Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bea71
Gratuluję wyjazdu w tak dobrym terminie do jednej z najpopularniejszych miejscowości uzdrowiskowych w Polsce.
Leczyłem się dwa razy w Excelsiorze w odstępie 4 lat . Oba pobyty w styczniu .
Najważniejsza to dobra baza zabiegowa. Pobyt w ramach zwolnienia L4, i nie bez znaczenia jest,
że jedyny wydatek to podróż. Proszę pytaj, jeśli nie znajdziesz odpowiedzi w innych wpisach.
Witam serdecznie. Już jestem, po pobycie w Iwoniczu Zdrój ("Piast) słów kilka o sanatorium.
NIE POLECAM. Nie jestem dziwakiem, nie wybrzydzam,nie gwiazdorze..nie, nic z tych rzeczy. Na "dzień dobry" niemiłe spotkanie z Pania Dyrektor, która swoich kuracjuszy traktuje jak zło konieczne, wręcz informując nas, że "jak się Wam nie podoba- nie przyjezdzajcie" lub.... " dla mnie pacjent z NFZ to żaden zarobek", lub " Jak Wam mało jedzenia to sklepy niedaleko". Straszna kobieta- nie powinna piastowac tego stołka.
Stawka żywieniowa- 7zł. Posiłki udekorowane ładnie- gorzej już ze smakiem i ilością. Pokoje obskurne, potargana , stara pościel, poduszki - jeden wielki gniot (skulkowane ze starości). Koce stare, zakurzone. Wymiana poscieli w turnusie płatna 24.40zł. papier toaletowe poza limitem- 1zł. wymiana ręcznika chyba 8zł. Trzeba placić za rzeczy potrzebne do zabiegów (ustniki, podkłady, itp).
Baza zabiegowa na miejscu, panie miłe, ogólnie personel w porządku.
Pani KO bardzo fajna, ale nie liczcie na to,że w Kawiarence się cos dzieje. Wjazd na wieczorki (pożegnalny, powitalny) 5 zł. Poza tymi imprami jest tam pusto i nudno.
Miejscowość mała, ale jest gdzie poskakać.
Niestety, nie chciałabym tam wrócić.
Widzę,że od mojego ostatniego tam pobytu zmieniło się na gorsze.Wielka szkoda,bo kilka lat temu było naprawdę fajnie.Być może dyrekcja się zmieniła też na gorsze.
Dobrze,że napisałaś,trzeba wiedzieć,gdzie jest nieciekawie i poprostu omijać.
Witam!
Pozwoliłem sobie podpiąć się do tego tematu. Otóż wybieram się do Szpitala Uzdrowiskowego Excelsior, a że to mój pierwszy taki, przyszły pobyt to proszę o opinie o tym ośrodku, wszelkie informacje będą mi przydatne, począwszy od tego co należy ze sobą zabrać, poprzez bazę zabiegową, warunki socjalne, itp. do tego co można tam w tym Iwoniczu robić po np. po zabiegach.
Dziękuję za wszelki informacje i Pozdrawiam
Samuraju Jacku.
Tak jak pisałem kilka postów wyżej tylko pogratulować miejsca i pory roku.
Zabierasz oprócz skierowania, dowodu, odzież itp tak jak na trzytygodniowy urlop.
Oczywiście dres, strój kąpielowy, klapki, halówki i obuwie do górskich spacerów.
Oprócz basenu wszystkie zabiegi na miejscu. Niektórzy kuracjusze przez trzy tygodnie
nie opuścili tego na zasadzie szpitala uzdrowiska :). Bo nawet kaplica na miejscu....
Zwykle po obiedzie niewiele zabiegów i możesz wiele miłych chwil spędzić po za obiektem.
Jeśli nie znajdziesz w sieci więcej to odpowiem na dalsze pytania.
Pozdrawiam.
Jovanka, bardzo współczuję Ci z powodu "obiektu" (bo inaczej nie da się tego nazwać), do którego trafiłaś i 'jaśnie zarządzającej" Nie doczytałam, czy skierował Cię tam ZUS czy NFZ ale myślę, że powinnaś (i Ty i inne osoby) powiadomić organ podpisujący umowę z tą osóbką i jej folwarkiem. Przy okazji wybiłaś mi z głowy marzenia o Iwoniczu (kilka miesięcy temu próbowała mi wybić bratowa - Stare Łazienki).
Z życzeniami byś szybko zapomniała o nieudanym pobycie i jak najszybciej dostała skierowanie do dobrego sanatorium
Jovanka, bardzo współczuję Ci z powodu "obiektu" (bo inaczej nie da się tego nazwać), do którego trafiłaś i 'jaśnie zarządzającej" Nie doczytałam, czy skierował Cię tam ZUS czy NFZ ale myślę, że powinnaś (i Ty i inne osoby) powiadomić organ podpisujący umowę z tą osóbką i jej folwarkiem. Przy okazji wybiłaś mi z głowy marzenia o Iwoniczu (kilka miesięcy temu próbowała mi wybić bratowa - Stare Łazienki).
Z życzeniami byś szybko zapomniała o nieudanym pobycie i jak najszybciej dostała skierowanie do dobrego sanatorium
dzi
Dziękuję Ci za odpowiedź, a chcę jeszcze zapytać o warunki lokalowe w tym ośrodku, jaki standard, czy jest dostęp do internetu, itp, oraz czy wśród zabiegów jest np. basen, a jeżeli tak to jakie ograniczenia czasowe, czy np. można sobie dokupić czas na basenie.
Mam też nadzieję, że Bea71 podzieli się wrażeniami z pobytu w tym ośrodku, do którego jak się doczytałem wybiera za kilka dni.
Basen jest w Zakładzie Przyrodoleczniczym, do którego, po przyznaniu przez lekarza będziesz dowożony.
Praktycznie dodatkowo dokupić możesz każdy zabieg. Dobrze, gdy o tym wie lekarz. Wtedy komputerowe planowanie
przydzieli Ci godzinę zabiegu nie koligującą z podstawowymi. I weźmie pod uwagę proporcje "mokrych" i suchych zabiegów danego dnia bez przeciążenia organizmu.
Odpowiedź na pozostałe pytania: pisałem w połowie kwietnia...zobacz http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... =excelsior