AleksandraWroclaw pisze:agunia3 pisze:Jeszcze przyszedł mi jeden pomysł do głowy: wolontariat, najlepiej na oddziałach szpitalnych dziecięcych lub osób po chemii - tam niektóre elegantki zobaczą czy ten piękny strój czy piękna buzia jest najważniejsza w życiu, a przy okazji pomoc dla innych działa w dwie strony. Dzieciom można poczytać książeczki, ze starszymi porozmawiać itp, itd. a ten, kto uważa, że tylko piękne i zgrabne osoby są najlepsze może w końcu otworzy oczy na to, co naprawdę się w życiu liczy. Choć elegantka może pomóc paniom po mastektomii dobrać odpowiedni strój, osobom po chemii piękną perukę pasującą do twarzy - to chyba bardziej przydatne niż to wywyższanie się.
Tyle w temacie...

Do kogo dziewczynko pijesz? Pouczaj te uczynne panie z brzydkimi buziami bo wg ciebie to one jedynie potrafią dostrzec nieszczescie ludzkie.... a ode mnie wara
Nie musisz mnie nic sugerować.....bo klinikę na pl.Hirszfelda znam dobrze jak i prof. Alicję Chybicką (senator)
i uczestniczę w wielu akcjach charytatywnych .
Cóż WY wszyscy możecie o mnie powiedzieć.....
ZAZDROŚĆ was zżera bo stoicie przy stolnicy 7 dni w tygodniu(wasz model dobrej zony) i szlaf was trafia ,ze KTOS może prowadzic inny tryb zycia......i wiedzieć duzoooooooo więcej od was 
Nie ,nie jestem ani sama ,ani samotna,jestem w pełni szczęśliwa i bywam zapraszana w takie miejsca o których nawet nie śnicie.....
Nigdzie nie napisałam, że tylko ''uczynne panie z brzydkimi buziami'' potrafią pomóc czy dostrzec ludzkie nieszczęście - no ale ja jestem taka zwykła dziewczynka...Nie stoję przy stolnicy, nie trafia mnie szlag, że ktoś prowadzi inny tryb życia czy wie więcej ode mnie...Szanuję takich ludzi. Czasem brakuje mi cierpliwości jak czytam wciąż takie teksty o wywyższaniu się, Pani we wszystkim jest najlepsza. Tyle o Pani wiedzieliśmy bo tyle Pani pisała: samo chwalenie się i krytykowanie innych od Pani - bo nie są szczupli jak Pani, nie zwiedzili tylu miejsc to są gorsi? W końcu napisała Pani o pomocy, wsparciu które Pani udziela koleżance - szacunek i dziękuję za to, szkoda że musiała się Pani tradycyjnie pochwalić kogo to Pani zna. Chyba jednak forma pisania postów przez Panią przez większość forumowiczów jest odbierana negatywnie - dlaczego? Może warto się nad tym zastanowić a nie czepiać się wszystkich dookoła. Przecież kobieta z klasą powinna to potrafić? A Pani taką jest, prawda?
Może pochwali się Pani akcjami charytatywnymi, w których bierze pani udział? Może to zachęci innych do pomocy? Może w tym kierunku warto poprowadzić rozmowy?
Pewnie i tak nie zrozumie Pani mojego postu bo ja zwykła dziewczynka jestem...ale wierzę, że uda się jednak porozmawiać jeszcze nie raz w miłym tonie na różne tematy - czego sobie i wszystkim życzę. Pozdrawiam serdecznie.