Białystok- Ciechocinek 10.09.14

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
hakade
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2012 20:01
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Białystok- Ciechocinek 10.09.14

Post autor: hakade »

basiat pisze:Basiu, Gracji nie poznałam. Ja byłam w ZNP (olbrzymi ośrodek) na turnusie z ZUS-u, a więc ludzi "młodych" :D było całkiem sporo!! O nudzie nie było mowy! Śmialiśmy się, że zapieprz był taki, że nie ma czasu na odpoczynek :lol: :lol: :lol: Do południa zabiegi, czasem i po obiedzie, potem spacery - a jest gdzie spacerowac , szczególnie w fajnym towarzystwie, a po kolacji parę minut na toaletę, przebranie i na....tańce. Miejsc do tanczenia sporo, więc zmienialiśmy codziennie miejscówki :lol: :lol: W naszym sanatorium można było wypożyczyć rowery ( ale jest też miejska wypozyczalnia), a więc przejażdżki lub spacery nad Wisłę też były :D Jak nie znajdziesz odpowiedniego wiekiem towarzystwa z Gracji,znajdziesz pewnie gdzie indziej.My mieliśmy fajne towarzystwo z Wrzosu i Domu Sanatoryjnego przy fontannie z parku z dywanami....
Odpoczywaj i baw się dobrze!! Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Witaj basiat, przypadkowo trafiłam na Twój post. Jadę do ZNP od 05.09.2014. W jakim byłas pokoju, tzn. ile osób i w jakim budynku? Czy TV i czajnik jest na wyposażeniu pokoju czy dodatkowo płatne? Jak sprawa wygląda z parkingiem? Ośrodek wyglada na duży a parking na zdjęcia o wiele mniejszy aby pomieścić samochody, może się mylę. Czy jest szansa na pokój w budynku C? :D
palulo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2012 19:54
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: palulo »

Barabara pisze:Witam,
Zaglądam ty z nadzieja ze może ktoś ze mną pojedzie i będzie razniej :)
Napisz coś troszkę skoro już byłeś w Ciechocinku.
Pozdrawiam
Co tu pisac w Ciechocinku przewaga ludzi 70 plus jeśli chodzi o sam pobyt w sanatorium to bedziesz miała troche kawałek do Biedronki bliżej do Polo/tam zawsze kolejka/ , o 22 trzeba byc w pokoju bo pielęgniarka chodzi sprawdza czystosc nóg stan spozycia alkomatem i gasi światło.... W niedziele mozna zapisac sie na przejażdzke tramwajem konnym pojechac do Torunia na pierniki lub po prostu uiąśc koło grzybka i posłuchac jak Pan gra na fujarce... wiecej info na PW
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

hakade pisze:
basiat pisze:Basiu, Gracji nie poznałam. Ja byłam w ZNP (olbrzymi ośrodek) na turnusie z ZUS-u, a więc ludzi "młodych" :D było całkiem sporo!! O nudzie nie było mowy! Śmialiśmy się, że zapieprz był taki, że nie ma czasu na odpoczynek :lol: :lol: :lol: Do południa zabiegi, czasem i po obiedzie, potem spacery - a jest gdzie spacerowac , szczególnie w fajnym towarzystwie, a po kolacji parę minut na toaletę, przebranie i na....tańce. Miejsc do tanczenia sporo, więc zmienialiśmy codziennie miejscówki :lol: :lol: W naszym sanatorium można było wypożyczyć rowery ( ale jest też miejska wypozyczalnia), a więc przejażdżki lub spacery nad Wisłę też były :D Jak nie znajdziesz odpowiedniego wiekiem towarzystwa z Gracji,znajdziesz pewnie gdzie indziej.My mieliśmy fajne towarzystwo z Wrzosu i Domu Sanatoryjnego przy fontannie z parku z dywanami....
Odpoczywaj i baw się dobrze!! Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Witaj basiat, przypadkowo trafiłam na Twój post. Jadę do ZNP od 05.09.2014. W jakim byłas pokoju, tzn. ile osób i w jakim budynku? Czy TV i czajnik jest na wyposażeniu pokoju czy dodatkowo płatne? Jak sprawa wygląda z parkingiem? Ośrodek wyglada na duży a parking na zdjęcia o wiele mniejszy aby pomieścić samochody, może się mylę. Czy jest szansa na pokój w budynku C? :D
Ja byłam w budynku głównym ( B- miałam więc blisko do recepcji i na zabiegi, za to do stołówki i basenu daleko, bo były w budynku A, tuż przy wejściu do budynkuC) i miałam to szczęście, że mieszkałam z koleżanką w pokoju trzyosobowym. Miałyśmy więc luzy. Poza tym nasza łazienka była większa i ładniejsza niż w budynku A. W budynku A mieszkali w większości kuracjusze z ZUS. Ja też byłam z ZUS-u, ale przypadkiem mieszkałam razem z NFZ-em. Czajniki i TV są na wyposażeniu pokoju. powiem szczerze, że nie wiem, czy płatne, bo jako ZUS-owiec nie płaciłam za nic:). Parking na terenie ośrodka niby dośc duży, ale niektórzy parkowali wokół budynków, na ulicy Mickiewicza i Lorentowicza. Jeśli chodzi o budynek C, to w sezonie nie było szans, ale może we wrześniu nie nie będzie takiego obłożenia- bo tam oczywiście kierowali tych, ktorzy mieli wykupiony pobyt prywatny. Jeśli jeszcze coś, to pisz. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Ciechocinku. I to wcale nieprawda(jak ktoś napisał). ze w Ciechocinku tylko 70+ :lol:
hakade
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No tak, ja jadę z NFZ, nawet nie wiedziałam, że są jakieś różnice w umieszczeniu kuracjuszy ZUS czy NFZ, komercyjni to raczej wiadomo. Jadę dopiero drugi raz i tak się o wszystko wypytuje. Jestem z Gdyni także podróż A1 ok. dwóch godzin. Jak jest z przyjęciem kuracjuszy? Wg strony początek turnusu o 14.00, przestrzegają tej godziny? Można być szybciej? Mogą być kolejki przy recepcji.... ;)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

hakade pisze:No tak, ja jadę z NFZ, nawet nie wiedziałam, że są jakieś różnice w umieszczeniu kuracjuszy ZUS czy NFZ, komercyjni to raczej wiadomo. Jadę dopiero drugi raz i tak się o wszystko wypytuje. Jestem z Gdyni także podróż A1 ok. dwóch godzin. Jak jest z przyjęciem kuracjuszy? Wg strony początek turnusu o 14.00, przestrzegają tej godziny? Można być szybciej? Mogą być kolejki przy recepcji.... ;)
Kolejki moga być, ale lepiej być wcześniej. Można poczekać trochę.......Wiąże sie to z wcześniejszym zameldowaniem, potem wizytą u pielęgniarek i lekarza, a potem planowaniem zabiegów. Im wczesniej trafisz do lekarza, tym większe szanse przy planowaniu Twoich zabiegów. Możesz nawet wejść do pokoju planowania ( jest na dole przy gabinetach zabiegowych) i poprosić grzecznie pań o zabiegi przed południem. Myślę ,ze da się to zrobić, bo panie są bardzo miłe i przychylne na prośby, ale warunek im wczesniej, tym większe szanse.
A róznice są , nawet są dwie stołówki. ZUS-owcy siedzą oddzielnie, choć jedzonko takie samo :lol:
hakade
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki za informacje. Coś mi się pomyliło z ta 14.00. Rzeczywiście trzeba być raczej rano, postaram dojechać ok. 8.00. Ktoś napisał, ze w Ciechocinku ludzie 70+. Mam nadzieję, że w okolicach 50+ też ktoś będzie. Chociaż najważniejsze jest fajne towarzystwo, nie zawsze wiek jest taką wykładnią :D
hakade
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Barabara pisze:Dzięki za słowa otuchy .....:). Liczę na to , że będzie fajnie jestem dość kontaktowa osoba a kobiecego uroku tez mi nie brakuje :). Jadę z NFZ (miałam w 2010 wypadek samochodowy i niestety skutki sa do dziś , mam problemy z kregosłupem ).W 2012 byłam w Busko -Zdrój i porażka (same towarzystwo 60,70+) na tańce nie chodziłam (choc uwielbiam tańczyć). Jeśli nie jest to dla Ciebie tajemnica w jakim jesteś wieku ?
Pozdrawiam
Witaj Basiu, ja tez jadę do Ciechocinka tylko od 05 września (ZNP), może się spotkamy na miejscu :D
Barabara
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2014 11:47
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Barabara »

Witam,

Ok, możemy spotkać się, jak coś to nr kontaktowy do mnie jest podany .
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Barabara pisze:Jadę do ośrodka Gracja , może coś więcej napiszesz ..... z góry dziękuję
Mam obawy że zanudzę się na śmierć jestem młoda dziewczyną :) 40+
Wyluzuj , nie będziesz sama. Takich nieletnich będzie więcej. Jak chcesz się czegoś dowiedzieć wklep sobie w prawym górnym rogu "gracja w Ciechocinku" i poczytaj sobie posty. Najważniejsza jest pogoda ducha i dobre towarzystwo a reszta pójdzie jak z płatka i na pewno nie będziesz miała ochoty na powrót do domu. Życzę miłego pobytu bo o wypoczynku w sanatorium możesz zapomnieć.
Barabara
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2014 11:47
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Barabara »

Dziękuję , pocieszyłeś mnie (liczę na to że będą jeszcze osoby nieletnie w moim wieku ):)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ