Dobre sanatorium nad morzem
-
BOZENA196711
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 sie 2012 22:15
Re: Dobre sanatorium nad morzem
Do każdego skierowania dołączałam prośbę i zawsze dostałam to miejsce co chciałam.Tylko jedna rzecz zawsze to były góry,więc może w tej region nie ma tak chętnych jak nad morze.Teraz jak naczytałam o sanatoriach w Kołobrzegu to też będę prosiła o tamten region a czy się uda ? zobaczymy.BOZENA196711 pisze:Nie mam pojęcia jak wy to robicie że wybieracie sobie miejsce pobytu. Rozumiem sytuacje kiedy jedzie się prywatnie, wtedy obowiązuje opcja "płacę wymagam" a z NFZ???? Moja mama chciała dostać sanatorium nad morzem, nawet lekarz wskazał że będzie to korzystne ponieważ jest po operacji tarczycy. Dostała...Długopole. 30 km od domu. Może dla kogoś starszego to ma znaczenie że bliżej ale ona wcale nie pragnęła sanatorium tuż za płotem. Na szczęście w nieszczęściu musiała leczyć uraz nogi i przełożyli jej wyjazd. Tym razem do Ciechocinka. Więc jaki tu wybór jak jedzie się w ramach ubezpieczenia??? Jeżeli państwo potraficie to zrobić to pomóżcie. Ja tez chcę Kołobrzeg! Piękny pokój! Dobrą kuchnię! i przystojnego marynarza!![]()
![]()
W prośbie piszcie,że to i tamto sanatorium ma odpowiednią bazę zabiegową,odpowiednie warunki do mojego schorzenia ,trzeba coś wymyślac,może lekarz z NFZ-u przychyli się do prośby, ja miałam jak do tej pory szczęście ( jestem po 2 operacjach kręgosłupa lędźwiowego ). Teraz 2 miesiące temu miałam operacje ręki i będę składała poszpitalny pobyt też z prośbą,więc za parę miesięcy napiszę czy się udało. Powodzenia Wam i sobie
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Na turnusach z NFZ w Ustce byłam dwukrotnie w PERLE i RADOŚCI. PERŁA jest ( za Azotami ) oddalona od centrum ok 20 min spacerem RADOŚĆ zaś jest w samym centrum. Cena pobytu komercyjny w obu ośrodkach jest dość droga a warunki są bardzo skromne.
Nie mniej za te same pieniądze polecam PROMYK - warunki naprawdę dobre a i ośrodek jest w samym centrum ( vis a vis RADOŚCI ).
Jedyny mankament to dochodzenie na zabiegi do zakładu przyrodoleczniczego ca 200 m.
Warunki naprawdę super extra to LUBICZ - jest bardzo drogi ale pojawiają się promocje. No i w LUBICZU jest basen.
Warunków w AZOTACH nie zam - bywałam tam jedynie w kawiarni.
Pozdrawiam
- Selene
- W naszej pamięci

Sposób agataw67 jest dobry i jak do tej pory działa. To już masz jeden. Ten drugi to mój - ze zwrotów bo każdy NFZ je ma -i jak do tej pory też działa i jadę tam gdzie chcę i kiedy chcę. Ale jest jeszcze jeden - znajoma/my w NFZ - to też działa.
Teraz Bożenko Ty działaj bo w Kołobrzegu zapewne już czeka na Ciebie przystojny marynarz
Pozdrawiam
- Selene
- W naszej pamięci

on może coś podpowiedzieć na temat warunków.
Pozdrawiam
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Pierwszy raz zauważyłem kreatywność kierownictwa Osrodka mieli kilka wolnych pokoi i "Umiejetnie przeprowadzali do wyremontowanych lokali .
Ośrodek jak na ówczesne czasy dobrze wyposażony choc malutkie zastrzezenia co do bazy zabiegowej ..mieli "małą " wanne do masazy podwodnych ,ale nie każdy ma 200cm wzrostu i nie wazy 120kg -to jedyne zastrzezenie
Co do wyżywienia Ja nie Glodowałem może ,że Byłem "najmniejszy "na turnusie i wydaje mi się ,że bylem pod kuratela Pań ..kelnerek
Małym zastrzezeniem była słaba oferta tzw KO
Byłem wtedy na turnusie ..z PFRON