Kto był w Solcu?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wenus
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 cze 2012 08:31

Kto był w Solcu?

Post autor: wenus »

Dostałam skierowanie do Solca ,może ktos tam był i napisze mi kilka słów na temat tego sanat.Warunki pobytu ,zabiegi ,atrakcje ,rozrywki..itp Opis nie jest zachecajacy :(
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Re: Kto był w Solcu?

Post autor: Bunia »

wenus a w jakim terminie ? jeśli lato i wczesna jesień to jest pięknie , sanatorium położone jest w parku ,siarka i inne wodne zabiegi oraz borowina w łazienkach najdalej oddalony budynek przy pięknej pogodzie spacerkiem przez park albo busikiem.W drugim budynku gimnastyka i zabiegi prądowe :) , trzeci budynek mieszkalny , a czwarty mieszkalny plus jadalnia - jeśli udało byś się tu zakwaterowała to posiłki masz na miejscu radzę dzwonić i się dowiesz. Ja byłam 4lata temu część pokoi była po remoncie , może remont :P zakończyli i będziesz wypoczywała w odświeżonych budynkach . Wycieczki są organizowane, wieczorki taneczne , koncerty operetki , mają tam salę balową. Solec to malutka urokliwa wioseczka , taka w sam raz na wypoczynek , jeśli zatęsknisz za gwarem to zawsze można wyskoczyć do Buska busy jeżdżą często.
Jeśli masz konkretne pytania :?: to odpiszę
Pozdrawiam serdecznie Bunia
wenus
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

łDzięki .Troszeczkę poprawiłas mi humor .Byłam zawiedziona jak dostałam to sanatorium.Ja jestem osobą Która lubi wypoczywać czynnie,wieczorki taneczne..itp.Dzwoniłam tam .Uzyskałam inf,że wieczorki są tylko we wtorki ,czwartki i soboty a co z resztą dni?
jadąc z Lublina nie mam dojazdu docelowego .Muszę z Zielonki zamówić taxi a w Solcu są tylko 2 taxi .Jak uzyskałam taką info to się załamałam.Czy można tam wynając jakis nocleg?Bo w trakcie turnusu mam wesele swojej chrzesnicy w Krakowie.Syn jadąc na wesele ma mnie zabrać ale chca przyjechac dzien wczesniej i na spokojnie w sobotę rano wyjechac do Krakowa .Czy jest tam jakiś fajny fryzjer ?Myśle ,ze w takiej sytuacji nie bede miała problemu z załatwieniem przepustki na wyjazd na slub?jak myslisz?Turnus mam od 31.07-20.08 Pozdrawiam cieplutko Wenus.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj wenus z noclegami nie ma problemu , w sanatorium o ile będzie wolny pokój też wynajmują na jedną dobę . Pokój można wynająć w pensjonacie , lub kwatery prywatne. Tańce są w Malinowym Raju -,to prywatne SPA kawiarnia pyszne ciasta i kawka 8-) i oczywiście tańce .pamiętam że jak byłam to jechali potańczyć do Buska Zdroju - :) Zakłady fryzjerskie były dwa .
Popatrz jeszcze na dojazd , bo z innej miejscowości możesz mieć Bus . Najlepsze połączenie jest z Buska-Zdrój , a Bus pod samym sanatorium się zatrzymuje. Ja wróciłam z sanatorium , i teraz jest tak że przepustki dają ale trzeba zapłacić około 100zł za dobę. Pozdrawiam Bunia
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A spojrzałam na mapę :lol: ty jedziesz z innej strony , a z tej Zielonki to na szczęście masz blisko ;) Bunia
wenus
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

dzięki za info ..To się wycwanili nawet na przepustkach zarabiają .nie dosyć ,że nie korzysta się z posiłków to jeszcze trzeba dopłacać :( :shock:
ODPOWIEDZ