UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Re: UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Post autor: dzi »

Bea71
Gratuluję wyjazdu w tak dobrym terminie do jednej z najpopularniejszych miejscowości uzdrowiskowych w Polsce.
Leczyłem się dwa razy w Excelsiorze w odstępie 4 lat . Oba pobyty w styczniu :).
Najważniejsza to dobra baza zabiegowa. Pobyt w ramach zwolnienia L4, i nie bez znaczenia jest,
że jedyny wydatek to podróż. Proszę pytaj, jeśli nie znajdziesz odpowiedzi w innych wpisach.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam serdecznie. Już jestem, po pobycie w Iwoniczu Zdrój ("Piast) słów kilka o sanatorium.

NIE POLECAM. Nie jestem dziwakiem, nie wybrzydzam,nie gwiazdorze..nie, nic z tych rzeczy. Na "dzień dobry" niemiłe spotkanie z Pania Dyrektor, która swoich kuracjuszy traktuje jak zło konieczne, wręcz informując nas, że "jak się Wam nie podoba- nie przyjezdzajcie" lub.... " dla mnie pacjent z NFZ to żaden zarobek", lub " Jak Wam mało jedzenia to sklepy niedaleko". Straszna kobieta- nie powinna piastowac tego stołka.

Stawka żywieniowa- 7zł. Posiłki udekorowane ładnie- gorzej już ze smakiem i ilością. Pokoje obskurne, potargana , stara pościel, poduszki - jeden wielki gniot (skulkowane ze starości). Koce stare, zakurzone. Wymiana poscieli w turnusie płatna 24.40zł. papier toaletowe poza limitem- 1zł. wymiana ręcznika chyba 8zł. Trzeba placić za rzeczy potrzebne do zabiegów (ustniki, podkłady, itp).
Baza zabiegowa na miejscu, panie miłe, ogólnie personel w porządku.
Pani KO bardzo fajna, ale nie liczcie na to,że w Kawiarence się cos dzieje. Wjazd na wieczorki (pożegnalny, powitalny) 5 zł. Poza tymi imprami jest tam pusto i nudno.

Miejscowość mała, ale jest gdzie poskakać.
Niestety, nie chciałabym tam wrócić.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Widzę,że od mojego ostatniego tam pobytu zmieniło się na gorsze.Wielka szkoda,bo kilka lat temu było naprawdę fajnie.Być może dyrekcja się zmieniła też na gorsze.
Dobrze,że napisałaś,trzeba wiedzieć,gdzie jest nieciekawie i poprostu omijać.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Szkoda tylko bo trzeba czekać tak długo i odczucia takie byle jakie -mówiąc delikatnie :shock:
samuraj jack
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2012 11:01

Post autor: samuraj jack »

Witam!
Pozwoliłem sobie podpiąć się do tego tematu. Otóż wybieram się do Szpitala Uzdrowiskowego Excelsior, a że to mój pierwszy taki, przyszły pobyt to proszę o opinie o tym ośrodku, wszelkie informacje będą mi przydatne, począwszy od tego co należy ze sobą zabrać, poprzez bazę zabiegową, warunki socjalne, itp. do tego co można tam w tym Iwoniczu robić po np. po zabiegach.
Dziękuję za wszelki informacje i Pozdrawiam
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Samuraju Jacku.
Tak jak pisałem kilka postów wyżej tylko pogratulować miejsca i pory roku.
Zabierasz oprócz skierowania, dowodu, odzież itp tak jak na trzytygodniowy urlop.
Oczywiście dres, strój kąpielowy, klapki, halówki i obuwie do górskich spacerów.
Oprócz basenu wszystkie zabiegi na miejscu. Niektórzy kuracjusze przez trzy tygodnie
nie opuścili tego na zasadzie szpitala uzdrowiska :):). Bo nawet kaplica na miejscu....
Zwykle po obiedzie niewiele zabiegów i możesz wiele miłych chwil spędzić po za obiektem.
Jeśli nie znajdziesz w sieci więcej to odpowiem na dalsze pytania.
Pozdrawiam.
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2011 17:01

Post autor: manka »

Jovanka, bardzo współczuję Ci z powodu "obiektu" (bo inaczej nie da się tego nazwać), do którego trafiłaś i 'jaśnie zarządzającej" Nie doczytałam, czy skierował Cię tam ZUS czy NFZ ale myślę, że powinnaś (i Ty i inne osoby) powiadomić organ podpisujący umowę z tą osóbką i jej folwarkiem. Przy okazji wybiłaś mi z głowy marzenia o Iwoniczu (kilka miesięcy temu próbowała mi wybić bratowa - Stare Łazienki).
Z życzeniami byś szybko zapomniała o nieudanym pobycie i jak najszybciej dostała skierowanie do dobrego sanatorium
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2011 17:01

Post autor: manka »

Jovanka, bardzo współczuję Ci z powodu "obiektu" (bo inaczej nie da się tego nazwać), do którego trafiłaś i 'jaśnie zarządzającej" Nie doczytałam, czy skierował Cię tam ZUS czy NFZ ale myślę, że powinnaś (i Ty i inne osoby) powiadomić organ podpisujący umowę z tą osóbką i jej folwarkiem. Przy okazji wybiłaś mi z głowy marzenia o Iwoniczu (kilka miesięcy temu próbowała mi wybić bratowa - Stare Łazienki).
Z życzeniami byś szybko zapomniała o nieudanym pobycie i jak najszybciej dostała skierowanie do dobrego sanatorium
samuraj jack
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2012 11:01

Post autor: samuraj jack »

dzi
Dziękuję Ci za odpowiedź, a chcę jeszcze zapytać o warunki lokalowe w tym ośrodku, jaki standard, czy jest dostęp do internetu, itp, oraz czy wśród zabiegów jest np. basen, a jeżeli tak to jakie ograniczenia czasowe, czy np. można sobie dokupić czas na basenie.

Mam też nadzieję, że Bea71 podzieli się wrażeniami z pobytu w tym ośrodku, do którego jak się doczytałem wybiera za kilka dni.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basen jest w Zakładzie Przyrodoleczniczym, do którego, po przyznaniu przez lekarza będziesz dowożony.
Praktycznie dodatkowo dokupić możesz każdy zabieg. Dobrze, gdy o tym wie lekarz. Wtedy komputerowe planowanie
przydzieli Ci godzinę zabiegu nie koligującą z podstawowymi. I weźmie pod uwagę proporcje "mokrych" i suchych zabiegów danego dnia bez przeciążenia organizmu.
Odpowiedź na pozostałe pytania: pisałem w połowie kwietnia...zobacz
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... =excelsior
ODPOWIEDZ