Kołobrzeg najlepsze sanatorium

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mirusia9
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2014 21:51
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Kołobrzeg najlepsze sanatorium

Post autor: mirusia9 »

Suzen pisze:Witaj Renato,polecam Ci sanatorium Verano.Posiadają bardzo dobrą bazę zabiegową, z basenem solankowym,grotą solną.
Sanatorium posiada pokoje o bardzo wysokim standardzie.Wyżywienie też jest bez zastrzeżeń,można skorzystać z diety.Na terenie obiektu jest kawiarnia,gdzie odbywają się wieczorki taneczne na dość wysokim poziomie.
Budynek jest w centrum części uzdrowiskowej Kołobrzegu,blisko jest sanatorium Perła Bałtyku.
Pozdrawiam :)

Potwierdzam - VERANO jest na wysokim poziomie - zabiegowo, jedzeniowo, - pod względem czystości, brak jedynie windy ale są tylko dwa pietra... Byłam tam w lutym z NFZ-tu ale wróciłabym zaraz... i do morza 50 metrów i do "miasta" bliziutko... Polecam...
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

A o Arce nikt nie wspomni.Myślę, że jest jedyna w swoim rodzaju, to nowoczesny na miarę XXI wieku obiekt właściwie gigantyczne SPA z całą gamą rozrywek, restauracjami, basenami, galeriami .Tam nie można się nudzić nawet w deszcz tylko klimatu sanatorium mi było brak.Luksus pełną gębą a ceny komercji nie na każdą kieszeń no chyba że niemiecką, ta tutaj przeważa.
Pozdrawiam
Bietka :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Arka jest super ale ...za daleko od reszty ośrodków i to ją dyskwalifikuje całkowicie :evil: Ja lubię polatać ,z Niwy czy Ikara ,z Poznanianki ...wszędzie blisko ,a z Arki każde wyjście w miasto to dłuuugaśny spacer :evil: :evil: I mnogość atrakcji w samej Arce nam tego nie zrekompensuje :twisted:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

A co powiecie o BAŁTYKU? Byłam w zeszłym roku na krótkim wypadzie i widziałam że jest pięknie odnowiony, stoi dosłownie na plaży przy molo. Widoki z jego okien z pewnością zajefane :D
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: wojtek11 »

BAŁTYK jest super ale na balety ARKA jest najlepsza mimo odleglości
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

ewiko pisze:A co powiecie o BAŁTYKU? Byłam w zeszłym roku na krótkim wypadzie i widziałam że jest pięknie odnowiony, stoi dosłownie na plaży przy molo. Widoki z jego okien z pewnością zajefane :D
Moja koleżanka była w Bałtyku na pobycie komercyjnym.Pokoje są o wysokim standardzie,wyżywienie również nie budziło zastrzeżeń.Co do zabiegów jej zaordynowanych można mieć zastrzeżenia.Jest piękna przeszklona kawiarnia ,gdzie odbywają się tańce,a z której roztacza się panorama na morze.Widok jest niesamowity.Moim zdaniem jest to najlepsze miejsce na zabawę taneczną. :)
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: wojtek11 »

Masz racje BAŁTYK tylko na tańce
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

wojtek11 pisze:Masz racje BAŁTYK tylko na tańce
Ale bardzo ważna Wojtku ..nie wiem nawet czy nie najważniejsza z tej całej rehabilitacji :oops: Pierwszy taniec czujesz " opór w kościach" ,mały drink działa przeciwbólowo i ...okazuje się ,że ...dasz radę ,że jeszcze nie zardzewniałeś ;) :lol: :lol:
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizaa »

Witaj, Renata:). Moim zdaniem trudno jest wybrac najlepsze sanatorium w Kolobrzegu. Sama mam zawsze dylemat, gdzie jechac? Niwa to dobre sanatorium - ładne pokoje, jedzenie: sniadanie i kolacja szwedzki bufet /jezeli chodzi o wybor dan to sredni/ obiad podawany do stolika tez baaardzo sredni. Baza zabiegowa dobra. Plusem tego sanatorium jest to, ze jest wyremontowane, czyste. Basen jest na miejscu i to ładny basen. Przyrządy do cwiczeń na placu sanatoryjnym tez ok. Kawiarnia niezbyt zachęcająca - tez wyremontowana i ładna ale jakos tam pusto bywa. Chalkozyn - pokoje juz nie tak ładne jak w Niwie. Jedzenie.. chyba lepsze niz w Niwie.. bardziej domowe i większy wybor - sniadanie i kolacja szwedzki bufet, obiad podawany do stolika. Kawiarnia ładna, wyremontowana, wejscie na tance za darmo. Własciwie kawiarnia w Chalkozynie jest wizytówka tego ośrodka. Reszta to czasy komuny.Ale za to cena zachęcająca. Sanatoriów, hoteli i osrodków wypoczynkowych jest w Kołobrzegu bardzo dużo. Jeżeli nie zalezy Ci na jakims konkretnym terminie to często są promocje np. w Bałtyku, Ikarze , Chalkozynie/ogólnie w osrodkach, ktore nie maja podpisanej umowy z nfz/. W Ikarze np. można wykupić tydzień pobytu z dobrymi zabiegami i suuuper wyżywieniem /najlepszym, jakie zdarzyło mi sie mieć w Kołobrzegu/, basenem, sauną za 1000 zł. Oprócz tego tańce na miejscu. Podobnie w Bałtyku tydzien za te samą cene - ale to w miesiacach jesienno-zimowych. Jest jeszcze Olimp /1,2,3/, Mesko, San, Verano, osławiona Arka, Lech, Mewy, Muszelka, Poznanianka, Vistom itd. Jak masz czas to poklikaj w necie, porównaj ceny. Moim numerem jeden w Kołobrzegu jest zdecydowanie Ikar. Myślę, że każdy ma swój "numer jeden":) .Życzę Ci powodzenia w wyszukiwaniu, trafnego wyboru i satysfakcji z pobytu:).
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

RenataKce82 pisze:witam planuje w przyszłym roku wybrać się do sanatorium do Kołobrzegu.Może ktoś z kuracjuszy może polecić mi jakieś fajnie miejsce. Zastanawiam się nad Lechem i Niwą.Pozdrawiam wszystkich na forum.
Witaj Renato

jako,ze w nicku dodałaś skrót Kce czyli mniemam ,że jesteś katowiczanką?
ale nie o tym chcę tutaj pisać ,sam nim jestem

Zadam Ci pytanie jedziesz na wczasy czy masz może jakąś DOLEGLIWOŚĆ ,która powoduje jakieś PROBLEMY.
bo jeżeli uściślimy to w tym gąszczu kołobrzeskich ośrodków ,są takie ,które posiadają SPECJALIZACJĘ.
Gdybyśmy znali Dolegliwość łatwiej będzie Wskazać grupę ośrodków z których łatwiej jest coś wybrać
Podam przykład

Jest takie schorzenie jak Moja ukochana Cukrzyca -Wszyscy leczą bo to choroba społeczna ma ją coraz więcej ludzi i Wszyscy wiedzą o co chodzi w tej chorobie ,ale mało ludzi wie o różnych Grupach Cukrzycy w w Kołobrzegu tylko 2 Ośrodki zapewniają Standard z którego Diabetyk będzie ZADOWOLONY.
Podobnie ma się winnych schorzeniach
ODPOWIEDZ