Pustkowo
-
forumowicz
-
cieszyn
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 10:08
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Pustkowo
Na basen dowożą do Rewala
-
mirusia9
- Kuracjusz

- Na forum od: 25 sie 2014 21:51
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
dzięki bardzo!!!!cieszyn pisze:PW-wiadomość prywatna. Kościół w Pustkowie nie wiem jak to nazwać ale co niedziele odbywają sie Msze. Kilka ławek pod gołym niebiem. Niewiem jak to wygląda zimą ale latem wszystko normalnie sie odbywało. Jeżelipotrzebujesz coś z apteki to wybierasz sie do Pobierowa. Chwila spacerem przez las i jestes na miejscu. Można wybracsie do Rewala ale to już zdecydowanie dalej. Inna sprawa to można poprosić w recepcji o pomoc. Chyba codziennie czy co drugi dzien ktos jedzie do Rewala i może przy okazji kupić copotrzeba. Jeżelichodzi o pocztę to taka sama sytuacja jak z apteką jeżeli masz coś pilnego. Jeżeli chcesz wysłać zwykłą pocztówke to w Pustkowie jest skrzynka pocztowa ale opróżniana chyba tlko raz w tygodniu.
Na basen dowożą do Rewala
aż chce się jechać i zostać...
-
forumowicz
ja także mam przyjemność wyjazdu do Pustkowa, turnus listopadowy, troszkę przeglądam wiadomości jakie są umieszczane na forach. Mam małego stresika jak tam będzie. Będę pierwszy raz w takim miejscu (chodzi mi o taką małą miejscowość), ale najbardziej to mnie niepokoi jacy kuracjusze będą ponieważ to my nadajemy ducha i miejscu (Pustkowo) i dobrego samopoczucia sobie i innym . Dotychczas byłam w sanatorium w okresie letnim , wczesnej jesieni , zimą, a teraz nadszedł czas na szarugę
pozdrawiam Basia
-
Maggie111
- Kuracjusz

- Na forum od: 21 sty 2016 17:21
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 0
No tak, zimą nad morzem to... zimą nad morzemMaggie111 pisze:Co znaczy "Pustkowo he he". Jadę tam 31.01.2016, jak tam jest? Chyba się za nudzę , zamiarze i w ogóle porażka. Zimą nad morzem, koszmar.
Koszmarem jest to, że w ogóle są sanatoria w takich miejscowościach jak Pustkowo. To kompletne nieporozumienie.
Chociaż z drugiej strony do sanatorium jedzie się po zdrowie, po rehabilitacje, a nie po "uciechy", ale...
Ale jeżeli już człowiek otrzyma to skierowanie po dwóch latach oczekiwania to chciałby również zobaczyć coś ciekawego,
a Pustkowo to wioska w której nic nie ma po za kilkoma ośrodkami wypoczynkowymi, ale te są czynne w lecie i w lecie można po zabiegach
przynajmniej korzystać z plaży. Wąziutkiej bo wąziutkiej, ale zawsze to plaża. W okresie zimowym to jedynie "zajęcia na pokojach"
Gdy pogoda dopisze to można zaliczyć spacer do Pobierowa tylko, że w Pobierowie niewiele więcej jest do oglądania.
Różni się od Pobierowa jedynie tym, że jest więcej ośrodków wypoczynkowych, ale to także wieś bez żadnych atrakcji.
Tak więc można jedynie współczuć tym którzy otrzymują skierowania do takich miejscowości i to zimą.
-
Maggie111
- Kuracjusz

- Na forum od: 21 sty 2016 17:21
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 0
Powód: moderacja
Fakty są jakie są. Jedziesz na wieś, na faktyczne pustkowie i nic by nie dało zaklinanie rzeczywistości.Maggie111 pisze:To jestem w czarnej [wymoderowano]
Mam nadzieję, że jedziesz samochodem bo w okresie zimowym pewnie z komunikacją również kiepsko.
Próbowałem znaleźć jakieś fotki tego sanatorium i kilka znalazłem.
Pokoje wyglądają schludnie i dosyć duże- w każdym razie te na fotkach i cały obiekt również tak wygląda.
No i to cały plus. nic nie zmieni tego, że to dziura, ale jakoś przeżyjesz.
Powód: moderacja