ROSOMAK USTROŃ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
d753
Na forum od: 31 sie 2012 16:59

ROSOMAK USTROŃ

Post autor: d753 »

Witam, w najbliższym czasie wybieram się do sanatorium Rosomak w Ustroniu. Z tego co wyczytałem na forum trzeba będzie pod górę chodzić na zabiegi ;)
Proszę osoby które gościły w Rosomaku o krótki opis budynku a przede wszystkim pokoi. Zakwaterowanie mam w dwójce studyjnej. Jak mam rozumieć to studyjnej? Dwa pokoje ze wspólnym korytarzem i łazienką? Jak wyposażony jest budynek, czy w pokojach jest tv oraz internet? Proszę również o krótką odpowiedz czy w budynku jest jakaś kawiarnia, lokale gastronomiczne?
Mam pytanie również o uroki samego miasta, a mianowicie jak dużo chłonie gotówki? :)
Ile zabrać żeby nie zabrakło? :) dodam że wyjazd 3 tygodniowy
honia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 kwie 2012 16:15

Re: ROSOMAK USTROŃ

Post autor: honia »

Witaj d753
ja byłam w Rosomaku 3 lata temu, wszystkie zabiegi miałam na miejscu ( ale to chyba zależy od schorzenia). Rosomak położony jest najwyżej od innych ośrodków, na miejscu jest kawiarnia i grali co wieczór. Zakwaterowanie miałam właśnie w pokoju studyjnym czyli przedpokój łazienka i mały salonik z którego wchodziło się do dwóch dwuosobowych sypialni ( 1 piętro pokój nr 100 ) Warunki , jedzenie i obsługa profesjonalna i na najwyższym poziomie Do centrum chodził busik ale my chodziłyśmy na skróty . fundusze według własnych możliwości Nie wiem nic o internecie. Oceniam go na 10 siątkę
W goglach- Ustroń Rosomak i wiesz wszystko .Podziel sie opinią jak wrócisz
Pozdrawiam życzę miłego pobytu i dużo zdrowia
honia
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Re: ROSOMAK USTROŃ

Post autor: Irena0404 »

Byłam w Rosomaku rok temu z ZUS-u. Ogólnie wszystko na plus. Warunki bardzo dobre, obiekt po remoncie. Pięknie położony, z widokiem na Czantorię. Pokoje ładne i czyste. Jedyna uciążliwość to dochodzenie na zabiegi do zakładu przyrodoleczniczego dla kuracjuszy z NFZ, czaem musieli bardzo sie spiedszyć z obiadem zeby zdążyć. Dla Zus-u wszystko na miejscu :). Jedzenie OK. Panie od zabiegów bardzo miłe. Lekarz dyżurujący na miejscu. Okolica piękna, ale faktycznie wszędzie w zasadzie pod górkę. Rosomak to najwyzej położone sanatorium, na granicy z lasem :) . Polecam :)
ODPOWIEDZ