienił stawki częściowej odpłatności za wyżywienie i zakwaterowanie w sanatorium uzdrowiskowym (Dz.U. 2010 Nr 252 poz1698). Rozporządzenie weszło w życie z dniem 1 lutego 2011 r.
Np : turnusy w terminie od 1.X- - do 30.04 kuracjusze płacą za pokój jednoosobowy z pełnym węzłem higieniczno-sanitarnym 26,50 zł za 1 jeden dzień pobytu , turnus 21 dniowy to suma 556,50 zł. To miałem na myśli. Co do jedynek , pisałem na tym forum .
Sorka , że od razu nie odpisałem ale byłem proszony na posiedzenie .Wyłączam się , wyjeżdżamy w teren.
Sory ale to nie jest dopłata ale stawka opłaty za pobyt, który jest zależny od sezonu w jakim jedziesz oraz typu pokoju, czy masz jednoosobowy, dwuosobowy , czy tez inny.Rozporządzenie czytałam i zapoznałam się z cennikiem.
Zgadza się ?
Pozdrawiam
Hania
Życze miłego dnia
Stawki co do opłat podanych w cenniku za pobyt należy rozumieć jako dopłatę przez kuracjusza do kosztów faktycznie poniesionych przez NFZ w podanym cenniku który każdy wyjeżdżający otrzymuje wraz z przesłanym skierowaniem na wyjazd przez dany OW/NFZ. Proszę nie ciągnąć dalszej dyskusji z pytaniami , tutaj temat" Oceń sanatorium", nie dyskutujemy tylko komentujemy co do oceny danego sanatorium.Nie byłam/em , nie piszę.