MSWiA Sopot

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ulla
Na forum od: 29 cze 2012 10:41

MSWiA Sopot

Post autor: ulla »

Witam i proszę o informację.
Otrzymałam skierowanie do MSWiA w Sopocie.
Ktoś napisał, że sanatorium jest w remoncie. Czy ten remont jeszcze trwa ? Napiszcie proszę.
I jeszcze jedno. Na skierowaniu napisano Oddział ogólnosanatoryjny MSWiA Sopot. Czy to to samo co Helios ?
Z góry dziękuję.
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: MSWiA Sopot

Post autor: Basia71 »

A jaki masz adres sanatorium ?
jasio1962
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2012 08:54

Post autor: jasio1962 »

Witam .Ja też otrzymałem skierowanie do tego sanatorium.Moje dotychczasowe wiadomości dot ww /a uzyskałem je poprzez kontakt z ludżmi ,którzy już tam byli/pozwalają mi sądzić,że jest to jedno z lepszych sanatoriów w Polsce mimo,że warunki socjalne są na poziomie mh ...socjalnym,ale co tam skoro wszyscy chwalą usytuowanie i atmosferę.Ano-zobaczymy .Ja mam skierowanie od 11 września do 2 pażdziernika.Napisz w jakim okresie Ty się tam wybierasz.POZDRAWIAM
jasio1962
Kuracjusz
Kuracjusz

I jeszcze dwa zdania,bo zapomniałem poprzednio .Tak to samo co Helios,podobno remont skończył się w ub r.Też otrzymałem skierowanie na oddz ogólnosanatoryjny
ulla
Na forum od: 29 cze 2012 10:41

Post autor: ulla »

Dzień dobry.
Baaardzo Wam dziękuję. Cieszę się, że już po remoncie. Trudno byłoby wytrzymać, gdyby sypał się tynk na głowę :) Jadę w końcu odpoczywać !
Adres sanatorium - SOPOT, BITWY POD PŁOWCAMI 63/65. Jaśku, kiedy Ty będziesz już spakowany na drogę powrotną, ja rozpoczynam leniuchowanie.
Turnus od 02 - 23.10.2012 r.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
zybii
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2011 10:21

Post autor: zybii »

witajcie!!!nie zazdroszczę Wam że tam jedziecie do MSWiA ja byłem w Perełce co mieści sie na przeciw budynku do którego się wybieracie....tam nie ma żadnego zycia nudy!!!!jak byłem to wszyscy przychodzili do Perełki,,Kawiarni,,byłem w budynku MSWiA i same tam nudy żadnego zycia....jak będziecie chcieli spedzić milo czas do proponuję do Perełki!!!!!!!!!!cudowne czasy jak tam byłem mili ludzie jak i cała obsługa..napewno bedziecie zadowoleni...pozdrawiam i wszystkiego dobrego:)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Ja też bylem w Perle i... zazdroszczę. Helios i Perła to dwa inne światy. Niby dzieli je tylko ulica ale ....
Widoki z okna przepiękne, bliżej morza no i baza zabiegowa pewnie znacznie lepsza od tej w Perle.
jasio1962
Kuracjusz
Kuracjusz

Rozumiem, że byłeś również w Heliosie.Czy mógłbyś pokusić się o porównanie obu ośrodków?
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Niestety, w Heliosie byłem tylko gościnnie, pomijając codzienne spacery przez teren ośrodka w drodze na plażę.
Chodziło mi o wizualną ocenę budynków i wnętrz. Wydaje się że czas budowy obu ośrodków dzieli epoka.
Perła to późny Wiesiek, góra wczesny Edward i tak naprawdę to chyba to akademik, podobny zresztą stoi obok,
zaadaptowany na cele sanatorium. Brak basenu - widocznie uznano że bliskość morza zwalnia od jego wykonania.
Może i atmosfera w Perełce czytaj kawiarni w Perle lepsza, ale drogo 10 złotych samo wejście, marże też do
niskich nie należą.
Helios jako ośrodek resortowy, a i resort nie byle jaki, budowany był z konkretnym przeznaczeniem i to widać.
Nawet teraz, mimo że trochę zdekapitalizowany nosi znamiona dawnej świetności. Co do oceny merytorycznej
kadry i bazy zabiegowej się nie wypowiadam bo nie byłem kuracjuszem i ... bardzo żałuję. Ale też musi być
nie najgorzej skoro majowa próba rezerwacji pobytu, skończyła się możliwością październikowego pobytu
Miał jeszcze jedną, jak dla mnie kapitalną, zaletę - wypożyczalnie rowerów, niestety tylko dla swoich kuracjuszy.
Ja musiałem korzystać z wypożyczalni 20 zł/godz, aż ostatecznie kupiłem rower - taniej wyszło. :D
jasio1962
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za szybką odpowiedz.Wspomniałeś o możliwości wypożyczenia roweru.Czy nie pamiętasz ceny w Heliosie?Druga sprawa dotyczy basenu...Czy jest gdzieś w pobliżu?I jeszcze-aby skonkretyzować.Czy mógłbyś podać termin w jakim byłeś ? DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
ODPOWIEDZ