Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo
-
AgnieszkaK
- Kuracjusz

- Na forum od: 17 lip 2012 19:42
Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo
Dostałam skierowanie z ZUS do tego ośrodka - czy moge go w jakiś sposob zmienic???
Pozdrawiam
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Ja zamieniłam i to dziś. Jestem z Wielkopolski. Miałam skierowanie do Kamienia Pomorskiego i zamieniłam na Ustroń.
Poszłam do ZUS-u i poprosiłam o zmianę ośrodka co wiązało się równocześnie ze zmianą terminu.
Podaj jedynie rozsądny powód i zapewne nie będziesz mieć problemu ze zmianą.
Pozdrawiam i powodzenia
Selene
-
AgnieszkaK
- Kuracjusz

Dziekuje bardzo za informacje . Przyznam , że przeraża mnie ogólna opinia forumowiczów o tym ośrodku.
W zeszlym roku byłam w Gołdapi i było fanatastycznie. a To co tu czytam mnie przeraża.
mam prety w kręgosłupie i obawiam sie , ze zabiegi które w Jantarze oferuja mi sie na nic zdadzą.
Pozdrawiam
tu nic więcej nie ma zresztą. Resztę czasu zajmują jakieś bzdury typu relaks przy muzyczce czy fikolki na materacu.
Jeszcze kilka słów do paniusi od składek. Taka to mentalność tego narodu że najpierw daje prezenty a później narzeka że jak gdzieś nie przyniesie kawy czy czekolady to nic nie załatwi!
ja nikogo nie zmuszam zeby tu pracowal! Kazdy jest kowalem swego losu i nie kumam dlaczego akurat mamy wręczać personelowi jakiekolwiek prezenty! To jest wręcz skandaliczne! Jeśli komuś tu źle to przecież moze zatrudnić sie w piekarni czy warzywniaku. Tak czy nie?
Do mnie to tymbardziej nie trafia, gdyż wymyśliła to grupa która tej nocy znów powróciła z wojaży o drugiej w nocy, robiąc przy tym niesamowity tumult na korytarzu.
Pozdrawiam wszystkich z mojego turnusu no i do zobaczenia
Mój turnus też zaczął sie w piątek. Przyjeżdżasz i od ósmej w recepcji pani kier przydziela pokoje. Od 8.30 przyjmuje lekarz i tu musisz sie zgłosić jak najszybciej więc olej rozpakowywanie i jak najszybciej udaj sie do gabinetu pielęgniarek, vis a vis recepcji, po numerek. wizyta u lekarza trwa jakieś 20minut więc a ludzi cała masa. lekarze przyjmują co prawda cały weekend, nawet w niedzielę, ale po co marnować czas w kolejce.
Po wizycie to juz lajt i kto z bliska to moze nawet jechać na przepustkę do domu ale w niedzielę do 22.00 musi wrócić. Od poniedziałku od rana zabiegi.
Śniadanie 8.00, obiad 13.00, kolacja 18.00.
Pozdrawiam
Jola
-
AgnieszkaK
- Kuracjusz

(W duzej wannie i rehabilitant strumieniem wody robi masaż pod woda??)
Czy jest kriokomora ? Jakieś masaże?
Ja i tak nie moge zbyt wiele robić? Żadnych fikołków
Mam skierowanie od 08 X wiec jeszce troszke zcasu mam...ale boje sie że jesli zmienie to mi opóźnią tak , że juz nie bede mogła skorzystać z poszpitalnego skierowania.
ech...Ta kobieta co mi przyznawała to chyba złośliwie , bo sama sie upomniałam .
Pozdrawiam