Ustroń Równica 11 lipiec Warszawa

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
agataw67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2012 11:40

Ustroń Równica 11 lipiec Warszawa

Post autor: agataw67 »

Ponawiam pytanie ,zabiorę chętną jadącą w tym samym czasie do Ustronia.Agata
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Ustroń Równica 11 lipiec Warszawa

Post autor: Hania »

Witaj
Agatko do mnie też nikt się nie odezwał co by jechał w tym samym terminie co ja.
Mam nadzieję, że się spotkamy na miejscu.
Pozdrawiam
Hania
agataw67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Haniu turnus minął i nie było okazji się poznac,chociaż ja pytałam o Hanię i siostry na jedynce nie miały Takiej..byłam w pokoju 182 Pozdrawiam Agata
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Witajcie miłe Panie :D
Może kilka ocen tak na gorąco, parę pomocnych rad ;)
Powoli zaczynam się zbierać :)
Pozdrawiam
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witaj Agatko
Głupio wyszło , że się nie spotkałyśmy. Byłam w pokoju 839. W dokumentach mam imie Maria.
Mój pobyt w Równicy oceniam za bardzo udany, chetnie bym jeszcze raz pojechała. Poznałam fajnych ludzi.
A jak Twój pobyt.
Pozdrawiam
Hanka
agataw67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

A i dlatego Cie nie znalazłam.Towarzystwo miałam bardzo fajne a po tygodniu dojechał do mnie mąż i był po cichu ze mną całe 2 tygodnie. Na 27 lutego 2014 mam już wyznaczony termin 3-tygodniowych rehabilitacji w Równicy,składałam w styczniu 2010 ,wysyłałam bezpośrednio do Równicy.
Dla zainteresowanych pobytem w Równicy bez Wysyłania do NFZ-u kwestionariuszy wypełnionych przez lekarzy.
Wystarczy w recepcji poprosic o formularz na zabiegi rehabilitacyjne w tym sanatorium ( troszkę okłamac ,że jest się po szpitalu ) ,potem do swojego lekarza niech wypełni ,dołączyc dokumentację choroby i wysyłamy na adres sanatorium,czekamy do 4 lat i mamy za darmo 3 tygodnie pobytu.W ten sam sposób pobrałam kwestionariusz ze strony szpitala rehabilitacyjnego w Zakopanem,wysłałam w tamtym roku i na 1 marca mam już wyjazd na 2 tygodnie na rehabilitacje.W łatwy sposób mamy wyjazdy rehabilitacyjbo-wczasowe za darmo nawet 2 razy w roku,trzeba się interesowac .W tym czasie złozyc też do Nfz-u i czekamy w swojej kolejce też na sanatorium,które co 1,5 roku otrzymujemy.Ja w ciągu 3 lat byłam już 4 razy na takich pobytach,teraz tylko płaciłam ,bo był to wyjazd z Nfz-u.Z tego 3 razy z mężem -on za darmo,zawsze rezerwowałam jedynkę i dojeźdźał. ;) Więcej informacji na maila proszę pisac.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Agato 8-) ponieważ ja wkrótce się właśnie tam wybieram a nigdy Tam nie byłam a jak Ty oceniasz ośrodek z perspektywy
własnego pobytu ?

Pozdrawiam
agataw67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

W Równicy byłam 2 razy,dwa lata temu i teraz.Powiem szczerze wtedy byłam bardziej zadowolona,ale nie z braku towarzystwa ,tylko tym razem dyscypliny zabiegów. Dostajesz na rękę czytnik i masz 45 min na wykorzystanie zabiegu,jeżeli w tym czasie się nie wyrobisz,zapomnisz,zaśpisz- zabieg przepada a Ty na następny dzień musisz ostro się tłumaczyc,dlaczego nie byłaś na zabiegu.Nie było by w tym nic złego,gdyby zabiegi były rozplanowane mniej więcej w podobnym czasie,to idziesz po kolei potem masz wolny czas.A tak niestety nie ma ,jeden zabieg o 9 a następny o 11 potem 13...i co ? latasz w tą i z powrotem -a drogi trochę jest do pokonania, korytarzem bardzo długim się idzie i idzie. Miałam wspaniałą tam koleżankę ,ja miałam zabiegi przeważnie do południa a ona większośc po południu,mało co mogłyśmy razem zaplanowac,dopiero po kolacji...ale wtedy to się działo hehe.Ale i tak tam jest wspaniale,łatwo poznac ludzi,wystarczy wyjśc na balkon i znasz osoby z paru pokoi po obu stronach Twojego.Zabiegi wszystkie jakie możemy sobie wymarzyc ,jedzenie w tym roku dużo gorsze niż 2 lata temu,ale kryzys wszystkich dopadł,więc i Równicę. Jednocześnie może byc na turnusie do 1200-1300 osób-taki wielki ośrodek,więc facetów ;) pełno.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu i wspomnień po powrocie Agata
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Hmmm, może warto pomyśleć o rolkach :lol:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

violet58 i nie tylko o rolkach a i o GPS-ie :lol:

Agato czy zabiegi odbywają się do południa?

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ