MSWiA Sopot
MSWiA Sopot
Otrzymałam skierowanie do MSWiA w Sopocie.
Ktoś napisał, że sanatorium jest w remoncie. Czy ten remont jeszcze trwa ? Napiszcie proszę.
I jeszcze jedno. Na skierowaniu napisano Oddział ogólnosanatoryjny MSWiA Sopot. Czy to to samo co Helios ?
Z góry dziękuję.
Re: MSWiA Sopot
Baaardzo Wam dziękuję. Cieszę się, że już po remoncie. Trudno byłoby wytrzymać, gdyby sypał się tynk na głowę
Adres sanatorium - SOPOT, BITWY POD PŁOWCAMI 63/65. Jaśku, kiedy Ty będziesz już spakowany na drogę powrotną, ja rozpoczynam leniuchowanie.
Turnus od 02 - 23.10.2012 r.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Widoki z okna przepiękne, bliżej morza no i baza zabiegowa pewnie znacznie lepsza od tej w Perle.
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Chodziło mi o wizualną ocenę budynków i wnętrz. Wydaje się że czas budowy obu ośrodków dzieli epoka.
Perła to późny Wiesiek, góra wczesny Edward i tak naprawdę to chyba to akademik, podobny zresztą stoi obok,
zaadaptowany na cele sanatorium. Brak basenu - widocznie uznano że bliskość morza zwalnia od jego wykonania.
Może i atmosfera w Perełce czytaj kawiarni w Perle lepsza, ale drogo 10 złotych samo wejście, marże też do
niskich nie należą.
Helios jako ośrodek resortowy, a i resort nie byle jaki, budowany był z konkretnym przeznaczeniem i to widać.
Nawet teraz, mimo że trochę zdekapitalizowany nosi znamiona dawnej świetności. Co do oceny merytorycznej
kadry i bazy zabiegowej się nie wypowiadam bo nie byłem kuracjuszem i ... bardzo żałuję. Ale też musi być
nie najgorzej skoro majowa próba rezerwacji pobytu, skończyła się możliwością październikowego pobytu
Miał jeszcze jedną, jak dla mnie kapitalną, zaletę - wypożyczalnie rowerów, niestety tylko dla swoich kuracjuszy.
Ja musiałem korzystać z wypożyczalni 20 zł/godz, aż ostatecznie kupiłem rower - taniej wyszło.