Kolejka do sanatorium 2015 r

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
marcin32
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 07:27

Re: Kolejka do sanatorium 2015 r

Post autor: marcin32 »

malgorzatas pisze:No to mi mija juz 8 miesiąc...moge skladać wniosek ;)
Ja mieszkam w woj. lubelskim to po miesiącu poszłem do lekarza o skierowanie na badania.Lekarz mi wydał,zrobiłem badania i poszłem, by mi wypisał skierowanie do sanatorium i było ok!!! Tylko jeśli chce się, pojechać no na lato, to polecam by skierowania załatwiać w na początku lutego,i od razu wysyłać.Ja byłem raz w czerwcu w Ustce w S.U Radość.Pogoda była piękna. :kwiat: :serce: ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witaj :kwiat: każdy NFZ rządzi sie swoimi prawami ;) moze u ciebie tak jest że mozesz składać wniosek wcześniej..u mnie tak nie jest nawet jak podłączę Paragraf to na nic sie nie przyda..zreszta Pani dr nie wypisze wniosku prędzej..mi nie zależy na lecie..bo nie traktuje sanatorium jako wczasów..może byc zima..będę cierpliwie czekała..a jeszcze przed sanatorium mam 3 wspaniałe wyjazdy na które sie juz nie moge doczekać..pozdrawiam Goska
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

Witam dzisiaj ubyło kilka numerków teraz mam 41042 zawsze to do przodu pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

malgorzatas pisze:Witaj :kwiat: każdy NFZ rządzi sie swoimi prawami ;) moze u ciebie tak jest że mozesz składać wniosek wcześniej..u mnie tak nie jest nawet jak podłączę Paragraf to na nic sie nie przyda..zreszta Pani dr nie wypisze wniosku prędzej..mi nie zależy na lecie..bo nie traktuje sanatorium jako wczasów..może byc zima..będę cierpliwie czekała..a jeszcze przed sanatorium mam 3 wspaniałe wyjazdy na które sie juz nie moge doczekać..pozdrawiam Goska
do malgorzatas :) Małgosiu, ja podobnie jak ty nie przywiązuje wagi do terminu, ważny sam wyjazd i zabiegi, nawet wolę poza sezonem. Byłam dwa razy w Ustce późną jesienią i byłam bardzo zadowolona. Nie wyobrażam sobie nawet takiego pobytu w pełni sezonu, bo chyba nie odpoczęłabym wtedy tak jak lubię :). Wniosek składałam 4 miesiące po powrocie i nie było problemu, może dlatego, że w małopolsce czeka się naprawdę długo, bo 2 lata co najmniej, w przypadku kiedy lekarz balneolog zakwalifikuje nad morze, jeszcze dłużej. W moim przypadku to było 25 miesięcy. A na dzień dzisiejszy to 11144 :D.startowałam od 46300 :!: wszystko wskazuje na to, że wyjazd w okolicy marca, kwietnia 2015 :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Irena0404 pisze:
malgorzatas pisze:Witaj :kwiat: każdy NFZ rządzi sie swoimi prawami ;) moze u ciebie tak jest że mozesz składać wniosek wcześniej..u mnie tak nie jest nawet jak podłączę Paragraf to na nic sie nie przyda..zreszta Pani dr nie wypisze wniosku prędzej..mi nie zależy na lecie..bo nie traktuje sanatorium jako wczasów..może byc zima..będę cierpliwie czekała..a jeszcze przed sanatorium mam 3 wspaniałe wyjazdy na które sie juz nie moge doczekać..pozdrawiam Goska
do malgorzatas :) Małgosiu, ja podobnie jak ty nie przywiązuje wagi do terminu, ważny sam wyjazd i zabiegi, nawet wolę poza sezonem. Byłam dwa razy w Ustce późną jesienią i byłam bardzo zadowolona. Nie wyobrażam sobie nawet takiego pobytu w pełni sezonu, bo chyba nie odpoczęłabym wtedy tak jak lubię :). Wniosek składałam 4 miesiące po powrocie i nie było problemu, może dlatego, że w małopolsce czeka się naprawdę długo, bo 2 lata co najmniej, w przypadku kiedy lekarz balneolog zakwalifikuje nad morze, jeszcze dłużej. W moim przypadku to było 25 miesięcy. A na dzień dzisiejszy to 11144 :D.startowałam od 46300 :!: wszystko wskazuje na to, że wyjazd w okolicy marca, kwietnia 2015 :D
No to jesteśmy juz dwie co nie łączą sanatorium w wakacjami tylko z odpoczynkiem.niestety coraz wiecej ludzi chce to złączyć i miec i wakacje i sanatorium..pozdrawiam serdecznie Gośka :kwiat: :kwiat: :kwiat:
marcin32
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 07:27

Post autor: marcin32 »

Tu chodzi o to: Że w lecie pojde :kwiat: ,ale ubrań mało wezmę niż na zimę??? :P A bagaż wyślę kurierem :) Bo zawsze z mamą jeżdzę pociągiem ;) :serce:
Na dzień dzisiejszy jestem na miejscu: 21 479 :kwiat: :serce: :D
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ollalaola »

A ja na dzień dzisiejszy mam numer 19730, jestem z łódzkiego NFZ, czekam w kolejce chorób reumatologicznych od listopada 2013. Myslę,że jeszcze z 10 miesięcy poczekam, moze krócej?
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 01:22

Post autor: baron14 »

ollalaola pisze:A ja na dzień dzisiejszy mam numer 19730, jestem z łódzkiego NFZ, czekam w kolejce chorób reumatologicznych od listopada 2013. Myslę,że jeszcze z 10 miesięcy poczekam, moze krócej?
Witam to i tak masz bosko na śląsku dostajemy czas oczekiwania powyżej 26 miesięcy chyba NFZ liczy że paru nie dożyje :lol: :lol: :lol: ale my ich zrobimy w balona i poczekamy :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Właśnie :lol: :lol: poczekamy :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Ja dostaję skierowania po 3-4 miesiącach,poprzednim razem byłam na przełomie stycznia i lutego, jedyny mankament, to że miałam walizkę wypełnioną grubymi braniami i musiałam zrezygnować z wielu rzeczy, tłukłam się autobusem z przesiadką z ciężkim bagażem, tym razem jadę już we wrześniu, ale mąż mnie odwozi samochodem, więc zabiorę co tylko będę chciała :D, nie zależy mi, aby być latem, tłum ludzi... itd. W Polanicy natrafiłam na ferie zimowe i basen był przepełniony, osobiście wolę wiosnę i jesień, ale cóż wpływu na to nie mam, teraz z terminu jestem zadowolona, bo jeszcze zdążę na weselu się wybawić 30 sierpnia :D
Zablokowany