Czy nie jest za póżno na pomoc?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Czy nie jest za póżno na pomoc?

Post autor: AleksandraWroclaw »

agunia3 pisze:Jeszcze przyszedł mi jeden pomysł do głowy: wolontariat, najlepiej na oddziałach szpitalnych dziecięcych lub osób po chemii - tam niektóre elegantki zobaczą czy ten piękny strój czy piękna buzia jest najważniejsza w życiu, a przy okazji pomoc dla innych działa w dwie strony. Dzieciom można poczytać książeczki, ze starszymi porozmawiać itp, itd. a ten, kto uważa, że tylko piękne i zgrabne osoby są najlepsze może w końcu otworzy oczy na to, co naprawdę się w życiu liczy. Choć elegantka może pomóc paniom po mastektomii dobrać odpowiedni strój, osobom po chemii piękną perukę pasującą do twarzy - to chyba bardziej przydatne niż to wywyższanie się.
Tyle w temacie... ;)

Do kogo dziewczynko pijesz? Pouczaj te uczynne panie z brzydkimi buziami bo wg ciebie to one jedynie potrafią dostrzec nieszczescie ludzkie.... a ode mnie wara :!:
Nie musisz mnie nic sugerować.....bo klinikę na pl.Hirszfelda znam dobrze jak i prof. Alicję Chybicką (senator)
i uczestniczę w wielu akcjach charytatywnych .
Cóż WY wszyscy możecie o mnie powiedzieć..... :?: :?: :?:
ZAZDROŚĆ was zżera bo stoicie przy stolnicy 7 dni w tygodniu(wasz model dobrej zony) i szlaf was trafia ,ze KTOS może prowadzic inny tryb zycia......i wiedzieć duzoooooooo więcej od was :)
Nie ,nie jestem ani sama ,ani samotna,jestem w pełni szczęśliwa i bywam zapraszana w takie miejsca o których nawet nie śnicie..... :D
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

Max pisze:p.Olu spokojnie,kredyt w Providencie i załapie się pani,jeszcze rozłożymy na raty i fru

Z tym kredytem to po poradę proszę skoczyć do kolezanki z forum, ona dobrze zna te miejsca,nazwy i adresy....
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

A nie lepiej się z tym lansem przenieść na Naszą Klasę lub Facebooka :?:
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

medi pisze:A nie lepiej się z tym lansem przenieść na Naszą Klasę lub Facebooka :?:
Tam już się nikt na to nie nabierze, wszystkie mosty spalone, jedynie NS zostało, choć już też nie. :lol:
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

AleksandraWroclaw pisze:
agunia3 pisze:Jeszcze przyszedł mi jeden pomysł do głowy: wolontariat, najlepiej na oddziałach szpitalnych dziecięcych lub osób po chemii - tam niektóre elegantki zobaczą czy ten piękny strój czy piękna buzia jest najważniejsza w życiu, a przy okazji pomoc dla innych działa w dwie strony. Dzieciom można poczytać książeczki, ze starszymi porozmawiać itp, itd. a ten, kto uważa, że tylko piękne i zgrabne osoby są najlepsze może w końcu otworzy oczy na to, co naprawdę się w życiu liczy. Choć elegantka może pomóc paniom po mastektomii dobrać odpowiedni strój, osobom po chemii piękną perukę pasującą do twarzy - to chyba bardziej przydatne niż to wywyższanie się.
Tyle w temacie... ;)

Do kogo dziewczynko pijesz? Pouczaj te uczynne panie z brzydkimi buziami bo wg ciebie to one jedynie potrafią dostrzec nieszczescie ludzkie.... a ode mnie wara :!:
Nie musisz mnie nic sugerować.....bo klinikę na pl.Hirszfelda znam dobrze jak i prof. Alicję Chybicką (senator)
i uczestniczę w wielu akcjach charytatywnych .
Cóż WY wszyscy możecie o mnie powiedzieć..... :?: :?: :?:
ZAZDROŚĆ was zżera bo stoicie przy stolnicy 7 dni w tygodniu(wasz model dobrej zony) i szlaf was trafia ,ze KTOS może prowadzic inny tryb zycia......i wiedzieć duzoooooooo więcej od was :)
Nie ,nie jestem ani sama ,ani samotna,jestem w pełni szczęśliwa i bywam zapraszana w takie miejsca o których nawet nie śnicie..... :D
Nigdzie nie napisałam, że tylko ''uczynne panie z brzydkimi buziami'' potrafią pomóc czy dostrzec ludzkie nieszczęście - no ale ja jestem taka zwykła dziewczynka...Nie stoję przy stolnicy, nie trafia mnie szlag, że ktoś prowadzi inny tryb życia czy wie więcej ode mnie...Szanuję takich ludzi. Czasem brakuje mi cierpliwości jak czytam wciąż takie teksty o wywyższaniu się, Pani we wszystkim jest najlepsza. Tyle o Pani wiedzieliśmy bo tyle Pani pisała: samo chwalenie się i krytykowanie innych od Pani - bo nie są szczupli jak Pani, nie zwiedzili tylu miejsc to są gorsi? W końcu napisała Pani o pomocy, wsparciu które Pani udziela koleżance - szacunek i dziękuję za to, szkoda że musiała się Pani tradycyjnie pochwalić kogo to Pani zna. Chyba jednak forma pisania postów przez Panią przez większość forumowiczów jest odbierana negatywnie - dlaczego? Może warto się nad tym zastanowić a nie czepiać się wszystkich dookoła. Przecież kobieta z klasą powinna to potrafić? A Pani taką jest, prawda?
Może pochwali się Pani akcjami charytatywnymi, w których bierze pani udział? Może to zachęci innych do pomocy? Może w tym kierunku warto poprowadzić rozmowy?
Pewnie i tak nie zrozumie Pani mojego postu bo ja zwykła dziewczynka jestem...ale wierzę, że uda się jednak porozmawiać jeszcze nie raz w miłym tonie na różne tematy - czego sobie i wszystkim życzę. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Takie wypowiedzi zasługują nie tylko na minusy, wstyd ciężki w ten sposób wypowiadać się na forum.
Skąd kobieto wiesz jak wyglądamy i czy aby nie jesteśmy od pani ładniejsze, młodsze i chyba mądrzejsze skoro nie chwalimy się tym kogo znamy i co w życiu osiągnęłyśmy. Śmiem twierdzić że większość z nas jest od pani znacznie bardziej inteligentna co widać po wpisach. Te minusy które pani dostaje o czymś świadczą, a mianowicie o tym że nie jest pani tu żadną wybitną osobowością i mamy dość tych przepychanek słownych. Dość łagodnie patrzyłam na pani poczynania, jednak ostatni wpis jest obrzydliwy i nie rozumiem jak może pani nazywać się kobietą szczęśliwą. Powiedziałabym raczej zgryźliwą, zarozumiałą i i z brakiem klasy o której tak często pani pisze. Ja nie znajduję je nawet odrobiny a ten wpis do Aguni utwierdza mnie w przekonaniu, że jest pani po prostu zazdrosna o nasze dobre stosunki na forum i zwyczajnie jest osobą samotną potrzebującą drugiej osoby wbrew zapewnieniom, że tak nie jest. Czas się nad sobą zastanowić pani Aleksandro, póki nie jest za późno.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16

Post autor: kasiula »

Kochani myślę ,że to wszystko robi się już niesmaczne.....ten portal nie zasługuje na to!.....czasem lepiej milczeć'' milczenie jest złotem''
przepraszam ,że wtrąciłam swoje trzy grosze..ale nasze życie jest tak krótkie...że skakanie sobie do oczu nic nie daje...tylko więcej bólu i krzywd......których nam z pewnością nie brakuje...ból znam pod każdą jego postacią ...więc proszę Was....zakończmy już te wymówki ,pomówienia sprzeczki bóle....to nic nie da....Na pewno nic dobrego...chyba ,że do zlikwidowania tego portalu czego NA PEWNO NIKT NIE CHE!!!!Pozdrawiam Wszystkich i zarządzam rozejm i pokój od tej chwili na całym tym portalu....(przepraszam adminie-za porządzenie się rozejmem )
grazynap53
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 cze 2013 17:59
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: grazynap53 »

kasiula pisze:Kochani myślę ,że to wszystko robi się już niesmaczne.....ten portal nie zasługuje na to!.....czasem lepiej milczeć'' milczenie jest złotem''
przepraszam ,że wtrąciłam swoje trzy grosze..ale nasze życie jest tak krótkie...że skakanie sobie do oczu nic nie daje...tylko więcej bólu i krzywd......których nam z pewnością nie brakuje...ból znam pod każdą jego postacią ...więc proszę Was....zakończmy już te wymówki ,pomówienia sprzeczki bóle....to nic nie da....Na pewno nic dobrego...chyba ,że do zlikwidowania tego portalu czego NA PEWNO NIKT NIE CHE!!!!Pozdrawiam Wszystkich i zarządzam rozejm i pokój od tej chwili na całym tym portalu....(przepraszam adminie-za porządzenie się rozejmem )
Kasiula, jestem za !!! Sytuacja zrobiła się niesmaczna i zaczęła większość z nas już irytować ( też zareagowałam). Ignorujmy wpisy jak to już miało miejsce jakiś czas temu i "rozmawiajmy" z tymi, z którymi mamy ochotę (oj dużo jest tu takich dziewczyn i chłopaków ;) ).
Pozdrawiam wszytkich serdecznie :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16

Post autor: kasiula »

grazynap53 pisze:
kasiula pisze:Kochani myślę ,że to wszystko robi się już niesmaczne.....ten portal nie zasługuje na to!.....czasem lepiej milczeć'' milczenie jest złotem''
Kasiula, jestem za !!! Sytuacja zrobiła się niesmaczna i zaczęła większość z nas już irytować ( też zareagowałam). Ignorujmy wpisy jak to już miało miejsce jakiś czas temu i "rozmawiajmy" z tymi, z którymi mamy ochotę (oj dużo jest tu takich dziewczyn i chłopaków ;) ).
Pozdrawiam wszytkich serdecznie :)
dziękuję i pozdrawiam
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

A ja kompletnie nie rozumiem dlaczego troll jest na tym forum akceptowany , dlaczego admin go nie usunie?? Na wszystkich znanych mi forach czy też portalach społecznościowych troll najpierw dostaje ostrzeżenie, potem zostaje czasowo zawieszony a jeśli dalej udaje, ze nie wie o co chodzi wtedy się go usuwa.
Zablokowany