kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: ulanie »

Chodzi mi o to, że niektórzy składają...( bo przecież nigdzie nie jest napisane, że nie można składać, tak?)... zaraz po powrocie, a potem może stąd takie wielkie cyfry w kolejce, czy się mylę ?
Alice, co miałaś na mysli, że na oddziale rehabilitacyjnym w szpitalu uzdrowiskowym...?
Awatar użytkownika
Mika70
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lip 2014 19:57
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Mika70 »

Wiatm w ciepłe popołudnie :)
Dziekuję wam za miłe słowa i trzymam kciuki za Was by wasze numerki szybko spadały i oczekiwane przydziały były tuż , tuż :) :) :) .

Cały czas myślę o tym Ciechocinku i mam metlik w głowie , rozmawiałam z wieloma znajomymi i powiedzieli mi ,że tam latem się duzo dzieje i jest ładnie :) poradżcie mi

pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

ulanie pisze:Chodzi mi o to, że niektórzy składają...( bo przecież nigdzie nie jest napisane, że nie można składać, tak?)... zaraz po powrocie, a potem może stąd takie wielkie cyfry w kolejce, czy się mylę ?
Alice, co miałaś na mysli, że na oddziale rehabilitacyjnym w szpitalu uzdrowiskowym...?
To jest ta forma z której ja najczęściej korzystam,a Ty ze swoim schorzeniem bezwzględnie kwalifikujesz się.
Bierzesz skierowanie od specjalisty do szpitala na oddział rehabilitacji ogólnoustrojowej.Wybierasz ośrodek (musisz sprawdzić,gdzie takie oddziały są ) i wysyłasz bezpośrednio
do nich to skierowanie wraz z kserokopiami dokumentacji medycznej i czekasz na weryfikację.Oni określają,czy jesteś przypadek pilny,czy stabilny.W przypadku "pilny" najpóźniej do pół roku zostajesz przyjęta na oddział,w przypadku "stabilny" w większości znanych mi oddziałów kolejki są na kilka lat.
Awatar użytkownika
teresaela
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2013 22:34
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: teresaela »

Pozdrowienia dla Miki, właśnie wróciłam z sanatorium Zdrowie w Ciechocinku, byłam tam pierwszy raz i gdybym była bogata :D to wyjeżdżałabym tam co miesiąc na 2 tygodnie, latem jest pięknie, jest gdzie spacerować, park sosnowy, park zdrojowy, tężnie wokoło zewsząd płynie muzyka jest gdzie potańczyć, posłuchać muzyki, posiedzieć przy grzybku, co chwilę koncerty w parku zdrojowym tylko zabrać ze sobą dobry humor i życzę dobrego wypoczynku po zabiegach w domu uzdrowiskowym. Pozdrawiam. :P
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: jawa 53 »

W moim oddziale NFZ nastały wakacje,w poprzednich tygodniach spadki były ponad 100 dziennie, w tym od poniedziałku 12. :(
Pozdrawiam oczekujących, miłego dnia i szybkich przydziałów. :) :kwiat:
Awatar użytkownika
E w a
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2014 19:30
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: E w a »

I w moim oddziale NFZ jest przerwa urlopowa, bo wcześniej tygodniowo były spadki po 300 osób a w zeszłym tygodniu tylko o 50.
Ale ja już bliżej niż dalej z numerkiem 535 :D , wczoraj => 33 oczka.

Pozdrawiam cierpliwie czekających :kwiat:.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2014 09:59 przez E w a, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

darek pisze:
eluunia pisze:Witam Was serdecznie ...I znów wskakuję na gałązkę oczekujących na wyjazd z NFZ....około 19 miesięcy czekania ale fajnie :lol: :lol: mam numer 44 000 :roll: :lol: :lol: :lol:
Dlaczego tak ..DŁUGO ???

Zastanawiam się czy juz wnioskować jeszcze na ten rok-Ustroń czy odczekać do ..marca i na luziku czerwiec /lipiec z tym ,że nie ulegnę SUGESTII
Mimo wszystko wolę morze czyli STANDARDT -Kołobrzeg lub ..jako NOWOŚC Swinoujście ;)
....
Darku ja też tak myślę ...dlaczego tak długo :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice dziękuję, do szpitala uzdrowiskowego jestem kierowana, tylko, u mnie to wyglada inaczej, mój lekarz prowadzący sam wysyła do NFZ i oni decydują kiedy i gdzie pojadę.... właśnie czegoś tu nie rozumiałam, bo nie wiedziałam, ze mogę sama miejsce wybrać. Ja jadę tak drugi raz, za pierwszym razem czekałam 3 miesiące, a teraz 4 ale jadę na 28, więc nie wiem jak lepiej dostarczyć skierowanie, czy przez lekarza za posrednictwem NFZ, czy bezpośrednio do szpitala uzdrowiskowego osobiście.... Dzieki pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Pamiętaj tylko ,że w obu przypadkach wnioski skierowań są różne.
W tym o którym pisałam skierowanie wystawiane jest na druku o nazwie "skierowanie do szpitala". W tym na jakie Ty jeździsz jest to druk taki sam jak do sanatorium z zaznaczeniem "pobyt w szpitalu uzdrowiskowym".
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ala różnica na wniosku znaczna, a w realu jak to się ma?... no to drugie, do szpitala, to faktycznie do szpitala, o co chodzi? oj widzę jak mało jestem zorientowana w tym temacie :lol:
Zablokowany