"Krystyna" Busko Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Re: "Krystyna" Busko Zdrój

Post autor: ulanie »

Zaczynam odliczać czas do wyjazdu - 24 dni :D
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zostało mi niecałe 3 tygodnie do wyjazdu, a pogoda się nie popisuje, jest coraz zimniej zwłaszcza nocami, zastanawiam się jak jest w sanatoriach, bo przecież to nie sezon grzewczy, więc mimo, że to jeszcze nie zima, to obawiam się temperatury w pomieszczeniach... pewnie tylko woda w basenie będzie ciepła :lol:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Ulanie, kochana, przestań ty się tak wszystkim zamartwiać, bo zestresowana zupełnie zajedziesz do tego sanatorium. Jak będzie zimno, poprosisz o dodatkowy kocyk, zawsze możesz zabrać farelkę. Dobrze będzie. A może będzie piękna, złota, ciepła jesień. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Emik dzięki :D Bo ja zawsze mam łeb jak sklep :lol: pełen pomysłów, obaw itd, wszystkie półki założone różnymi błahostkami :lol: Dzieki i pozdrawiam serdecznie :serce:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Ulanie - wyluzuj, wyluzuj bo jak pisze "emik" pojedziesz mocno zestresowana ;)
Zrób listę co zabrać, masz czas to ją możesz korygować jeszcze z 10 dni tak na spokojnie :lol:
Będzie dobrze, najlepiej weź sobie takie rzeczy byś mogła ubierać się na cebulkę bo tak jest najwygodniej ;)
Na nerwówkę przyjdzie czas tuż przed wyjazdem a teraz spokojnie, spokojnie :lol: :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzieki Ewuniu, masz rację czas na listę, muszę co nieco dokupić, bo chyba przez te nerwówkę schudłam :lol: Ja sie cieszę, że jadę, ale jakoś tak mam zawsze, że wszystko dobre, czy złe przeżywam jednakowo z emocjami... wymęczy mnie to zawsze jak cholerka :lol: ale cóż taki popiep....ny charakterek :roll:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No to nie masz innego wyjścia jak wziąć swój charakterek w karby :lol:
W końcu kto tu rządzi :lol: :lol:
No :!: będzie dobrze, zrób listę i krok po kroku zapisuj ........ a potem korekta :lol: :lol:
I już nie chudnij bo w sanatorium też stracisz parę kilogramów i przyjdzie Ci wrócić do domu w ręczniku :lol: :lol:
U mnie spadło 4 kg :!:
Trzymaj nerwy na wodzy :twisted:
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewa 4kg to dużo, ja już bym nie chciała chudnąć, a ten mój charakter, to jakiś spadek odziedziczony, po pra,pra, pra dziadkach :lol: cieszę się to nerwówka i płaczę to nerwówka, a poza tym jest ok, lubię się śmiać i rozmawiać, mogłabym nawet na obóz harcerski jeszcze jechać :lol: :lol: :lol: i bym sie tam odnalazła, ale wcześniej kilka nocy bym nie przespała :lol: zawsze co nowe i nieznane, to mnie jakoś niepokoi ;) Pozdrawiam serdecznie :serce:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Lewek »

Parę newsów z dzisiejszego dnia z Krystyny :D Z mojej obserwacji najlepiej być około godz. 8. 30 - 9.00. Ja dotarłam w tym czasie i było około 20 osób oczekujących na przyjęcie. Zaczęli przyjmować około 9. 15 i szło to bardzo sprawnie. Trzeba naszykować tylko dowód i skierowanie. Następny krok to kasa ( kolejne okienko). tam uiszcza się opłatę ( w sumie obowiązkową) za telewizor, radio i czajnik w pokoju. Słyszałam jak jeden pan nie chciał zapłacić, więc poprosili go żeby czekał na kogoś, kto też nie będzie chciał uiścić takiej opłaty. W sumie każdy płacił 26 zł za pobyt + 2 zł za jednorazowe prześcieradło. Następny krok to dietetyczka, ona pyta się jaka dieta ( do wyboru podstawowa, lekkostrawna i cukrzycowa) , ona wpisuje na kartę numer stoliczka i godziny posiłków. Następnie przechodzi się do pań pielęgniarek, które wyznaczają pokoje. Myślę , że tu wcześniejszy przyjazd odgrywa rolę. Jeśli ktoś jest na początku, ma większą możliwość wyboru pokoju. Pokoje, jak już wcześniej było napisane są z łazienkami i bez. Ja poprosiłam o fajny pokój z łazienką mało tego zasugerowałam współtowarzyszkę. Nadmieniam,ze jedynie byłam osobą odwożącą ciocię, która jest starszą, spokojną panią i bardzo się obawiała , kogo jej przydzielą. Oczekując na pokój dogadała się z podobnymi wiekiem paniami, a ze byłyśmy pierwsze, poprosiłam panią oddziałową czy byłaby możliwość mieć te kobitki w pokoju. Pani dosyć długo szukała w zeszycie, w końcu zapisała numer pokoju i powiedziała,że musimy czekać , bo pokój jest jeszcze zajęty. Poszłyśmy na świetlicę i tam niestety trzeba było czekać do 12. 30. Niektórzy otrzymywali klucze od razu. pokój piękny, 3 - osobowy, duży, czyściutki. Na każdym łóżku dodatkowy gruby koc ( dla zmarzluchów :lol: :lol: :lol: ). szafa, szafki nocne, lampki, telewizor płaski, radio, czajnik, szklanki, talerzyki, mała lodówka. Ładne karnisze, firanki, zasłonki, w oknach rolety. łazienka tez ładna, wieszaków sporo, krzesełko, miska. Grzejnik, który można sobie włączyć do gniazdka, więc nawet jeśli jeszcze nie grzeją można sobie suszyć ręczniki. Jadalnia spora, ale posiłki i tak podzielone na tury. Dla zainteresowanych kaplica na miejscu. Msze w niedzielę o godz. 7.Jest też biblioteka. Turnus zaczyna się obiadem, a kończy śniadaniem. Aha, w pobliżu piękny park, mnóstwo ławek, kwiatów. 2 kroki do sklepu spożywczego samoobsługowego. Do centrum miasta spacerkiem około 20 30 min. ( zależy od tempa spaceru). Remont w jakiejś części dalej trwa, słychać było walenie młotem i warko wiertarki . Może komuś się to przyda się mój opis ;) Uff, myślę, że w miarę dokładnie przedstawiłam jak wygląda przyjęcie do tego szpitala uzdrowiskowego i moje pierwsze wrażenie.. Pozdrawiam wszystkich, którzy są, byli i będą w Krystynie :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Obyś już wyrosła z tej nerwówki niech zostanie sama adrenalina :D tego Ci życzę :D
Ha, ha, ha też bym pojechała na obóz :lol: :lol:
No ale ....... :lol: :lol:
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ