Wesele a sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
EwkaKonewka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 kwie 2012 13:41

Wesele a sanatorium

Post autor: EwkaKonewka »

Mam pytanie, może ktoś z Was miał sytuację podobną do mojej, mam sanatorium szpitalne i w jeden weekend chciałabym wziąć przepustkę na weselę, jest taka możliwość??:)
mg11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2012 16:55
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Wesele a sanatorium

Post autor: mg11 »

Jak byłem w polańczyku to jeden z kuracjuszy pojechał do domu na sobotę i niedzielę. Nie wiem jak się to załatwia, pewnie piszesz jakieś oświadczenie. Spróbuj dowiedzieć się w NFZ
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, Ewka podejdż do pielęgniarek a jeżeli to nie zadziała to pozostaje ci przepustka od lekarza prowadzącego w ośrodku on decyduje o wszystkim, podejrzewam że przy odrobinie dobrej woli z jego strony i twoim dobrym podejściu i argumentacji,załatwisz sprawę pozytywnie - miłej zabawy i udanego i efektywnego odpoczynku życzę, pozdrawiam ;) ;) ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Ewka :) a jeśli jeszcze coś przywieziesz z wesela ,smaczniutkiego personelowi i lekarzowi to masz przepustkę na bang :lol:
Super zabawy na weselu :)
Pozdrawiam
EwkaKonewka
Kuracjusz
Kuracjusz

Wesele a sanatorium

Bardzo dziękuję za życzliwości, mam nadzieję, że się uda;))) Z tymi smakołykami, dobry pomysł!!
forumowicz

Oj Ewunia też bym poszła na takie wesele ,ale może, może w czerwcu ;) :)
Pozdrawiam :)
_ewa_
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2012 23:42

Post autor: _ewa_ »

Jechałam z sanatorium na święta. Bez problemu dostałam przepustkę od lekarza. Pielęgniarka nie ma prawa udzielać przepustki, tylko lekarz za zgodą dyrektora ośrodka /tak było w moim przypadku/. Wypełniałam specjalny blankiet, który zostawiłam w recepcji. Podobno taką przepustkę można dostać formalnie na 48 godzin, ale mnie nikt z ilości godzin nie rozliczał. Smakołyków nie przywoziłam ;)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, widzę że wszystko się udało pozytywnie pozałatwiać- mam nadzieję że wesele też udane- pozdrawiam ;) ;) ;)
EwkaKonewka
Kuracjusz
Kuracjusz

USTROŃ

Hej, wesele przede mną dam zanać jak mi poszło pozałatwianie formalności, powinnam wiedzieć w poniedziałek na czym stoję, a propo zapraszam do USTRONIA ;)))
forumowicz

Ewka Konewka proszę nie kuś Ustroniem :) Oczywiscie myślę ,że tym górskim? Miłej zabawy :!: :!: :) na weselu oczywiście :lol:
ODPOWIEDZ