PROCARDIA AUGUSTÓW

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Pawel77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2014 18:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Re: PROCARDIA AUGUSTÓW

Post autor: Pawel77 »

kasiula pisze:Paweł77 nie wiem jak w ZUS...ale do NFZ wiem ,że trzeba napisać pismo z prośbą o zmianę ...telefonicznie Cię'' oddankują''miałam taki przypadek w zeszłym roku.Jak się okazało to wcale nie powinnam przebywać w danym sanatorium..ale jak zadzwoniłam to pani mnie zbyła..w tym roku natomiast dostałam taki ośrodek co nie odpowiadały mi warunki bytowe...napisałam pismo motywujące o zmianę miejsca leczenia i odesłałam papiery...no i dostałam to co chciałam....a ,że nikt z forumowiczów nie jedzie w moim terminie to tylko mam widocznie pecha.Pozdrawiam i życzę pomyślności
Wiem. Dzisiaj dzwoniłem i Pani mi powiedziała bym pisemnie umotywował swoją prośbę. Inaczej nic z tego. Ćwiczenia w Augustowie wyglądają na bieganiu po schodach. Przy moim kręgosłupie wrócę na wózku jak będą mi kazali biegać. :) :) :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Napisz motywujące pismo a wszystko będzie dobrze .życzę wszystkiego dobrego.
Pawel77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

kasiula pisze:Napisz motywujące pismo a wszystko będzie dobrze .życzę wszystkiego dobrego.
Właśnie takie tworzę. Pozdrawiam.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Pochwalam, że starasz się o zamianę i wierzę że Ci się uda. Naprawdę są lepsze miejsca powiedż że jesteś gotów nawet ze zwrotów i bądź wtedy przygotowany. Ja kwiecien - maj byłam ze zwrotów w Kołobrzegu. Jeśli to nie jest daleko może z tym pismem warto byłoby osobiście ? Życzę powodzenia !
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Ach a co do tego biegania po schodach to nie tak to wygląda . Nikt nie wraca na wózku. To się chodzi . Najpierw krótsze odcinki , mierzenie ciśnienia itp. a w miarę jak stajesz się silniejszy i serducho dobrze pracuje dłuższe :D więc tego się nie obawiaj. Miałam na myśli że jest tu powiedzmy mało rozrywkowo :)
Pawel77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Zosia pisze:Pochwalam, że starasz się o zamianę i wierzę że Ci się uda. Naprawdę są lepsze miejsca powiedż że jesteś gotów nawet ze zwrotów i bądź wtedy przygotowany. Ja kwiecien - maj byłam ze zwrotów w Kołobrzegu. Jeśli to nie jest daleko może z tym pismem warto byłoby osobiście ? Życzę powodzenia !
Zadzwoniłem dziś do Pani do ZUSu i powiedziałem o całej sytuacji. Poprosiła bym to samo napisał na piśmie i do nich wysłał. Powiedziała, że zobaczy co da się zrobić w mojej sprawie, ale nie wyklucza, że pojadę gdzieś indziej w innym terminie. Dla mnie może być nawet w zimę. :) :) :)
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Witaj, fajnie że masz możliwość zamiany. Teraz trzeba czekać na decyzję i trzymać kciuki żeby była pomyślna :kwiat:
Pawel77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

nika731207 pisze:Witaj, fajnie że masz możliwość zamiany. Teraz trzeba czekać na decyzję i trzymać kciuki żeby była pomyślna :kwiat:
Pani była bardzo uprzejma przez telefon. Powiedziała mi, że dlatego dostałem skierowanie do Augustowa bo tam jest najkrótszy termin oczekiwania.
Nie miało wpływu schorzenie tylko termin. Dla mnie to dziwne. Buziaczki nika
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

To trzymam kciuki żeby się udało :kwiat:
Pawel77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz