Rymanów Zdrój-sanatoriun dla dzieci GOŁĄBEK

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Iweta
Na forum od: 02 paź 2010 13:52

Rymanów Zdrój-sanatoriun dla dzieci GOŁĄBEK

Post autor: Iweta »

W sierpniu 2010 bylam z 5 letnią córeczką w tym właśnie sanatorium.Chcialam je polecic z pełną świadomością.Sanatorium moze nie jest rewelacyjne ale powietrze w Rymanowie Zdrój to mozna po prostu jeść.Jest tak czyste że człowiek czuje sie jak nowo narodzony.
Jeśli chodzi o zabiego to też jestem zadowolona.Zabiegi są codziennie oprócz niedziel.Każdego dnia są 3 zabiegi.Moja córeczka miała inhalacje w kabinie inhalacyjnej(10 minut),przy aparacie inhalacyjnym(10 minut),okłady z borowiny na czoło(10 minut),okłady z borowiny na gardło(10 minut),naświetlanie lampami oraz gimnastykę.Na każdy zabieg szło się z dzieckiem(korzystalo się przy tym za darmo z kabiny inhalacyjnej bo wchodzilo sie z dzieckiem do środka).Na gimnastykę dzieci szły same a rodzice czekali pod salą.
Nocleg w sanatorium były super gdyby nie łazienka i wc na korytarzu,te wieksze pokoje miały łazienkę i wc w pokoju,co jest naprawdę duzym udogodnieniem zwłaszcza przy malych dzieciach.No i niestety muszę dać minus za zajęcia dla dzieci popołudniu. Niestety świetlica dla dzieci nie nadawała sie do użytku.Zabawek tam prawie brak,do tego świetlica była w stęchłej piwnicy,brudna była i zakurzona.Nie polecam dla alergików.Popołudniu pozostawało łażenie po dworze i wdychanie powietrza,a gdy był deszcz to spotykałyśmy sie po pokojach i tam dzieci się bawiły.
Pokoje były codzienne sprzątane,czyszczono aneksy łazienkowe,bo takie mieliśmy.Pielęgniarki super,codziennie sprawdzały czy wszystko ok z dziećmi.Lekarz zjawiał sie raz w tygodniu,ale jak jeden z dzieciaków złamal rękę to trzeba było jechać aż do Krosna na przeswietlenie.
Jeśli chodzi o wyjazdy to owszem były organizowane ale wydaje mi się ze nie nadawały sie dla dzieci młodszych,Był wyjazd na Węgry(bardzo daleko),na Słowację(na basen) ale kludzie byly niezadowoleni bo za mało czasu bylo na pływalnię.
Jeśli ktoś chce pozwiedzać cokolwiek to najlepiej swoim samochodem.Ja przez dwa tygodnie byłam bz samochodu i jedynie gdzie pojechalam z córeczką to do Rymanowa oddalonego parę kilometrów,tam było trochę wiecej sklepow bo w Rymanowie Zdrój są chyba tylko 3 sklepy:jeden z butami,jeden market(mały),jeden lumpeks i jeden z mała iloscią ubrań,no jeszcze jest apteka,restauracja i hotel z basenem(woda jest tak zimna ze mozna oszaleć).Jak mąż do mnie dotarl to pojechaliśmy zwiedzić Iwonicz Zdrój,pojechaliśmy w góry,nad zaporę Solińską.POLECAM!!
Ogólnie polecam samo miejsce,w sam raz dla osób szukajacych spokoju i wytchnienia(ja bym powiedziała ze dla starszych osób).Ja sie okropnie wynudziłam,ale czego sie nie robi dla dobra dziecka.Teraz moja niunia o wiele mniej choruje,już teraz to widzę i na drugi rok znów pojedziemy chyba do Rymanowa Zdrój.
ODPOWIEDZ