kolejka do sanatorium 2014 rok
-
renia54
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 lut 2014 15:24
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: kolejka do sanatorium 2014 rok
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Długo mnie tu nie było i myślałam,że może już pojechałaś
Nie miałam czasu czytać, tydzień temu wróciłam i jeszcze się nie zaaklimatyzowałam
Było świetnie pod każdym względem
Kibicuję Ci dalej
Pozdrawiam
-
kasia+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 cze 2014 20:14
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 10
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
A oddział NFZ też ten sam ?kasia+ pisze:WITAM - no to przede mną jeszcze 180 numerków. - ale trochę mnie dziwi że osoby które składały wniosek 3 dni po mnie mają już termin , do tego taki jaki dla mnie byłby OK - Zaznaczę tylko z góry że te same schorzenie ... ?
-
kasia+
- Super Kuracjusz

- Ida
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2010 11:08
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
W naszym oddziale NFZ pani doktor orzecznik przy zatwierdzaniu skierowania wpisuje miejscowość i panie, które później nas wysyłają muszą się tego trzymać. Być może osoby, o których piszesz miały wpisaną inną miejscowość i tak wyszło. Próbowałam kiedyś ustalić, dlaczego dostałam po raz czwarty do Ciechocinka i pani powiedziała, ze nie ma żadnego pola manewru, tylko musi się trzymać tego, co wpisze ich lekarz, a z Ciechocinkiem mają najwięcej umów. Życzę Ci dobrego skierowania w najbliższych dniach.kasia+ pisze:WITAM - no to przede mną jeszcze 180 numerków. - ale trochę mnie dziwi że osoby które składały wniosek 3 dni po mnie mają już termin , do tego taki jaki dla mnie byłby OK - Zaznaczę tylko z góry że te same schorzenie ... ?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Podobnie jest w śląskim oddziale NFZ .Ida pisze:W naszym oddziale NFZ pani doktor orzecznik przy zatwierdzaniu skierowania wpisuje miejscowość i panie, które później nas wysyłają muszą się tego trzymać. Być może osoby, o których piszesz miały wpisaną inną miejscowość i tak wyszło. Próbowałam kiedyś ustalić, dlaczego dostałam po raz czwarty do Ciechocinka i pani powiedziała, ze nie ma żadnego pola manewru, tylko musi się trzymać tego, co wpisze ich lekarz, a z Ciechocinkiem mają najwięcej umów. Życzę Ci dobrego skierowania w najbliższych dniach.kasia+ pisze:WITAM - no to przede mną jeszcze 180 numerków. - ale trochę mnie dziwi że osoby które składały wniosek 3 dni po mnie mają już termin , do tego taki jaki dla mnie byłby OK - Zaznaczę tylko z góry że te same schorzenie ... ?
Skierowanie jest rejestrowane w Kancelarii Głównej -nadawany numer i przechodzi mając już numer do lekarza baleoonologa , który na podstawie informacji zawartych we wniosku przydziela OŚRODEK .
W roku 2011 trzy krotnie ze względu na powikłania i braku ZGODY lekarza prowadzącego z Kliniki przesuwano mi terminy w związku z tym ,że bywałem bardzo często w Funduszu zadałem pytanko czy można zmienić Obiekt na inny -odpowiedź brzmiała NIE bo skierowanie zostało przypisane do .
A wysyłanie numerków potwierdzających na śląsku zawsze następuje w ustalonym terminie .
yślę ,że we wszystkich oddziałach NFZ jest podobnie
-
kasia+
- Super Kuracjusz