Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam.
Ośrodek Jubilat z zewnątrz nie remontowany po Gierkowaki obiekt w środku po małym liftingu .Ośrodek jest jak dla kuracjuszy z NFZtu tak i z ZUSu pokoje 1 i 2 osobowe pełen węzeł sanitarny .W pokojach Tv płatna 4 zl za dzień mozna wykupić kartę 7 dniową 21 dniową lub 24 dniową zalezy jaki turnus.Opłaty klimatyczna 3 zł za dzień parking nie strzeżony płatny 4zł za dzień i ostrzegają aby sobie zabrac z samochodu wszystkie cenne przedmioty radia kołpaki i nawet jak ktoś ma alum felgi też bo są przypadki kradzierzy. W pokojach czajnik, szklanki , sztućce czajnik radio.Panie pielęgniarki nie zbyt miłe traktują kuracjuszy jak nieproszonego gościa (a wszczegulności BRUNETKA) panie sprzątaczki jak pieski skarżą do pielęgniarek ,że w koszu jest puszka z piwem .W ośrodku panuje godzina policyjna od 22 do 6 rano jak sie nie jest w własnym pokoju po 22 to odznaczają,(BRUNETKA )krzywo patrzy i wygania jak jest sie w pokoju kolegi najlepiej by jej pasowało jeszcze dać psa policyjnego i pałke.Pielęgniarki chodą i węsza czy aby nie jest się po alkocholu, jak poczują zapach alkocholu to straszą alkomatami i wpisem do akt.Na osrodku kawiarenka serwująca BROWAR i jak tu nie wypić browarka .Jedzenie na granicy przeżycia sniadania i kolacje obowiązkowo na każdym tależyku listek sałatki i plasterek marchewki dżemku lub powideł to dają na stolik 6 osobowy tylko 2 łyżeczki na tależyk tak aby się mógł każdy tylko napatrzeć bo o skosztowaniu to nie bardzo jest mowa. Na zabiegi to trzeba biegać prawie po całym Lądku ale za to personel obsługujący na zabiegach bardzo miły i z uśmiechem na twarzy wita kuracjuszy.Ale trzeba sobie znaleść dobre towarzystwo aby miło spędzić turnus i oby pogoda dopisała.
Seti36, zgadzam się z twoją opinią o paniach pielęgniarkach, opryskliwe tylko pałka i pies policyjny, byłam w Lądu ale w Wojciechu i to samo zawsze wpadały do pokoju i miały pretensje o to, że pani z pokoju obok (studio) oglądała u nas telewizję ludzie XXI wiek trochę kultury by się przydało wszak nie jesteśmy przedmiotami które można ustawiać jak się chce. A co niech sobie poczytają forum, to może wyciągną jakieś wnioski. co do zabiegów i posiłków tak jak piszesz.Pozdrawiam
Byłem kuracjuszem obiektu "Jubilat". Ogólnie bardzo mi się podobało, choć mam kilka zastrzeżeń z którymi chciałbym się podzielić. Sanatorium ogólnie jest czyste i zadbane, widać na bieżąco robione remonty, znikają śmierdzące wykładziny zastępowane panelamialami, tv w każdym pokoju, ale ceny za ich odbiór bardzo wysokie. Kuchnia smaczna, ale porcje zbyt małe. Zabiegi i wody wspaniałe. Lekarze i Panie pielęgniarki starają się wywiązywać pozytywnie ze swoich obgowiązków. Jestem obserwatorem i to co najbardziej mi się nie spodobało i muszę to podkreślić to skandaliczne zachowanie Pań salowych z parteru - śpiewy, wrzaski, krzyki, na domiar tego okropne słownictwo. A wszystko to dzieje się pod okiem i chyba przyzwoleniem Pani Kierownik, która urzęduje na tym samym piętrze. Gdy inne salowe pracują ciężko, to Panie z parteru po prostu się nudzą i nic nie robią - nagminnie stoją przed budynkiem i palą papierosy, a nam Kuracjuszom zabrania się palenia.Mimo wszystko zapraszam jednak do Lądka, bo miasteczko jest naprawdę piękne.