kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2011 09:34
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: barszym »

wiem , że liczy się data złożenia , ale mi mi chodzi o to , czy jest jest jakiś termin od daty wystawienia wniosku przez lekarza do daty złożenia > mam wystawiony wniosek w maju 2014 ale z różnych przyczyn nie chcę go składać teraz , może go złożę za 4 -5 miesięcy , mogę ten wniosek złożyć , czy trzeba ponownie iść do lekarza po nowy ?[/quote]

Witam, nie sądzę aby wniosek przyjęli z datą 5 m-cy wcześniejszą, obowiązuje na pewno 30 dni tak jak skierowanie do specjalisty, na badania itp. chyba, że Nfz toleruje przystemplowaną nową datę i podpis lekarza, który wystawiał wniosek, pozdrawiam.

Gratuluję wszystkim, którzy już wiedzą, że jadą :D, pozdrawiam forumowiczów :-) Barbara.
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

[quote=" :lol: :lol: :lol: chyba ja ... tylko ja już na minusowym nr :lol: bo ostatnio miałam 12, a wniosek stracił ważność i musiałam złożyć ponowny jako c.d.i jest w ponownej ocenie :shock:[/quote]

Witaj, nie masz się z czego cieszyć będziesz czekała na nowo :-(..... pozdrawiam :-)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

anusia153 pisze: wiem , że liczy się data złożenia , ale mi mi chodzi o to , czy jest jest jakiś termin od daty wystawienia wniosku przez lekarza do daty złożenia > mam wystawiony wniosek w maju 2014 ale z różnych przyczyn nie chcę go składać teraz , może go złożę za 4 -5 miesięcy , mogę ten wniosek złożyć , czy trzeba ponownie iść do lekarza po nowy ?
Anusia to wyczytałam:"Skierowanie powinno być przesłane drogą pocztową przez lekarza ubezpieczenia zdrowotnego lub ubezpieczonego nie później niż 30 dni od daty wystawienia .."
Jednak lepiej zadzwoń do NFZ ;) :o
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

dzięki kruszynko :kwiat:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Beataa2702 »

barszym pisze:[quote=" :lol: :lol: :lol: chyba ja ... tylko ja już na minusowym nr :lol: bo ostatnio miałam 12, a wniosek stracił ważność i musiałam złożyć ponowny jako c.d.i jest w ponownej ocenie :shock:
Witaj, nie masz się z czego cieszyć będziesz czekała na nowo :-(..... pozdrawiam :-)[/quote]
barszym :kwiat: nie będę czekała na nowo , tylko wróci z ponownej oceny i mogę jechać np. ze zwrotów a jeżeli nie będzie miejsca to mam obiecany wrzesień a to tylko dlatego że lekarz prowadzący nie wyraził zgody na wyjazd do Inowrocławia tylko wskazał Nałęczów i tam mogę pojadę - chyba że lekarz oceniający nie wyrazi tym razem na mój wyjazd zgody - u nas nie ma weryfikacji po upływie ważności, składa się nowy z tym że ma ten sam nr i wchodzi w kolejkę :)
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

iwcia pisze:Dziekuje Bunia :kwiat:
Marzenia się spełniają :D Bardzo chciałam w góry :D
W Świeradowie byłam jeden raz, dawno temu, i teraz chętnie tam wrócę :D .
Pozdrawiam :kwiat:
iwcia gratuluję :kwiat: :kwiat: i życzę tego czego ty sobie życzysz ;) kuruj się i wypoczywaj pozdrawiam serdecznie :D :kwiat: :kwiat:
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

renia54 pisze:Witam wszystkich :kwiat: długo tu nie zaglądałam bo jak ostatnia sierota rękę sobie złamałam ale teraz mam więcej czasu posiedzieć przy komputerze ,ale numerki schodzą choć u mnie jeszcze daleka droga :lol: :lol:
reniu54 bardzo Ci współczuję tej złamanej reki.... no cóż taki los okrutny ciebie spotkał :cry: ale los różne figle nam płata :?: :?: pozdrawiam ciebie i wszystkich na tym forum :)
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

Dzisiaj jest wspaniały dzień - dostałem -> Kołobrzeg. Dokładnie tak, jak planowałem :)
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Robeo pisze:Dzisiaj jest wspaniały dzień - dostałem -> Kołobrzeg. Dokładnie tak, jak planowałem :)
Witaj Robeo, gratuluję, ile czekałeś i z jakiego oddziału? Pozdrawiam Barbara.
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2014 15:24
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: renia54 »

Robeo pisze:Dzisiaj jest wspaniały dzień - dostałem -> Kołobrzeg. Dokładnie tak, jak planowałem :)
Witaj Robeo :kwiat: gratuluje przydziału,pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Zablokowany