narządy ruchu a reumatologia

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Re: narządy ruchu a reumatologia

Post autor: Princi »

Ulanie :kwiat: :kwiat: :kwiat: Niestety jest ze mną malutki problem :lol: To tak jak przy alergii,coś uczula a coś nie. Nie napisałam ale kąpieli w wannach też nie mogę. Pod hasłem masaże są też te wodne. Gimnastyka i pływanie na plecach w basenie to jedyna woda pod warunkiem,że woda nie jest za ciepła. Co jednak zrobić gdy nie ma basenu :?: Nie mam pretensji,czasem tylko jestem bezsilna na upór lekarza którego zjada rutyna. Niekiedy to my Pacjenci wiemy lepiej co jest dla nas dobre a co złe.Przez lata walczenia z chorobą stajemy się trochę "specjalistami" w jej dziedzinie. Wiemy co należy zrobić aby mniej bolało.W sanatorium pojawiamy się i nikt nie zna nas ani naszych dolegliwości. Dobry lekarz słucha i zapisuje zabiegi które wspomogą w tej walce. Uwierz,zdarzają się tacy i są oni w większości a przynajmniej ja trafiam na takich. I takich lekarzy wszystkim życzę :) :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

principiante życzę Ci powodzenia, bo skoro tak sytuacja u Ciebie wygląda, a natrafisz na kogoś :mrgreen: albo gorzej, to walcz o swoje, bynajmniej próbuj i nie poddawaj się. Kiedy jedziesz do sanatorium?
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ulanie pisze:principiante życzę Ci powodzenia, bo skoro tak sytuacja u Ciebie wygląda, a natrafisz na kogoś :mrgreen: albo gorzej, to walcz o swoje, bynajmniej próbuj i nie poddawaj się. Kiedy jedziesz do sanatorium?
Ulanie :kwiat: :kwiat: bardzo dziękuję.Zawsze staram się w bardzo miły sposób jakoś "naprowadzić" lekarza na odpowiednie zabiegi :) Czasem to pomaga,czasem wspomagam się zaleceniami od mojego lekarza prowadzącego. Dwa razy spotkałam się z odmową :( ale byłam w pięknych miejscach ze wspaniałymi ludźmi :serce: Nie było mi żal. Lepiej w spokoju zakończyć turnus i zostawić po sobie miłe wspomnienia. Po co się niepotrzebnie nakręcać. Ulanie :kwiat: zaczynam turnus w sobotę 12 lipca w Lądku Zdrój.Ma tam na mnie czekać Ewasz :kwiat: która tego dnia kończy turnus. Na pewno będzie wspaniale i :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Post autor: ulanie »

principiante zatem trafionych zabiegów i wokół życzliwych ludzi :serce: :serce: :serce: .... ja jednak mimo wszystko będę walczyła o pokój z łazienką, grzecznie ale stanowczo, co wyjdzie- zobaczymy :) Dziękuję za dialog, który mimo różnicy ( na początku) zdań był sympatyczny :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ulanie :kwiat: :kwiat: :kwiat: cała przyjemność po mojej stronie :kwiat: Z mądrym człowiekiem aż chce się dyskutować :)
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Post autor: