Pilne!Rabka

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
nk049
Na forum od: 17 paź 2010 20:07

Pilne!Rabka

Post autor: nk049 »

Uzdrowiskowy szpital kardiologiczny-wyjeżdżam w listopadzie.Proszę o jakieś bliższe informacje i opinie.
cogito07
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sie 2010 22:05

Re: Pilne!Rabka

Post autor: cogito07 »

WITAM!
Czego w miarę konkretnie chcesz się dowiedziec? Bo pisac można by było dosyc dużo , ale uściślijmy to w miarę , jak się da! Ja wróciłem z Rabki 30.09.2010
/ 24 dni pobytu/. Cięzko było mi przed wyjazdem wydusic od kogoś cokolwiek na temat Rabki,choc ludzi przewija się tam dużo.,, Grzebałem '' w internecie,ale
nie wszystkie informacje się pokrywają!
Jeżeli chcesz jakichś w miarę konkretów, to daj znac i ew. napisz skąd wyjeżdżasz? ja miałem ponad 200 km do Rabki, ale za podróż zwracają kilka dni
przed wyjazdem. Tak więc całośc za darmo / z funduszu/, ale najsłabszy punkt, to chyba posiłki.Ja niestety / wybredny/ musiałem trochę doinwestowac
na mieście / ilośc sklepów i zaopatrzenie są super, a i ceny w niektórych dosyc niewygórowane !/.
ps. budynek szpitala znajduje się na terenie parku jordanowskiego, niedaleko tężni solanki i w sąsiedztwie ,, osiedla przyszłości'' - tzw. cmentarza.
Okolica i krajobraz dośc ładny, ale trochę nudno - my z tego powodu poznaliśmy na nogach dośc dobrze topografię miasta !!!
Czekam na wiadomośc - pozdrowienia !
nk049
Na forum od: 17 paź 2010 20:07

Post autor: nk049 »

Dzięki za odpowiedż.Napisz coś o zabiegach.Czy tylko w większości gimnastyka. Czy robią badania (holter,echo). Jakie wyposażenie pokoi.Byłeś w jedynce czy w większym.o jedynkę chyba trudno.pytam bo mam złe doswiadczenia z pokojem wieloosobowym.O czasie wolnym juz wspomniałes.Ale nic nie organizują? wycieczki albo jakieś wieczorki? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedż. ;)
cogito07
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sie 2010 22:05

Post autor: cogito07 »

Może po kolei - pokoje na zasadzie jak ci przydzielą na recepcji. Ja byłem w trzyosobowym,ale trafłem na fajnych spokojnych ,,chłopów''.Wyposażenie jest różne - zależy
jak trafisz.Pokoje z łazienką i prysznicem,tylko radio .Telewizor do wypożyczenia / 30 zł turnus/ i czajnik / 10 zł/.Na dzień dobry EKG i IDZIESZ DO POKOJU.
Rano o 6.00 krew, godz 7.00 pomiar cisnienia, przed śniadaniem będzie psycholog/wyjaśni potem ile razy/, godz. 8 i 8.30 śniadnie/ podział na grupy/, o 10.30 była gimnastyka/ 1/2 godz./, 13.00 lub 13.30 obiad, a o 14.45 ,, rowerki ''. Pomiędzy zajęciami czas wolny, chyba,że sukcesywnie powiadomią cię o badaniach - dno oka,
holter,test wysiłkowy, echo serca i co sobie wymyślą ! Aha - ew. o godz. 12.00 ileś tam wykładów dla kuracjuszy!
Jak wcześniej na forum pisałem , jesteś traktowany jak pacjent w szpitalu, ale w czasie wolnym idziesz gdzie chcesz, aż do kolejnych zajęc. Atrakcji nie ma żadnych,
organizacji wspólnych imprez,chyba,żę w ściśłym swoim gronie.Palic i pic nie wolno na terenie obiektu - zawsze jest straszak ,że mogą wywalic z turnusu / zwraca się
koszty/. Po kolacji - 18.00 lub 18.30 czas wolny do 22. Po 22.00 sprawdzany jest stan w pokojach. No a potem ,, dobrych snów'' az do 7.00 /cisnienie !!! /.
Sobota i niedziela bez zajęc i badań, ale za to nuda. Brak organizacji tego czasu.Można chodzic po Rabce jak nawiedzony. Jeśli masz blisko można jechac do domu na 1 dzień /do 22.00 !!! / , ale na dwa dni płacisz ,, cegiełkę'' dla szpitala - 45 zł . Tak więc trzeba samemu jakoś organizowac sobie czas wolny,chyba,że masz
wolne środki i chcesz poszalec gdzieś w lokalu, to też nie ma problemu. Zależy to tylko od ciebie na jakie ,, szaleństwo'' się zdecydujesz.
Co do kuchni, to dla mnie fatalna. No ale cóz - wyjazd darmowy , płaci NFZ, więc jakiegoś wielkiego luksusu nie ma się co spodziewac!!!!
Może na razie tyle, Jeśli coś, to sukcesywnie wyjaśnimy sobie wszystko. Ja mam do ciebie też pytania - wejdż na forum - ,, wyjeżdżąm do sanatorium''. tam już
wszystko pisze co by mnie interesowało !!!

Na razie - pozdrowienia !
DOROTA28
Na forum od: 13 lis 2010 20:57

Post autor: DOROTA28 »

WITAM W LISTOPADZIE JADE Z DZIECMI DO SANATORIUM RZYMIANKA W RAPCE ZDRÓJ CHCIAŁA BYM SIE DOWIEDZIEC JAKIE TAM SA WARUNKI MÓJ SYNEK JEST CHOROWITY PROSZE O INFORMACJE PILNE
ODPOWIEDZ