Mężczyzna-dżentelmen,czy to możliwe?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Mężczyzna-dżentelmen,czy to możliwe?

Post autor: ewasz »

adrem pisze:
ewasz pisze: Przytrzymanie drzwi, ustąpienie miejsca czy pomoc przy zakładaniu płaszcza nie są oznakami staroświeckich stereotypów dotyczących ról kobiet i mężczyzn w społeczeństwie, ale wyrazem uprzejmości

zdecydujcie się dziewczyny ................ od czasu do czasu w telewizorze pokazują takich gentelmanów zakutych w kajdanki....... oskarżanych o molestowanie... aż strach się bać
Nooo to już z pewnością nie gentelmen :evil: :twisted:
To przestępca :twisted:
;)
Na swoje szczęście takiego nie spotkałam i oby nigdy do tego nie doszło - tego sobie i innym kobietom życzę :D
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
adrem
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2014 09:30
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: adrem »

margot .... masz rację...w lokalnej nie....no ale znając trendy wszystko jest na najgorszej drodze :-( (ale póki co to z przyjemnością.....całuje w rękę, podaję płaszcz, przepuszczam w drzwiach i ewentualnie pomagam dźwigać zakupy ..tudzież inne których chwilowo nie pomnę :-) )

ewasz ..... droga ewo.... niestety nie trzeba nikogo molestować by być o molestowanie posądzonym..wystarczy wykonać czynności jak podałem w odpowiedzi dla margot... to już się zaczyna w Europie a jest standardem w USA i Kanadzie... z chęci dorównania "wyższej cywilizacji" wdrażamy idiotyzmy, których później prosto cofnąć się nie da... tak wiec gatunek gentelmen schodzi do podziemia :-(
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Max pisze:ale tu dyskusja,ciekaw jestem zdania Barona o dżentelmenach
czyżby milczenie ( ponoć złotem będące ) świadczy o tym, że wezwany do tablicy konsumuje bana(na) ...
:P

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

tak wiec gatunek gentelmen schodzi do podziemia :-(

i z tym zdaniem sie zgadzam ..pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17

Post autor: margot »

jacky6 pisze:
Max pisze:ale tu dyskusja,ciekaw jestem zdania Barona o dżentelmenach
czyżby milczenie ( ponoć złotem będące ) świadczy o tym, że wezwany do tablicy konsumuje bana(na) ...
:P

Jacky nie , pewnie krótki wypadzik za miasto ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Wczoraj byl i przepraszał za zachowanie :roll: :roll: :(
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17

Post autor: margot »

adrem pisze:margot .... masz rację...w lokalnej nie....no ale znając trendy wszystko jest na najgorszej drodze :-( (ale póki co to z przyjemnością.....całuje w rękę, podaję płaszcz, przepuszczam w drzwiach i ewentualnie pomagam dźwigać zakupy ..tudzież inne których chwilowo nie pomnę :-) )

ewasz ..... droga ewo.... niestety nie trzeba nikogo molestować by być o molestowanie posądzonym..wystarczy wykonać czynności jak podałem w odpowiedzi dla margot... to już się zaczyna w Europie a jest standardem w USA i Kanadzie... z chęci dorównania "wyższej cywilizacji" wdrażamy idiotyzmy, których później prosto cofnąć się nie da... tak wiec gatunek gentelmen schodzi do podziemia :-(
Adrem zwróciłam uwagę na pewne zachowania za granicą, które tak naprawdę mi nie przeszkadzają , a mianowicie przepuszczanie w drzwiach komunikacji miejskiej czy w innych lokalach , ale tam nikt się zwyczajnie mówiąc nie wpycha , nikt nikogo nie popycha , a jeśli nawet dotknie niechcący to natychmiast jest słowo przepraszam .
Nie ma również ustępowania miejsca kobietom czy ludziom starszym , ale też Ci ludzie nie stoją usilnie chrząkając bo akurat dane miejsce sobie wymyślili tylko idą i siadają tam gdzie jest wolne .
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

dżentelmeni są wśród nas ...

Post autor: jacky6 »

malgorzatas pisze:Wczoraj byl i przepraszał za zachowanie :roll: :roll: :(
dzienks... :kwiat:
a to musiałem przegapić...
czasami a szczególnie latem - mam przerwy w necie - ogródek jest złodziejem czasu...

Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

adrem pisze:margot .... masz rację...w lokalnej nie....no ale znając trendy wszystko jest na najgorszej drodze :-( (ale póki co to z przyjemnością.....całuje w rękę, podaję płaszcz, przepuszczam w drzwiach i ewentualnie pomagam dźwigać zakupy ..tudzież inne których chwilowo nie pomnę :-) )

Bo teraz to już świat stoi na głowie :roll:
Teraz to dziecka nie wolno przytulić ot tak od serca bo będziesz posądzony o molestowanie - idiotyzm :twisted:
W bajkach dla dzieci doszukuje się różnych sprośności i chorych dewiacji - następny idiotyzm :twisted:
Każdą uprzejmość poczytuje się już jako molestowanie - chore, chore, chore :twisted:
Można jeszcze dłużej wymieniać ale nie chcę sie denerwować więc na tym zakończę :shock:
Za to "wyżyny" maja przyzwolenie na wszystko :!: :twisted: :twisted:
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Mężczyzna -Dżentelmen ofiarowuje kwiaty :kwiat: :kwiat: :kwiat: Kobiecie...nawet Nieznajomej. :)
Taki szarmancki Pan. :!:
ODPOWIEDZ