UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2012 22:12

Re: UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Post autor: Bea71 »

Witam:)
Od kilku dni jestem w Excelsiorze. Trafiłam do pokoju trzyosobowego bez łazienki,jest tylko umywalka. Brak łazienki w pokoju jest dla mnie bardzo uciążliwe.Na obecna czasu łazienka w pokoju to nie luksus, to standard! Za TV w pokoju trzeba zapłacić 50,00 zł za cały turnus. Jedzenie raczej mało ciekawe, aczkolwiek wystarczające,żeby przeżyć. Zabiegi na miejscu z których jestem póki co zadowolona. Do basenu dowozi busik, więc z tym też ok. Busik nie jeździ w soboty, więc trzeba piechotką. Dojście do miasta schodkami, nie stanowi dla mnie problemu, jednak dla osób o ograniczeniem ruchowym może być kłopotliwe. Jeśli chodzi o spędzanie wolnego czasu popołudniami , czy wieczorem to dla zainteresowanych ciekawą propozycją mogą być potańcówki . Jeśli macie pytanie, pytajcie, jestem na bieżąco:)
Pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Schodkami wprost do "Krakowiaka", prawda? ;)
samuraj jack
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2012 11:01

Post autor: samuraj jack »

Witam!

Oj nie wygląda to rewelacyjnie z Twojego opisu, przyznam ze spodziewałem się większego standardu, zwłaszcza jak Dzi pisał o remoncie Excelsiora. No ale cóż czasami trzeba umieć się przyzwyczaić do różnych standardów.
A powiedz mi jeszcze Bea71 czy jest możliwość wyboru pokoju, to znaczy czy można wybrać pokój jedno lub dwuosobowy, czy też wszystko jest już ustalone zanim się tam trafi?

Pozdrawiam by Samuraj Jack
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

jovanka 69
Masz rację...schodkami wprost do Krakowiaka;), choć Zdrojowa też niczego sobie;)
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

samuraj jack
Pokoje są przydzielane na miejscu, przez pielęgniarki w dyżurce. Raczej nie ma wyboru co do pokoju. Jedynki są na czwartym piętrze, na poddaszu. Są malutkie z maleńkimi okienkami. Nie wiem co gorsze...czy pokój dwu, trzy osobowy z balkonikiem , czy maleńki, duszny pokój jednoosobowy. Zaznaczam,że ani w jedynkach, ani w innych pokojach nie ma łazienki.
Co prawda jest parę pokoi o podwyższonym standardzie tzn, porządna szafa, łazienka w pokoju, ale nie wiem na jakiej zasadzie są one przydzielane. Zwykli pacjenci ze skierowania z NFZ-tu raczej nie mają szans na taki "luksus". Kiedy wybierasz się do EXCELSIORA ?
samuraj jack
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Bea71!
Dziękuję za wyczerpujące ustalenia, rzeczywiście skoro większość pokoi ma podobny standard to jedynka wygląda jak izolatka, w takim układzie wolałbym jednak z kimś mieszkać i od czasu do czasu porozmawiać, może akurat trafi się ktoś fajny do konwersacji, aczkolwiek mam nadzieję, że są tam też inne bardziej frapujące i przyjemniejsze rzeczy podczas spędzania wolnego czasu. Ja wybieram się tam na przełomie sierpnia i września.
Mam nadzieję, że będzie OK, tym bardziej, że kocham Bieszczadzkie klimaty i dawno już tam nie bywałem.
Pozdrawiam Bea71 i wszystkich Userów tego Forum.
Życzę owocnej kuracji ciała i ducha.
Hej
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Bea71. Leczyłem się w Excelsiorze dwukrotnie: przed remontem w 2007 i w trakcie remontu w 2009.
Na pierwszym piętrze były też trzy jedynki z łazienką i bez. Pierwszy raz byłem w dość dużym, trzyosobowym pokoju z tzw pełnym węzłem sanitarnym od strony południowej z dużym tarasem. Drugi raz tak samo - tylko po drugiej stronie korytarza - mały balkonik od strony północnej. Z własnych spostrzeżeń to warto przyjechać wcześniej i poprosić w recepcji...większy wybór.
Ostatnie piętro to chyba dla spóźnialskich albo.... młodzieży :).
halusia4
Na forum od: 26 cze 2012 18:05

Post autor: halusia4 »

Jesteśmy w Iwoniczu " Pod Jodłą'', jest OK ale pomimo ze nie jesteśmy żarłokami to catering jest więcej niż skromny . Kolacja o 17,15 a następny posiłek o 8 rano, a porcyjki jak dla przedszkolaka :cry:
samuraj jack
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Hej
A skoro mowa o bardziej przyziemnych rzeczach, choć niewątpliwie równie ważnych i istotnych, więc poza strawą duchową jaką są bieszczadzkie połoniny, to jak to wygląda w Excelsiorze? Czy należy być zatem przygotowanym na dożywianie się czy też nie ma tam czasu na takie fanaberie.

Pozdrawiam S_J
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Samuraju. Iwonicz to jeszcze nie Bieszczady. To Beskid Niski. Ale do połonin rzut kamieniem... lub wycieczka z sanatorium za 55 zł. Zwiedzisz Komańcze, Cisną, i Polańczyk z zaporą na Solinie. Ponoc w Exelsjorze żarcie takie sobie....
ODPOWIEDZ