Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Witaj jan19557
i dzięki za odp, chyba jeszcze poczekam, do 1,5 roku brakuje ponad m-c, choć wszystko jest możliwe. Poprzednim razem otrzymałam tzw przydział z nr 1700, ale jak wiesz z roku na rok czekamy coraz dłużej i też w każdym NFZ inaczej.
Dzień dobry, trochę zboczyliśmy z tematu. Kto jedzie do Rymanowa we wrześniu? Odzywajcie się!
Mariola kiedy będzie Twój "dyżur". Może trochę niefortunnie się wyraziłam kiedy będziesz w Rymanowie?
witam
jak juz pisalam turnus zaczyna sie od 15.09,a ja na swoj dyzur (dobrze napisalas)
stawie sie ok 25.09 takie sa plany,mam nadzieje ,ze zmowimy sie na jakas kawe,.....
oby pogoda nam dopisala ,a wszystko sie ulozy-pozdrawiam cieplutko
Witaj Ania1701
Jeszcze raz przeczytalam Twoje posty...w tym watku piszemy o wyjazdach do Rymanowa Zdroju
jesli chcesz sie wiecej dowiedziec o wyjazdach z łodzkiego zapraszam do watku kolejka na 2014 strona 186,187
ja dostalam skierowanie do sanatorium po 18 mc(Inowroclaw 30.07-27.08),czas oczekiwania taki jak na wniosku
(papiery skladalam w lutym2013r)
-pozdrawiam
mariola561 pisze:Witaj Ania1701
Jeszcze raz przeczytalam Twoje posty...w tym watku piszemy o wyjazdach do Rymanowa Zdroju
jesli chcesz sie wiecej dowiedziec o wyjazdach z łodzkiego zapraszam do watku kolejka na 2014 strona 186,187
ja dostalam skierowanie do sanatorium po 18 mc(Inowroclaw 30.07-27.08),czas oczekiwania taki jak na wniosku
(papiery skladalam w lutym2013r)
-pozdrawiam
Witaj mariola561
Fakt trochę się zapędziłam, przepraszam.
Dziękuję Ci za informacje cenne dla mnie. Oczywiście NFZ informuje o czasie oczekiwania to wiem, ale też następują czasem zmiany, stąd moja ciekawość. Ja składałam wniosek w marcu 2013, więc pewnie już niedługo.
Pozdrawiam cieplutko
Witam milutko
Aniu zapomnialam jeszcze o waznej informacji,a mianowicie:
od ostatniego pobytu w sanatorium musi uplynac 24 miesiace.
Dlatego czasami wydluza sie okres oczekiwania i wnioski wracaja do powtornej weryfikacji(trwa to ok 1 m-ca)
pozdrawiam
Nie jest to prawdą chyba, że zmiany wprowadzono niedawno. Zarządzeniem centrali okres od ostatniego pobytu to 18 miesięcy. Możliwe, ż lokalne NFZ-y mogą to wydłużać, tego nie wiem a pewno.
Witajcie, jakoś wszyscy się mijamy. Odzywają się osoby które jadą na wcześniejszy turnus. Wpisują się Ci którzy jadą na późniejszy. A od 15.09. jedzie Ktoś? Cisza...ni ma nikogo.
Janie... byłeś w tamtym roku w Kasztanowym Dworze. Mam parę pytań. Czy byłbyś tak miły i w miarę możliwości na nie odpowiedział?
1. pokoje, jakie najlepiej wybrać,
2. basen (w Kasztanowym Dworze) - czy można korzystać, jeżeli tak to na jakich zasadach i w jakich godzinach,
3. siłownia - czy jest na miejscu, jakie wyposażenie, czy są orbitreki,
4. pranie - czy jest pralka, jak z suszeniem,
5. możliwość korzystania z komputera,
6. no i naaajważniejsze zabiegi, jakie zabiegi wodne są dostępne (oprócz basenu), czy lekarz rozmawia z pacjentem, można mu coś zasugerować (np. podsunąć kartę z poprzedniego pobytu sanatoryjnego)
Pozdrawiam Bożena