Wiem. Dzisiaj dzwoniłem i Pani mi powiedziała bym pisemnie umotywował swoją prośbę. Inaczej nic z tego. Ćwiczenia w Augustowie wyglądają na bieganiu po schodach. Przy moim kręgosłupie wrócę na wózku jak będą mi kazali biegać.kasiula pisze:Paweł77 nie wiem jak w ZUS...ale do NFZ wiem ,że trzeba napisać pismo z prośbą o zmianę ...telefonicznie Cię'' oddankują''miałam taki przypadek w zeszłym roku.Jak się okazało to wcale nie powinnam przebywać w danym sanatorium..ale jak zadzwoniłam to pani mnie zbyła..w tym roku natomiast dostałam taki ośrodek co nie odpowiadały mi warunki bytowe...napisałam pismo motywujące o zmianę miejsca leczenia i odesłałam papiery...no i dostałam to co chciałam....a ,że nikt z forumowiczów nie jedzie w moim terminie to tylko mam widocznie pecha.Pozdrawiam i życzę pomyślności
PROCARDIA AUGUSTÓW
-
Pawel77
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 08 lip 2014 18:47
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Re: PROCARDIA AUGUSTÓW
-
Pawel77
- Aktywny Kuracjusz

Właśnie takie tworzę. Pozdrawiam.kasiula pisze:Napisz motywujące pismo a wszystko będzie dobrze .życzę wszystkiego dobrego.
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy
-
Pawel77
- Aktywny Kuracjusz

Zadzwoniłem dziś do Pani do ZUSu i powiedziałem o całej sytuacji. Poprosiła bym to samo napisał na piśmie i do nich wysłał. Powiedziała, że zobaczy co da się zrobić w mojej sprawie, ale nie wyklucza, że pojadę gdzieś indziej w innym terminie. Dla mnie może być nawet w zimę.Zosia pisze:Pochwalam, że starasz się o zamianę i wierzę że Ci się uda. Naprawdę są lepsze miejsca powiedż że jesteś gotów nawet ze zwrotów i bądź wtedy przygotowany. Ja kwiecien - maj byłam ze zwrotów w Kołobrzegu. Jeśli to nie jest daleko może z tym pismem warto byłoby osobiście ? Życzę powodzenia !
-
Pawel77
- Aktywny Kuracjusz

Pani była bardzo uprzejma przez telefon. Powiedziała mi, że dlatego dostałem skierowanie do Augustowa bo tam jest najkrótszy termin oczekiwania.nika731207 pisze:Witaj, fajnie że masz możliwość zamiany. Teraz trzeba czekać na decyzję i trzymać kciuki żeby była pomyślna
Nie miało wpływu schorzenie tylko termin. Dla mnie to dziwne. Buziaczki nika