KOŁOBRZEG-ARKA,12 lipiec 2012

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
MARIO052
Na forum od: 20 cze 2012 17:06

KOŁOBRZEG-ARKA,12 lipiec 2012

Post autor: MARIO052 »

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam skierowanie do sanatorium ARKA w Kołobrzegu,chciałbym się dowiedziec jak tam jest,co zabrac,jakie czekają niespodzianki.
Może ktoś potwierdzic,bo spotkałem się z opiniami na forum że bardzo drogi jest parking / 260zł / za caly pobyt,czy jest dostęp do internetu i czy rzeczywiście trzeba zabrac czajnik elektryczny.
Moze to zabrzmi dziwnie,ale zapytam ,mam zalecenia od lekarza aby regularnie kontynuowac jazdę na rowerze,czy jest możliwośc zabrania swojego sprzętu z domu,może miał ktoś podobną sytuację.Z zabraniem roweru nie ma problemu,tylko gdzie go przechowywac/
Liczę na obfite odpowiedzi,z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: KOŁOBRZEG-ARKA,12 lipiec 2012

Post autor: darek »

Mario
Napisze TYLKO TYLE ..Jestes w czepku rodzony
Najlepsze ,najlepszy Full-wypas Sanatoriumw POLSCE!!!!!!!!!!!!!!
wejdź sobie na ich strone internetowa
Arka-Mega SPA Kołobrzeg
i wszystko bedziesz ..wiedział i mial podane na Pięknym talerzu
chłopie ,jaki czajnik ,jakie ręczniki jaki szlafrok WSZYSTKO tam JEST i czeka na Ciebie
Fakt
Parking musi byc drogi skoro do Spa podjeżdżają "fury" za 300-400czy 500 tys zl
Ośrodek jest na uboczu około 45 minut spacerem do latarni /portu
Ale 90% kuracjuszy idzie wlasnie na kawę do kawiarni na 11piętrze ( kawiarnia obrotowa -podobna do tej Berlinskiej)
fakt
Kuracjusze z NFZ maja standard pokoi na troszkę nizszym POZIOMIE niz -SPA -ale jak wczesniej napisałem SUPER Ośrodek -Sanatorium
ona-katowice
Na forum od: 21 cze 2012 16:03

Post autor: ona-katowice »

Mario, mma pytanie, ty tam jedzie z ZuS czy prywatnie? i powiedz skad jestes i czy bylaby mozliwosc sie z toba zabrac samochodem,gdybys przejezdzal przez katowice, dzielac koszty podrozy na pol..??
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Post autor: anka1 »

Byłam równo rok temu. Wpisz w wyszukiwarkę słowo Arce, a wszystkiego się dowiesz. Jest wypożyczalnia bardzo dobrej jakości rowerów, za 5 zl za godz. i przepiękna ścieżka rowerowa aż do Ustronia Morskiego. Pobyt pozostawił niezapomniane wrażenia, choć nie mniej ważne jest dobre towarzystwo, albo chociaż jedna bratnia dusza.
Maxi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2012 20:18

Post autor: Maxi »

Ja bylam co prawda w innym sanatorium w Kołobrzegu ale w Arce bywalam gościnnie w kawiarni na 11 piętrze. Co do obrotów - ciut za szybkie, w pewnym momecie nieprzyjemnie mi sie zrobilo i wolałam zejść z karuzeli. Ale idzie wytrzymać. Istotnie ful wypas, ekstra, ale z rozmów z kuracjuyszami NFZ w Arce wynika, że traktowani są oni jak ludzie II kategorii. I gatunek to Niemcy no i pełnopłatni goście SPA. Oddzielne jadalnie i w ogóle... Różnice na każdym kroku. Pomimo tego przepychu nie chcialabym tam pojechac i uchodzic za II gatunek.... Goscinnnie owszem, mozna isc do kawiarni, wyjechac przeszkloną windą, super wrażenia... I koniec na tym. Wrócic do innego, skromniejszego sanatorium w centrum Kołobrzegu... Taki SAN czy MEWA... Polecam :)
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Post autor: anka1 »

Absolutnie nie zgadzam się z ta opinią. Miałam szeroki przekrój zabiegów; i basen, i lasery, i borowina, i inhalacje i gimnastyka. Nigdzie nie odczułam, żeby pracownicy zabiegowi lepiej traktowali Niemców, niż nas. A zabiegi mieliśmy w tym samym czasie. A co do wyżywienia, to sala restauracyjna dla polskich kuracjuszy z NFZ bardzo ładna, przestronna, jedzenie naprawdę smaczne i bardzo urozmaicone. Czyste, estetycznie nakryte stoły i bardzo sprawna obsługa. W dodatku w Arce mnóstwo atrakcji dla wszystkich, nieważne, czy gości komercyjnych, czy kuracjuszy. Pokoje również piękne, dobrze wyposażone, a z okien taki sam, naprawdę, widok na polskie morze. Panie pokojowe z takim samym zapałem sprzątały nasze pokoje i gości komercyjnych. Wiem, bo w tym samym czasie co ja, byli znajomi, którzy za pobyt płacili duże pieniądze. Ciekawe z iloma osobami rozmawiałaś o tym uwłaczającym traktowaniu. A osoby niezadowolone znajdą się wszędzie, na pewno również w Twoim mniej wypasionym, kameralnym ośrodku. Naprawdę każdemu życzę pobytu w Arce, choć jak wcześniej wspominałam, bardzo ważne jest też dobre towarzystwo. A kawiarnia wykonuje pełny obrót w ciągu 40 minut.
aga2012
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2012 16:05

Post autor: aga2012 »

Byłam 3 lata temu.Było super.Fakt bardzo dużo Niemców( niektórzy zadziwiająco dobrze mówili po polsku).Jedyny minus to długie czekanie na windy.Jedzenie ok.Pokoje i obsługa ok.Zabiegi ok.Obsługa ok.Nawet pogoda była ok.Rower napewno sie przyda bo osrodek jest na samym końcu Kołobrzegu.Do centrum daleko.Można spacerować,spacerować,spaserować. :)
ela66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2012 09:57

Post autor: ela66 »

Byłam w Arce w Styczniu i nie zgadzam się,że kuracjusze z NFZ są inaczej traktowani to nieprawda są ludzie którym jest zawsze źle.Poniewasz zachorowałam na zapalenie płuc w czasie pobytu to naprawdę byłam tak traktowana jak niemcy czy też prywatny kuracjusz.Zanim zjechałam windą na parter to już czekła na mnie taksuwka a wołczery an nią otrzymałam w recepcji.Pieniądze w kopercie też dostałam na prywatne prześwietlenie puc.Po prześwietleniu wróciłam też taryfą a wynik prześwietlenia odebrał kurier za 2 godziny.Byłam bardzo mile zaskoczona wydawało mi się,że nie jestem w Polsce.Lekarz wykópił mi leki i dostarczył do pokoju,przychodził 3 razy dziennie pielęgniarki też.Więc jak można pisac głupoty jak to jest nie prawda.Zyczę miłego pobytu będzie super.
marysienkako
Na forum od: 14 lip 2012 19:24

Post autor: marysienkako »

Dzień Dobry. W jakim terminie jedziesz do Arki?
Pozdrawiam
marysienkako
Na forum od: 14 lip 2012 19:24

Post autor: marysienkako »

Ach, gapcia ze mnie. pewnie od 12 lipca. To jak wrócisz to napisz jak było. Ja będę w Arce od 30.08.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ