Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
AgnieszkaK
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 lip 2012 19:42

Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Post autor: AgnieszkaK »

Witam.
Dostałam skierowanie z ZUS do tego ośrodka - czy moge go w jakiś sposob zmienic???
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj AgnieszkoK :)

Ja zamieniłam i to dziś. Jestem z Wielkopolski. Miałam skierowanie do Kamienia Pomorskiego i zamieniłam na Ustroń.
Poszłam do ZUS-u i poprosiłam o zmianę ośrodka co wiązało się równocześnie ze zmianą terminu.
Podaj jedynie rozsądny powód i zapewne nie będziesz mieć problemu ze zmianą.

Pozdrawiam i powodzenia
Selene :)
AgnieszkaK
Kuracjusz
Kuracjusz

Selene :)
Dziekuje bardzo za informacje . Przyznam , że przeraża mnie ogólna opinia forumowiczów o tym ośrodku.
W zeszlym roku byłam w Gołdapi i było fanatastycznie. a To co tu czytam mnie przeraża.
mam prety w kręgosłupie i obawiam sie , ze zabiegi które w Jantarze oferuja mi sie na nic zdadzą.

Pozdrawiam ;)
jolatcz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2012 15:54

Post autor: jolatcz »

Mam skierowanie od 17-08-2012 jadę po raz pierwszy,może ktoś z kuracjuszy podpowie co i jak na początku..........przyjazd jest w piątek ,nie wydaje mi się żeby w tym dniu cokolwiek się działo innego niz zakwaterowanie, a może się mylę. To co czytam na tym forum ,to chwilami można się uśmiać do łez :cry: ale jest też trochę cennych informacji,które takim jak ja podpowiedzą co i jak.Pozdrawiam rehabilitujących się w tej chwili i do zobaczenia tym na moim turnusie :)
picknick
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2012 09:22

Post autor: picknick »

Agmieszka nie wiem jak jest w innych sanatoriach ale w tym ci niewiele pomogą. też jestem po operacji kręgosłupa i robią mi jedynie 30 sekund krio, hydromasaż oraz magnetronik.
tu nic więcej nie ma zresztą. Resztę czasu zajmują jakieś bzdury typu relaks przy muzyczce czy fikolki na materacu.

Jeszcze kilka słów do paniusi od składek. Taka to mentalność tego narodu że najpierw daje prezenty a później narzeka że jak gdzieś nie przyniesie kawy czy czekolady to nic nie załatwi!
ja nikogo nie zmuszam zeby tu pracowal! Kazdy jest kowalem swego losu i nie kumam dlaczego akurat mamy wręczać personelowi jakiekolwiek prezenty! To jest wręcz skandaliczne! Jeśli komuś tu źle to przecież moze zatrudnić sie w piekarni czy warzywniaku. Tak czy nie?
Do mnie to tymbardziej nie trafia, gdyż wymyśliła to grupa która tej nocy znów powróciła z wojaży o drugiej w nocy, robiąc przy tym niesamowity tumult na korytarzu.
mjolka
Na forum od: 05 lip 2012 07:56

Post autor: mjolka »

Ja również jadę do sanatorium jantar gdańsk sobieszewo od 23 lipca. Jestem z okolic Torunia. Trochę martwią mnie recenzje kuracjuszy, którzy tam byli lub są. Mam tylko nadzieję że będzie piękna pogoda i spokojnie można będzie pójść na plażę to może w ten sposób zabije się nudę i wytrwa te 24 dni.
Pozdrawiam wszystkich z mojego turnusu no i do zobaczenia ;)
picknick
Kuracjusz
Kuracjusz

jola
Mój turnus też zaczął sie w piątek. Przyjeżdżasz i od ósmej w recepcji pani kier przydziela pokoje. Od 8.30 przyjmuje lekarz i tu musisz sie zgłosić jak najszybciej więc olej rozpakowywanie i jak najszybciej udaj sie do gabinetu pielęgniarek, vis a vis recepcji, po numerek. wizyta u lekarza trwa jakieś 20minut więc a ludzi cała masa. lekarze przyjmują co prawda cały weekend, nawet w niedzielę, ale po co marnować czas w kolejce.
Po wizycie to juz lajt i kto z bliska to moze nawet jechać na przepustkę do domu ale w niedzielę do 22.00 musi wrócić. Od poniedziałku od rana zabiegi.
Śniadanie 8.00, obiad 13.00, kolacja 18.00.
mjolka
Na forum od: 05 lip 2012 07:56

Post autor: mjolka »

Dzięki picknick za dore rady.Postaram się skorzystać z Twoich podpowiedzi. Najważniejsze to dobrze rozpocząć żeby nie zesmaczyć się na same dzień dobry.
Pozdrawiam
Jola
AgnieszkaK
Kuracjusz
Kuracjusz

A czy jest coś takiego jak masaż podwodny??
(W duzej wannie i rehabilitant strumieniem wody robi masaż pod woda??)
Czy jest kriokomora ? Jakieś masaże?
Ja i tak nie moge zbyt wiele robić? Żadnych fikołków :)
Mam skierowanie od 08 X wiec jeszce troszke zcasu mam...ale boje sie że jesli zmienie to mi opóźnią tak , że juz nie bede mogła skorzystać z poszpitalnego skierowania.
ech...Ta kobieta co mi przyznawała to chyba złośliwie , bo sama sie upomniałam .
Pozdrawiam
picknick
Kuracjusz
Kuracjusz

Agnieszka a basen ci sie nie przyda? co poniedzialek wiozą do gdańska. krio jest. nie wiem czy jest taki masaż wodny jak opisujesz ale ja korzystam z hydromasażu. jak sie dobrze ułoże to dysze działają na cały kręgosłup.
ODPOWIEDZ