zmiana wyjazdu???????

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
artur30
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2013 17:00
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

zmiana wyjazdu???????

Post autor: artur30 »

Witam,mam dość duży dylemat.....mianowicie czy moge zmienic date wyjazdu do szpitala uzdrowiskowego??? Czekam na decyzje ale wiem ze w pracy od wrzesnia do grudnia nie dostane wolnego :( :( :( bardzo prosze o porady wole dmuchac na zimno...
forumowicz

Re: zmiana wyjazdu???????

Post autor: forumowicz »

Witaj :) a czy juz wiesz że dostaniesz wyjazd w tych własnie miesiącach? bo to ważne ,by móc Ci podpowiedzieć
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Witaj artur 30 i kruszynko - a czy do szpitala uzdrowiskowego nie jedzie się przypadkiem na zwolnieniu lekarskim, które wystawia szpital uzdrowiskowy, jestem nie w temacie lecz będąc w szpitalu uzdrowiskowym pytano mnie czy potrzebuje zwolnienie i wiem że były osoby które korzystały ze zwolnienia - pozdrawiam :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Beata 27na 100 % na L 4 - byłam w zeszłym roku i teraz w sierpniu tez jadę do szpitala uzdrowiskowego. Na skierowaniu które przysłali pisze ze w ramach zwolnienia lekarskiego. Pozdrawiam
forumowicz

"...Inne zasady obowiązują w przypadku konieczności wyjazdu pacjenta do szpitala uzdrowiskowego. Po przyjęciu do niego pacjent powinien niezwłocznie powiadomić pracodawcę o przyczynie nieobecności w pracy i przedstawić - otrzymane w szpitalu uzdrowiskowym - zaświadczenie o rozpoczęciu pobytu. Po zakończeniu leczenia chory otrzymuje zaświadczenie usprawiedliwiające czasową nieobecność w pracy..."
Tyle przepis w tym względzie natomiast czy nie ma możliwości przełożenia takiego przyjazdu do Szpitala Uzdrowiskowego?
Myślę,że wypowie się ktoś kto miał podobną sytuację .
:) :kwiat:
artur30
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2013 17:00
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: artur30 »

Dziekuje za odpowiedzi :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Możesz jeszcze odesłać dane skierowanie jeśli już je masz z prośba o przesuniecie terminu leczenia....ja tak zrobiłam ale prosiłam o zmianę miejsca leczenia nie terminu i dostałam to o co prosiłam....tam też pracują ludzie i też mają problemy więc rozumieją...Powodzenia
forumowicz

Kasiula jesteś wielka :) Właśnie takiej odpowiedzi kolega :roll: oczekiwał :)
Pozdrawiam Was Kochani. :kwiat: Artur powodzonka napisz koniecznie nam :roll: ;) jak sprawa ie potoczyła . ;)
ODPOWIEDZ