Lądek Zdrój - 23 Wojsk. Szpital Uzdrowisk-Rehabilit.
Lądek Zdrój - 23 Wojsk. Szpital Uzdrowisk-Rehabilit.
Ordynator, stary nieco zblazowany lekarz wojskowy, do wszystkich walił na Ty, niezależnie czy ktoś sobie życzył tego czy nie. Jednym wyszukiwał schorzenia, innym sugerował, że symulują. Może chciał być dowcipny?
Dobre, urozmaicone jedzenie – choć ja akurat miałam cały czas niestrawność (może sprawa wody?). Duży basen do pływania. Pokoje o różnym standardzie. Do jednego z budynków na zabiegi, aby dojść (chodzi o ludzi z problemami narządu ruchu) trzeba pokonać kilkadziesiąt schodów!
A ogólnie, jak to w sanatorium ZUS – liberalnie. Ordynator z personelem już od rana przed budynkiem „w palarni” w otoczeniu kuracjuszy. A wieczorami każdy (no, prawie każdy) raczy się sam w pokoju (a zamożniejsi w kawiarniach). .. Luz i swoboda.
Plusy: ładne okolice, klimat, zadbane i wyposażone pokoje (jeśli taki przydzielą), basen pływacki, eleganckie dancingowe lokale.
Re: Lądek Zdrój - 23 Wojsk. Szpital Uzdrowisk-Rehabilit.
Lepsze pokoje są w części dolnej (w sumie sanatorium składa się z 3 budynków) w centrum. Jest "godzina policyjna", ale niegroźna -chyba trzeba być w budynku, ale w pokojach możesz robić co chcesz (byle nie przeszkadzać sąsiadom!). Z jedynką kiepsko, no trzeba być namolnym (ja zmieniłam jedynie pokój, bo koleżanka strasznie chrapała). Zabiegi są OK (tylko jak będziesz miała pecha to będą rozrzucone po 2-3 budynkach. Najlepsze: basen, kriokomora.
Pobyt wspominam dobrze.
- magdulla
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 maja 2014 20:15
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
-
jacek7910
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 cze 2014 00:50
- Oddział NFZ: Dolnośląski
magda ale tam sie działomagdulla pisze:Wlasnie wrocilam z Ladka i mam pytanko do anny57, ktore to sa te eleganckie lokale na dansingi? Nasza wojskiwa kantyna, Piekielko, Zdrojowa pamietaja lata gdzie w lokalu mozna bylo palic (do dzis nie odswiezyli wykladzin i firan), a wystroj to powrot do lat80-tych, odrapane okna i tynki odstraszaja od zewnatrz. W Sielance ciagle sa swieta, wielkanoc przeplata sie z bozym narodzeniem. Jedynym mozliwym lokalem jest Kaprys z fajnym tarasem, tylko troche maly parkiet.
-
jacek7910
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 cze 2014 00:50
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- magdulla
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 maja 2014 20:15
- Oddział NFZ: Śląski