Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Ale zaraz tych przepisów jest multum a każdy z czego innego A to z kalarepa, a to z jabłkami a ja myślałem, że oberiba to coś konkretnego Proszę o wyjaśnienie
Witaj kreciku Są różne szkoły wykonania tej zupki , jak robię ją tak jak babcia męża robiła ( rodowita Ślązaczka ) tylko taka mi smakuje I tyko podstawa kalarepka bulwy plus liście , ziemniaki , marchewka , pietruszka
Może być na mięsku ...np,na żeberku , ja lubię i robię na wywarze z żeberka wędzonego .A najważniejsze dla mnie jest podprawienie zupki .Zaprawiam ją tak....z ugotowanych na twardo jajek oddzielam żółtka które rozcieram z łyżeczką mąki i delikatnie dodaje śmietany dalej rozcierając i taką miksturką doprawiam na koniec gotowania .Białka siekam drobno i posypuję na talerzu i dużo koperku .Pół godzinki i jemy
malgorzatas pisze:Ja mam tez to na obiad..tylko do tego zupa owocowa z jagód..i kompot z agrestu..
kartofelki obrane czekaja na starcie..zupa sie gotuje do 15h mam czas
Ja do tego ziemniaków nie podaję , same w sobie są syte bo tam jest mąka , pieczarki , papryka , cebula i mięsko - tylko sosik czosnkowy , albo ketchup