Swieradów-Zdrój-Szpital "Wacław"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Alicja1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2014 07:11

Re: Swieradów-Zdrój-Szpital "Wacław"

Post autor: Alicja1 »

Witaj Gosiu:)Dziękuje za odpowiedz, było by fajnie gdyby zabiegi były na miejscu, ale jak piszesz spacer tez dobrze robi, szczególnie z rana ..o tak o 7,00 ;) Nie jestem wymagającą osobą, wazne ze w pokoju jest łazienka, i nie trzeba biegać po korytarzu, szczególnie nocą ;) Fajnie że personel jest w porządku i się wie ze w razie czego zawsze pomoga:)
Dziękuję Ci pięknie, bo dzięki Tobie Gosiu juz sie nie boje tam jechac:). I Swieradów bedzie mój , bez dwóch zdan :oops: ;) ...Jeszcze zadzwonię w poniedziałek moze mi się uda z ta jedynką :)Proszę powiedz mi o Zakładzie Radanowym, czy miałąs tam zabiegi i jak to wygląda?.Pozdrawiam:) :serce:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Alicja1 pisze:Witaj Gosiu:)Dziękuje za odpowiedz, było by fajnie gdyby zabiegi były na miejscu, ale jak piszesz spacer tez dobrze robi, szczególnie z rana ..o tak o 7,00 ;) Nie jestem wymagającą osobą, wazne ze w pokoju jest łazienka, i nie trzeba biegać po korytarzu, szczególnie nocą ;) Fajnie że personel jest w porządku i się wie ze w razie czego zawsze pomoga:)
Dziękuję Ci pięknie, bo dzięki Tobie Gosiu juz sie nie boje tam jechac:). I Swieradów bedzie mój , bez dwóch zdan :oops: ;) ...Jeszcze zadzwonię w poniedziałek moze mi się uda z ta jedynką :)Proszę powiedz mi o Zakładzie Radanowym, czy miałąs tam zabiegi i jak to wygląda?.Pozdrawiam:) :serce:
Witaj :kwiat: nie ja nie miałam tam zabiegów..ale masz przejście z Wacława do zakładu..nie musisz nigdzie chodzić..masaz tez jest na miejscu jak i gimnastyka zbiorowa jak i indywidualna..nie obawiaj sie niczego..ja bylam bardzo zadowolona ze wszystkiego..nawet jak czasem musialam biegac na zabieg o 7h rano ;)
co nie zanczy ze ty tez bedziesz biegała...polecam Świerardów z pełną odpowiedzialnością..sama zobaczysz i po powrocie mi opiszesz czy sie myliłam :serce: :serce:
Alicja1
Kuracjusz
Kuracjusz

:kwiat: Dziękuję pięknie .Proszę napisz mi jeszcze jak jest z zabiegami , czy mozna coś podpowiedzieć lekarzowi czy on sam decyduje o zabiegach, i czy na 1-szej wizycie jest badanie czy tylko za biurka "bada" :roll: (bo tak też bywa).Dzwoniłam do "Wacława", ale niestety nic mi się nie udało załatwić, pani któr odebrała telefon powiedziała ze...to jest szpital ,wiec nie można zamówić jedynki, i ze wtedy będą się zmieniać 4 turnusy..szok..jaki to bedzie młyn :roll: ale podała mi numer telefonu że mogę zmówić kwaterę i przyjechać szybciej i wtedy do nich tam przyjść.Aż się boję tego przyjęcia 4 turnusy, wyjazdy i przyjazdy...nawet nie umiem sobie wyobrazic co się tam będzie działo :roll: Pozdrawiam :kwiat: :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj...moja rada to jedź dzień wcześniej...kwatery sa tanie to nie ma problemu ;)
przy rejestracji faktycznie jest młyn ( jak wszędzie),ale bądź tam wcześnie rano albo jak pisalam dzień wcześniej
zobacz kwatery w Świerardowie i zarezerwuj ;)
Zabierz wszystkie papiery dotyczące twojego zdrowia,lekarz to zobaczy i zaleci zabiegi :kwiat:
Nie obawiaj się niczego lekarz cie zbada solidnie nie za biurka...bada wszystko,i pta o wszystko ;)
pozdrawiam Goska...jak masz pytania to prosze pytaj :kwiat:
Alicja1
Kuracjusz
Kuracjusz

Tak zrobię pojadę szybciej , jeśli uda mi się załatwic kwaterę to juz w sobotę..będę miała troszkę czasu zeby się zorientowac co i jak :) Cieszy mnie to ze lekarz badai pyta o stan zdrowia, ja nie mogę miec wszystkich zabiegów, wiec gdybym dostała jakiś ktory by mi szkodził nie było by fajnie, chyba ze była by możliwość zamiany , ale to strata czasu i niepotrzebne nerwy :roll: bo chciałaby ten pobyt wykorzystac w 100%,szczególnie rehabilitację i hmm...nie tylko ;) Wszystkie najwazniejsze dokumenty mam dołaczone do wniosku, który był wypisany przez mojego lekarza na pobyt sanatoryjny ale lekarz NFZ zmienł mi na szpital...chyba mam "farta" bo szybko dostałam "przydział"w ciągu 3-tyg. już miałam termin wyjazdu, co prawda dopiero na pazdziernik , ale to i tak tylko 3 miesiace, czasami nasz NZF potrafi zaskakiwać ;) Pozdrawiam :kwiat: :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Niczego sie nie obawiaj..wszystko bedzie dobrze..najgorszy pierwszy dzień bo to cala organizacja
przyjęcia,wypisy,posiłki na stołówce,lekarz...ale na wszystko dostaniesz karteczkę o ktorej masz sie wstawić i nie będzie tłoku...powodzenia :serce:
Alicja1
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję pięknie :kwiat: :serce: .Na pewno będzie dobrze, myślę ze to będzie udany pobyt :) Pozdrawiam i dobrego dnia życzę :kwiat: .
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alicja1 pisze:Dziękuję pięknie :kwiat: :serce: .Na pewno będzie dobrze, myślę ze to będzie udany pobyt :) Pozdrawiam i dobrego dnia życzę :kwiat: .
Tobie tez dobrego i spokojnego Dnia...i sie nie stresuj...bedzie dobrze :serce: :serce:
Alicja1
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj Gosiu :kwiat: :) Tez myślę ze pobyt będzie udany, dziękuję Ci bardzo za wszystko :kwiat: :) dzięki Tobie stres mniejszy ,wiara większa, już się nie zastanawiam czy nie zrezygnowac, jadę postanowiłam :roll: .Dziękuję Ci pięknie i proszę napisz mi jak z zabiegami , chodzi mi o rehabilitantow, czy się przykładają czy tez .....?I np.jesli mokre zabiegi są poza budynkiem czy jest możliwość, żeby tam gdzieś chwilkę odpoczac, , a nie leciec tak odrazu do ośrodka?Pozdrawiam :kwiat: :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alicja1 pisze:Witaj Gosiu :kwiat: :) Tez myślę ze pobyt będzie udany, dziękuję Ci bardzo za wszystko :kwiat: :) dzięki Tobie stres mniejszy ,wiara większa, już się nie zastanawiam czy nie zrezygnowac, jadę postanowiłam :roll: .Dziękuję Ci pięknie i proszę napisz mi jak z zabiegami , chodzi mi o rehabilitantow, czy się przykładają czy tez .....?I np.jesli mokre zabiegi są poza budynkiem czy jest możliwość, żeby tam gdzieś chwilkę odpoczac, , a nie leciec tak odrazu do ośrodka?Pozdrawiam :kwiat: :)
Witaj Alicja1 :kwiat: nie masz za co mi dziękować ..po to tutaj jesteśmy żeby sobie pomagać i sie wspierać..a jak jeszcze moge byc pomocna to sie cieszę.Nic sie nie martw,opieka,zabiegi wszystko jest na dobrym poziomie...rehabilitanci robia to dobrze i sie przykładaja..sa mili i uprzejmi :kwiat:
Po zabiegach trzeba nawet odpocząć i masz to brane pod uwage żeby nie latac z językiem na wierzchu.Naprawdę polecam Swierardow to magiczne miejsce..urokliwe,czyste..duzy park..Gdzie mozesz sobie posiedzieć..wszędzie blisko..korzystaj ze wszystkiego i badź sobą to będzie wszystko dobrze..pamietaj ze uśmiech i dobre slowo mogą zdziałac cuda...pozdrawiam Goska :kwiat:
ODPOWIEDZ